Un articol preluat integral din Satu Mare online. Oare chiar atat de idioti sa fie cei din ANAF?!

http://www.satumareonline.ro/cp/7/22669/ANAF-l-a-amendat-pe-podarul-de-la-Pomi–ca-n-are-casa-de-marcat–Podarul-a-scos-bacul-la-mal-si-gata

Scandal pe Someș, la capătul județului! Doi inspectori de la centrul din Oradea (!!!) al Agenției Naționale de Administrare Fiscală au descins joi la ultimul bac funcțional din județul Satu Mare, care face legătura peste Someș între Pomi și localitățile din județul vecin, Maramureș.

Luându-și prea în serios rolul, s-au pus pe controlat actele podarului care ține în funcțiune de o viață întreagă bacul vital pentru legătura dintre comunitățile locale învecinate și au găsit sursa marii evaziuni fiscale din țara asta: bătrânul Ioan Coț n-are casă de marcat!

I-au și pușcat imediat o amendă de 6.000 de lei, atenționându-l că aceasta e valabilă numai dacă o plătește în termen de 24 de ore, în caz contrar valoarea acesteia urmând să crească.

E destul de evident că bătrânul n-avea de unde să scoată peste noapte 60 de milioane lei vechi din bănuții pe care-i plătesc țăranii ce trec râul cu ștraful să-și lucreze pământurile pe malul celălalt sau nepoții din Baia Mare care vin duminică să-și viziteze bunicii.

De-altfel, hârțogăria pentru administrarea bacului trece printr-o firmă cu acte în regulă, cu contabilitate și tot ce trebuie, iar cei care apelează la serviciile podarului primesc și bonuri fiscale, pe care apar și sumele plătite. Numa’ casă de marcat nu este pe malul Someșului, în mijlocul câmpului!

Ca să fie sigură treaba, inspectorii ANAF s-au întors și vineri, cu mașina cu girofar, să-l întrebe dacă a plătit amenda sau nu. Atâta i-a trebuit lui Moș Ioan Coț! A chemat doi consăteni, fiecare cu câte-un tractor, a legat bacul de tractoare și a strigat: „- Noa, Ghiță, Sanyi, amu sus la deal”!

Dintr-o smucitură, bacul a zburat din apă, iar acum se odihnește la mal. La ora la care se publică acest material, pe ambele maluri se formează cozi cu mașinile și utilajele oamenilor care așteaptă să treacă dincolo, după o zi de muncă pe câmp.

Și mai tare fază e că domnii de la ANAF au rămas și ei blocați pe malul greșit și l-au întrebat pe bătrânul podar că noa, amu ei cum or ajunge dincolo? Ioan Coț le-a răspuns, arătându-le în zare, în aval de Someș: „- Vedeți drumeagu’ ăla prin tufișuri? Noa, dacă mereți tot drept pe ăla, ajungeți până la Seini, care-i pe malul celălalt, ghinion! Dar mai e o speranță, totuși! Ăștia au promis că vor face un pod acolo, cică e gata și proiectul și studiul de fezabilitate sau ce dracu’. Până ajungeți voi acolo, e posibil să fie gata și podul. Drum bun”!

14 COMMENTS

 1. Oare de ce am impresia ca inspectorii lu’ peste erau la comanda acolo, pentru ca sa poata opri accesul la niste terenuri ,care daca nu mai pot fi accesate ,oamenii le-ar vinde pe 2 lei.
  In nici un caz nu erau in interes de serviciu.

 2. Peste tot exista cate un Dorel(din pacate nu e doar unul)…Asta e tipul de Dorel din Sistem…Sistemicul Dorel l-as numi,cel care arunca mereu cate o institutie in penibil,in gura presei,pune bulina rosie a prostiei sau ghiolbaniei pe cladirea acelei institutii.Exemple avem suficiente….Cu toate astea ar fi necinstit sa punem o stampila pe intreaga institutie,sa profite toti de faptul ca undeva un prost s-a dat in stamba si l-a aflat toata lumea…Nu inseamna ca traim in tara abuzurilor asa cum tot incearca niste disperati sa prezinte lucrurile.Nu inseamna ca toti derbedeii calcati pe batatura de vreun procuror mai zelos e un alt caz Voiculescu sau cati saracii n-au fost prin anii 90 cand nu mai vreau sa amintesc cine a fost la putere si cum a folosit-o.Imi spun singur “las-o asa !”

