Analizele Deutsche Welle dezvaluie o situatie foarte ingrijoratoare in Germania. In mai multe orase, in ultimul an, au avut loc manifestari neonaziste, de extrema dreapta, insotite de violente si enorm de multe manipulari pe internet in privinta imigrantilor si a altor subiecte sensibile. Europa este pusa in pericol de numeroase provocari in ultima perioada, insa derapajul Germaniei ar putea insemna un dezechilibru major in interiorul granitelor UE, acolo unde nemtii au un rol esential din perspectiva greutatii deciziilor si prin influenta economiei germane.

Ultimul episod s-a produs in acest weekend. Agenţiile de presă nu au nicio imagine de la incidente. Dar postările de pe Twitter au scandalizat. Neonaziştii au mărşăluit prin Dortmund strigând lozinci antisemite. Poliţia nu a luat atitudine.

După marşul extremei drepte de vineri seara, de la Dortmund, au fost declanşate anchete împotriva participanţilor, după cum a anunţat poliţia. Potrivit martorilor oculari, la demonstraţia la care au participat circa 100 de neonazişti s-au scandat lozinci antisemite. Persoanele care au relatat despre cele petrecute în Dortmund mai susţin că poliţia nu a intervenit, în ciuda escaladării situaţiei.

Politicianul ecologist Volker Beck i-a solicitat ministrului federal de interne Horst Seehofer (CSU) o poziţie oficială în care să explice ce vrea să întreprindă împotriva antisemitismului tot mai des întâlnit pe străzile din Germania.

Ancheta declanşată de poliţie nu vizează însă scandările antisemite, ci se concentrează mai ales pe folosirea elementelor pirotehnice. Au fost deja identificate mai multe persoane care au folosit produse interzise şi s-au confiscat materiale.

În Dortmund au mai avut loc astfel de demonstraţii ale extremei drepte şi în trecut.

Jurnalist atacat la Chemnitz

Şi la Chemnitz a avut loc o demonstraţie a oragnizaţiei de extremă dreapta “Pro Chemnitz”. Poliţia anunţă că un jurnalist a fost atacat de demonstranţi. Pentru că acesta a refuzat să depună plângere la poliţie, autorităţile s-au autosesizat doar pentru o posibilă vătămare corporală.

Sediul asociaţiei Rothaus, folosit mai ales de grupări de stânga, a fost atacat cu ouă, persoane neidentificate distrugând şi un geam al clădirii. Potrivit estimărilor poliţiei, la această demonstraţie au participat circa 2000 de oameni, în timp ce la contra-demonstraţia organizată de iniţiativa “Chemnitz ridică-te împotriva rasismului” au fost prezenţi doar 400 de oameni. Poliţişti din mai multe landuri federale au fost mobilizaţi la Chemnitz.


Hans-Georg Maaßen, fostul şef al serviciului de informaţii interne, a fost numit “însărcinat special” în Ministerul de Interne. Măsura a salvat coaliţia de la Berlin, dar pagubele produse sunt imense, crede Jens Thurau.

Ce să mai înţelegem atunci când politicienii vorbesc despre “soluţii de salvare a propriei imagini”? Se poate să fie doar o expresie a faptului că guvernanţii germani par pe moment să nu priceapă deloc ce se cade şi ce nu se cade în materie de politică la vârf? Să presupunem că o astfel de “soluţie de salvare a propriei imagini” este rezultatul unei dispute îndelungate şi este menită să nu lase pe nimeni să pară că a pierdut lupta. Chiar aşa să fie?

Odiseea lui Hans-Georg Maaßen

Ce ştim până acum? Hans-Georg Maaßen, şef al serviciului de securitate internă, a trebuit să renunţe la această funcţie – un lucru cât se poate de clar. Asta pentru că a contrazis-o în public pe cancelara federală, într-un interviu în care a evaluat incidentele xenofobe de la Chemnitz. El şi-a depăşit astfel masiv competenţele, ceea ce i-a iritat mai ales pe partenerii de guvernare social-democraţi. Maaßen nu va fi însă promovat în funcţia de secretar de stat în Ministerul de Interne (aşa cum se convenise anterior în marea coaliţie de la Berlin). Pentru că o astfel de măsură, spre mirarea liderilor coaliţiei, i-a indignat pe toţi: de la membrii SPD, la cei ai CDU, până la simplii cetăţeni, cărora nu le-a venit să creadă că Maaßen ar putea obţine o promovare, după ce a fost iniţial destituit. Maaßen ar fi urmat să câştige mult mai mulţi bani în noua funcţie decât în cea de şef al serviciului de protecţia Constituţiei.

Salvarea imaginii: nici bani mai mulţi, nici secretar de stat

Acum lucrurile s-au schimbat, coaliţia a găsit o soluţie mai bună: Maaßen va lucra pentru Ministerul de Interne, dar în calitate de “consilier special” al prietenului său creştin-social, ministrul de Interne Horst Seehofer. Dar nu va primi un salariu mai mare. Aceasta ar fi soluţia de “salvare a imaginii”: Seehofer obţine cam ce dorea, SPD la fel, cancelara îi mulţumeşte şi ea scurt cerului.

