”Doamna preşedintă Gorghiu, a partidului nostru – mi-e greu să vă spun doamnă, că eu v-am ales când eraţi domnişoară. Asta înseamnă că membrii partidului nostru evoluează. Nici eu nu mă socotesc bătrân, sunt numai vârstnic (…) Liberalii nu îmbătrânesc niciodată. Cei care au îmbătrânit înainte de vreme ştim pe unde sunt, la un partid care încă îndrăzneşte să se numească liberal”, a declarat presedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus la Consiliul National al PNL.

Preşedintele de onoare al PNL le-a transmis ”tovarăşilor plătiţi” care ”plâng cu lacrimi de crocodil” soarta PNL că partidul ”nu a fost niciodată aşa puternic ca astăzi”.

El le-a mărturisit participanţilor la CN că după părerea sa ”Dumnezeu este şi creştin, este şi liberal”.

”Mă opresc aici cu ruga lui Dumnezeu să mă ţină în putere ca să contribui şi eu ca întotdeauna la campania noastră electorală, fiind convins că partidul nostru nu poate să nu câştige alegerile. Aşa să ne ajute bunul Dumnezeu, care după părerea mea este şi creştin este şi liberal”, a conchis liberalul.

Mircea Ionescu Quintus a implinit anul acesta 99 de ani.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Mircea_Ionescu-Quintus

20 COMMENTS

 1. Cum şi unde ai găsit această scriere?
  Ce ai citit sau ai visat de ai ramas mata cu o asemenea concluzie?
  *Dumnezeu, care după părerea mea este şi creştin este şi liberal”, a conchis liberalul Mircea Ionescu Quintus*
  Medicamenteeeee! Vorba lui Vadim Tudor

 2. ”Dumnezeu este şi creştin, este şi liberal” (?!) Ca Dumnezeu este crestin, asta se stie, asadar este un truism. Ca e liberal, asta ramane de vazut. Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, ar trebui sa ne lamureasca.

 3. Venerabilul domn Quintus incearca disperat sa salveze un partid , pe care nici Dumnezeul “crestin si liberal ” nu-l va mai putea salva ! Pacat de domnul Quintus !

 4. Esti…razna d-le, este de inteles…Dumnezeu este al tuturor, nu este crestin, nicidecum liberal, Dumnezeu este de cand ne-a faurit lumea, crestinii si liberalii au venit putin mai tarziu…si el, sigur nu a facut nicio fuziune.

 5. Saracul, traieste in lumea lui!
  Intr-o lume pierduta, pe vremea cand pnl-ul chiar reprezenta ceva, nu caricatura asta de partid de mucava, in care toti comunistii si-au gasit adapost.
  Asemenea istoricului Djuvara, cel care vede comunsti unde nu sunt si a carui istorie personala este un pic ciudata si nu prea se leaga cu logica, decat daca ar spune ca a fost ajutat de niste comunisti sa scape din tara, sunt scosi ca sfintele moaste, poate poate mai creste procentul noului pdl la alegeri.
  Dar e bine ca acum s-a inscris si Dumnezeu in noul pdl.
  Jenant si ridicol, dar prinde la manelistii…

 6. Seniorul Quintus cu certitudine nu stie sau poate a aflat tarziu cu cine s-a inhaitat si de aici siguranta castigarii alegerilor. Ca de cele mai multe ori cu ocazia alegerilor, acestea vor fi fraudate cu succes, softul sa traiasca si unii ambasadori. De unde si pana unde stie dl. Quintus ca Dumnezeu este si liberal ? Din politete ma opresc aici.

