Acţiunile OMV Petrom, cea mai mare companie listată la Bucureşti, au atins saptamana aceasta maximul din 2016 : 0,335 lei pe actiune.
Rezultatul a fost ajutat de faptul că Arabia Saudită şi Rusia au anunţat luni păstrarea restricţiilor privind producţia de petrol până în martie 2018.
„Ne aşteptăm ca petrolul să îşi revină din minimele recente în perioada următoare.“
Acţiunile producătorilor de petrol, gaze naturale şi energie au crescut mai puternic decât indicele BET în primele patru luni din 2017, iar astfel şi-au revenit după scăderile importante din ultimii doi ani, se arată într-o analiză realizată de Tradeville.
Companiile au beneficiat de creşterea consumului de gaze şi energie electrică de la începutul anului pe fondul temperaturilor scăzute, dar şi de aprecierea cotaţiilor mărfurilor.
„Acţiunile OMV Petrom au reuşit să se decupleze de corecţia din ultimele două luni a petrolului, men­ţi­nându-se stabile, iar re­zultatele financiare pentru primul trimes­tru ilustrează din plin că a trecut un an de când cotaţia barilului şi-a atins minimul“, notează Tradeville.
Grupul petrolier OMV Petrom a raportat un profit net atribuibil acţionarilor de 618,5 mil. lei în T1/2017, cu 113% peste cel din primul trimestru al anului 2016.
Vânzările companiei au fost de 4,6 mld. lei, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent.
OMV Petrom este cel mai mare contributor la bugetul de stat al Romaniei.
Bursa de Valori Bucuresti a avut un reviriment gratie cresterii valorii actiunilor OMV Petrom.

9 COMMENTS

 1. Si cu balanta cum stam domnule radu tudor ?
  Inteleg ca sustineti psdul , dar vestea rea e ca export=dacia, it , alte corporatii in contextul unui euro la maxim si balanta e pe minus.
  Asta nu le ziceti romanilor.

 2. Ma bucura faptul ca bursa de valori exista si datorita OMV Petrom. O intrebare deloc intamplatoare BRM (Bursa Romana de Marfuri) mai exista sau acest ANRMAP (sau cum s-o numi astazi) profund politic si gaunos l-a mancat ?

  • Misto film. Daca l-ai vazut ai constatat deja ca si la ei, aparatul de control al statului, functionarii, sunt ff idioti ca in alta tara aliata de la Marea Neagra:)
   Numai ca aia erau idioti pt ca nu-si inchipuiau ca unii pot minti iar ai nostri sunt idioti pt ca nu-si inchipuie ca trebuie sa nu minta!

   • PS: iar a bagat Levinson vreo 4-5 gros-plan-uri cu De Niro, iar ajunge si filmul asta nominalizat!
    Shalom!

Leave a Reply