Se discută întruna despre politica de azil

De fapt, disputa absurdă din jurul lui Hans-Georg Maaßen este o consecinţă a conflictului de durată din marea coaliţie pe tema politicii de azil – o controversă rămasă deocamdată total nesoluţionată. Forţele conservatoare, mai ales ministrul de Interne Seehofer, consideră că politica relativ prietenoasă faţă de refugiaţi a cancelarei Angela Merkel ar fi una greşită. Această politică nu mai este demult atât de prietenoasă, dar cu toţii vor doar să fie văzuţi drept cei care la urmă au avut dreptate. Pentru că, în afara guvernării, în ţară, pândeşte formaţiunea populistă de dreapta “Alternativa pentru Germania” (AfD), care o critică pe cancelară în termeni mult mai duri şi obţine succes după succes. Prin urmare, trebuie ţinut pasul cu AfD.

Un guvern foarte harnic, blocat însă de tema azilului

Şi aşa a fost posibil ca marea coaliţie să se afle la un pas de prăbuşire din cauza viitorului unui înalt funcţionar. Divizarea din marea coaliţie este uriaşă, nervii sunt întinşi la maximum. În acelaşi timp, guvernanţii germani lucrează în ritm alert: au îmbunătăţit situaţia grădiniţelor, au creat un nou fond de sprijinire a cetăţenilor care doresc să-şi cumpere o locuinţă nouă, au admis într-un final că Germania se confruntă cu o criză a spaţiului de locuit la preţuri convenabile, au creat noi locuri de muncă în domeniul serviciilor de îngrijire a persoanelor cu dizabilităţi, chiar dacă nu suficiente. Dar la ce foloseşte toată această hărnicie, dacă se discută mai mereu doar despre politica de azil şi imigraţie, despre alunecarea spre dreapta a societăţii, dacă cel mai mic incident în coaliţie ameninţă cu dezintegrarea acesteia? Şi după rezolvarea unei crize, cum a fost cea privindu-l pe Maaßen, înstrăinarea creşte în loc să scadă. Iar populaţia este indignată. Mai rău nu se poate, de aici lucrurile nu pot evolua decât pozitiv, scriw dw.de

8 COMMENTS

 1. asa va fi pana dupa alegerile pentru Parlamentul European, daca e sa ne luam dupa cum a mers in 2015-2017, cand erau alegeri in statele fondatoare UE.daca ne speriem de cohortele de lobotomati care isi iau lumina din conturile false de pe FB, nu facem ce trebuie.

  • Citez: Agenţiile de presă nu au nicio imagine de la incidente.

   Preasa “libera” saraca de ea n-are imagini ! Zau??

   ———-

   Altfel Germania e derapata de mult…vedem securismul psihopat pe care il promoveaza in Romania.
   Dementi cu totii de la extrema dreapta la PPE si la stanga lor care e in pat cu dreapta sorosista. Un babylon de psihopati care vor sa conduca UE cu orice pret.

  • Stim ca nemtii sunt extremisti, n- au facut 2 razboaie mondiale?!?
   Asadar UEul asta utopic dpdv politic ca orice alianta se va si destrama la un moment dat.

   Dar: Exista viata si in afara UE.

   Iata polonezii nu stau cu mainile in san si consolideaza relatia lor cu SUA ( presedintele polonez a fost primit de Trump si a semnat numeroase contracte cu SUA). De asemenea stim Marea Britanie e aliatul traditional al americanilor si oricat ar unelti soros si acolitii lui care vor un nou referendum!!! mortul de la groapa nu se mai intoarce: Marea Britanie iese din UE si va fi o putere cu SUA. Apoi e China a doua economie a lumii.

   Deci poate ar trebui sa ne orientam si noi ca tara, nu sa stam sa le suflam in fund la astia din UE care au girat protocoalele SRI-Justitie profund ilegale si nedemocratice care ne-au adus in halul in care am ajuns , si sa nu ne mai milogim la banii europeni pe care oricum nu-i vedem pt ca ongurile lui Soros ne dau avize negative pe broaste si tantari.

 2. Doar cei care traiesc in nemturia pot infirma sau confirma acest pericol. Pericolul ingrozitor e ura de rasa, religie si fata de cel care inca mai stie ce vrea, fata de cei care isi cer drepturilre in urma prestatiei zilnice pe tot globul. S-au invatat toti sa dea teapa financiar, sa foloseasca omul ca animal,ca sclav si mint de la ochi!
  Ah, interesele unora si altora distrug si ucid sanatatea si drepturile traitorului in orice tara!