 7. Mircea Ionescu Quintus:
  “Mă opresc aici cu ruga lui Dumnezeu să mă ţină în putere ca să contribui şi eu ca întotdeauna la campania noastră electorală, fiind convins că partidul nostru nu poate să nu câştige alegerile. Aşa să ne ajute bunul Dumnezeu, care după părerea mea este şi creştin este şi liberal”, a conchis liberalul.”
  Ok, recunosc, la prima vedere mi s-a parut …..”ciudata”, dar in aceelasi timp…. interesanta exprimarea. :).
  Opinia mea:
  simplu, se poate explica ceea ce a spus astfel: “Dumnezeu este liberal”, traducere : Dumnezeu este cu noi.
  Desigur, se pot interpreta aceste cuvinte ale Dlui Quintus si altfel, anume ca exprimare metaforic – simbolica.
  Nu-l uitati pe Dl. Quintus, pe Quintus SCRIITORUL, care stie sa foloseasca foarte bine cuvantul…. arta si talent.
  1. ruga catre Dumnezeu si urarea “asa sa ne ajute Dumnezeu” -dansul avand convingerea ca prin si cu ajutorul lui Dumnezeu partidul nu poate sa nu castige alegerile.
  2. cu alte cuvinte Dumnezeu care asculta ruga, sa isi va intoarce fata catre liberali si astfel va fi de partea lor, a liberalilor – de partea lor, adica, tradus “Dumnezeu este liberal”.
  3. Stiu, Dl. Quintus a FORTAT mult sa zicem stilul metaforic cu putere (valoare) de exagerare, dar acesta a fost si SCOPUL pentru a “atinge coarda sensibila” a lor, a liberalilor, si daca vreti pentru a le da speranta.
  De fapt, pentru a le arata ca Dumnezeu sigur!este de PARTEA LOR.

  Tehnica EXAGERARII in sens metaforic si/sau simbolistic, este des folosita in literatura si nu numai acolo, efectul fiind exact cel dorit/urmarit, de a da o FORTA mai mare ideii exprimate, respectiv in cazul acesta al cresterii increderii – consolidare a garantiei privind succesul in alegeri.
  Asadar, Dl. Quintus a folosit o exagerare, simplu, pentru a maximiza mesajul.
  Se stie ca mesajul care socheaza, sau este (voit) prezentat intr-o forma exagerata, are un impact mai mare, garantat!.
  Dl. Quintus stie de altfel perfect valoarea cuvantului folosit 🙂
  Poate tinerii…. mai au de invatat 🙂

 8. un mason cuminte care s-a fofilat in viata cum a stiut el mai bine:
  “Dupa doua arestari, Quintus este trimis, in 1952, la Canal. Este eliberat doi ani mai tarziu si la iesire este racolat de Securitate. „Adevarul este ca acum 50 de ani nu am avut puterea sa refuz din cauza anchetelor Securitatii. Am dat o multime de declaratii sub semnatura mea, fara sa deranjez pe nimeni”, marturiseste seniorul liberal. Ani intregi, avocatul Quintus a dat informatii ofiterilor de Securitate.”
  http://www.evz.ro/mircea-ionescu-quintus-nu-am-avut-puterea-sa-refuz-securitatea-413142.html

 9. cand recunosti ca ai fost mana in mana cu securitatea ca ai dat o gramada de informari scrise, mai precis turnatorii, iar la aproape 100 de ani debitezi tampenii nu e scuzabil oricat de “senior” il fac unii sau altii. redus la absurd si visinescu poate fi numit “senior” ca doar si el a fost spre secu o fi dat si el o gramada de informari mai sus iar in final poate spune ca rice criminal ca al de sus o fi securist?!~ mare e gradina lui ca are astfel de specimene in curte, specimene pe care niste idioti din mass media si nu numai ii dau drept exemplu. in partidul asta basisto-penelist exista deja o traditie ca cei mai mari urlatori contra secului sa fie de fapt inregimentati sub o forma sau alta chiar in acele organe represive de trista amintire iar lingusitorii lor din mass media sa ii prezinte drept faruri calauzitoare.dementa totala la o mass medie corupta. de curiozitate priviti o seara la cine se perinda prin studiourile tv si oo sa va cruciti” puscariasi, condamnati, urlatori cu angajamente semnate la secu, analisti prinsi cu tehnica de inregistrare a procurorilor montata pe ei etc astia sunt modelele “morale”, vectorii de “imagine” cei care in mentalitatea debila a moderatorilor sunt cei care reprezinta politica, societatea civila si varfurile mass mediei. sau poate sunt alte motive transmise de patroni?

 10. Ar fi bine de facuta publica compozitia actualelor partide travestite PNL(PDL+PNL), etc si care vor fi tendintele lor de grupare dupa alegeri! Dupa cat stim, in final, votul este deturnat!

 11. Uite ca si secta PNL isi plimba moashtele.Ce parascovenii debiteaza moshul asta zarghit, amestecandu-l pe Dumnezeu in mizeria lor de partid si politica.Si macar de ar sti ce inseamna liberalism cand,de fapt, BASO-PENELEUL SECURISTOID IN MOD SIGUR NU ESTE LIBERAL.

Leave a Reply