 3. Va trimit acest articol , cam lung , tradus aproximativ co ajutorul Google Trad. in speranta ca DVS in calitate de analist militar veti putea face o idee despre natura profunda a problemelor din Germania, probleme ce vizeaza siguranta nationala:

  “Storm în poliție din Berlin și, în special, în academia districtului Spandau. După cum sa raportat de către site-ul web al revistei Die Welt, citând o înregistrare anonimă a primit în scris – și a confirmat ulterior de către același purtătorul de cuvânt al poliției germane, Thomas Neuendorf – academia de poliție în capitala germană s-ar confrunta cu condiții cu totul de neconceput. Ceea ce este descris în audio și care este apoi, de asemenea, a confirmat într-un fel atât de către poliția de la uniunea de referință Gewerkschaft der Polizei (PIB), care a ridicat plângerea multor membri și mulți membri ai forțelor de securitate, este un scenariu neliniștit care aruncă o umbră asupra întregului corp al poliției din Berlin.

  Mai întâi de toate, un prim aspect, care este ceea ce iese în evidență, relația dintre cetățenii de origine germană și cetățenii germani cu origini migratoare. În Berlin, școala de poliție are un număr de persoane de origine străină proporțional superioară celei de cetățenie. Se vorbește despre cel puțin 30% dintre băieții cu origine străină în academia de poliție de capital, comparativ cu o medie de 12% în oraș. Până în prezent, datele în sine nu demonstrează nimic, într-adevăr, există persoane care vor spune că acest lucru reprezintă, dacă este ceva, cel mai înalt semn al procesului de integrare pe care îl susțin multe părți. Dar lucrurile se schimbă atunci când, în conformitate cu plângerile instructorilor, cel care ajunge să aibă în școală este o problemă de ciocnire reală între tineri din diferite grupuri etnice. Plângerea anonimă a fost înregistrată în Academia de mesagerie vocală Spandau, și a confirmat, după cum sa menționat mai sus, purtătorul de cuvânt al poliției, vorbește despre o problemă reală de integrare în cadrul școlii de „Polizei“. Și se vorbește de o incapacitate de relaționare între studenții de origine străină și între studenții de origine străină și cetățenii de origine germană. Unii amenință, incitând la ură, alții încă mai vin la școală fără a cunoaște Spandau german, o cerință care, până la proba contrarie, ar trebui să fie fundamentală pentru a deveni o parte a corpului, care supraveghează securitatea Germaniei. La aceste date se adaugă problemele de relație cu colegii de sex feminin, în special în numele membrilor aparținând unor grupuri etnice, și se vorbește, de asemenea, despre probleme în controlul disciplinei.

  CITIȚI ȘI ALTE
  Noua vânătoare pentru Franța și Germania
  Instructorul care a denunțat această situație nefericită a trimis un mesaj foarte sincer. Cuvintele sale exprimă frustrarea și, mai presus de toate, incapacitatea de a înțelege cum “am învățat de ani de zile la academia de poliție și nu am experimentat niciodată așa ceva. Clasa mea, formată din jumătate din arabi și turci, este iadul. Din ceea ce putem citi din rapoartele de plângerea funcționarului – de asemenea, anonime pentru imprimare, dar nu pentru comanda de poliție, care, de asemenea, întrebat dacă era corect să ceară tot ceea ce a spus în înregistrare – problemele sunt, în special cele legate de segment de studenți de origine turcă și arabă. Unele dintre rasism sau xenofobie taccerà ceva spus sau scris, dar acest lucru este ceea ce este raportat în plângere și acest lucru ar trebui să fie raportate: „Acestea nu sunt colegi, inamicul este deja în rândurile noastre“

  CITIȚI ȘI ALTE
  Web, propaganda jihadistă crește:
  aici sunt toate țările care riscă mai mult
  Destul de suficient de natural a fost suficient pentru a declanșa dezbaterea politică. Cu o premisă necesară: nu este pentru prima dată când poliția din Berlin este acuzată că are probleme de disciplină în cadrul acesteia și nu este doar problema migrației. De ceva timp, sa discutat despre insistența că există studenți legați de crima organizată sau un curriculum complet inadecvat pentru a fi un polițist. Cu toate acestea, face o impresie că securitatea Berlinului este predată în mâinile unor oameni care nu pot nici măcar să ia în considerare colegii lor, ci dușmanii lor, tovarășii lor. Și acum politica se întreabă cum a ajuns la toate astea. FDP, partidul liberal democratic, semnalează lipsa totală a strategiei privind securitatea națiunii. Purtătorul de cuvânt al partidului, Marcel Luthe, a cerut guvernului să discute în parlament, deoarece el a spus că există o problemă de ordine publică pe care o parte din aceste plângeri și care arată modul în care securitatea în Germania este absolut deficitară. Terorismul, în plus față de care au lovit deja, continuă să facă adepți, există o problemă de creștere a violenței legate de incapacitatea de a absorbi numărul mare de refugiați și, în general, criminalitatea este în creștere. Acum, chiar și problema disciplinară în cadrul școlii de poliție, ca vârful aisbergului, poate afecta chiar si un anumit tip prea laxe a politicii și sortit să pretindem integ ”

  Articol aparut in NOV. 2017 data scandalului monstru nascut in sanul politiei din Berlin.

Leave a Reply