 3. No, is din aia angajati pe pile…Amu’ va spun una si mai tare !
  Cica un sef de serviciu din ANAF Bucuresti, intreaba in scris o alta instititie publica, daca is ei compententi sa execute silit hotararile penale, unde s despagubiri civile in favoarea institutiilor publice !
  Pai , dac’ nu stiu nici acum, cum drac ‘au descins la A 3 acum un an ( parca) ?

  • Bine ca nu a intrebat daca se scrie “is” sau “sunt”, ca am vazut d’astea si in acte oficiale de zici ca aia de-acolo sunt cazuti azi pe lume:))
   Fara nicio legatura ;p

 4. Doar traim in tara lui Dorel, pe astia cum sa-i numim ? Tembeli sau incapabili ? Poate acel bac isi va inceta activitatea, in ce secol se va ridica un pod acolo ? Mos Cot n-avea casa de marcat … .
  Acolo e marea evaziune a Romaniei la Somes intre Pomi.

 5. Domnule Radu Tudor , timpul nu-mi mai este aliat așa că îmi voi da cu părerea despre câteva subiecte pe care le-am găsit importante
  1 Există zvonul că i se pregătește familiei lui Iohannis , un dosar ! E absolut ridicol , decât desigur ,doamna Karmen ar rămâne printr-un mracol însărcinată ca Iohannis să fie impresionat să se lase șantajat
  2. În ciuda dosarelor evident nefondate , Liviu Dragnea e de o nesimțire fără de margini 1 Se bagă cu gheata peste capul guvernului anulând el legi iar Găgâța Vasilescu imediat , și ea cu dosare făcute . Pensionarii sunt iritați ! Cum Dumniecatu să vrea Dragnea la prezidențiale ?
  3. Spui că turcia e o țară frumoasă ! N-aș putea nega asta , dar toate frumusețile turciei aproape vin din campanii de război de-alungul lumii inclusiv România . Au furat aur din mănăstiri , turcii sunt cei mai mari adversari ai românilor din cărțile de istorie.Cum am devenit așa amicali cu ei ?
  Există o mare diferență între rivalitatea constantă a ungurilor contra românilor și dușmănia dintre turci și români.
  4. Comunitatea minoritară LGBT au pretenții la niște drepturi.Dar efectiv văzând parada gay , spre deosebire de alte țări , comunitatea minoritară LGBT nu are de transmis nici un mesaj ! Nici o temă ! E jalnic că ne pierd nuă timpul cu drepturile lor care nu au nici un pic de voce când au ocazia s-o facă !

 6. Președintele României în funcție , Iohannis , a declarat că vaccinarea TREBUIE să fie OBLIGATORIE !
  Hai să fim serioși ! Întrebați-vă o singură întrebare și încă ceva : Când orice ce trebuia să fie obțional , devenit de stat , obligatoriu , a fost ceva bun ? Păi statula decis obligatoriu , reducerea salariilor cu 25% și darea afară din sistem a o grămadă de bugetari , mulți încă nu lucrează !
  2. Câți din puii măcelăriți de statul român , au avut Gripa Aviară ? Mai ținețiminte isteria Gripei Aviare ? Acum e rujeola ! Pe bune ? Deșteptarea națiune ! Ce urmează ? Circumcizia obligatorie ? Legalizarea obligatorie cu forța a homosexualității ? Când încetează statul român să se bage în familia și în viața copiilor voștrii ? NU EXISTĂ EPIDEMIE DE RUJEOLĂ ! Există numai isterie mediatică și există realitatea lipsei igienei minime ! Orice virus se activează mai des , mai probabil când lipsește igiena minimă ! Vaccinul înseamnă injectarea cu virusul respectiv în speranța că corpul copiilor noștrii vor rezista virusului ! Dar dacă rujeola n-a fost injectată prin vaccin copilului , dar are o igienă minimă , sistemul imunitar al copilului , va elimina virusul înainte să-l afecteze ! Ce spuneți ? Jucați ca la păcănele sănătatea copiilor voștrii , ascultând din nou statul făcând altceva din noucu forța , obligatoriu ? Sau revizuiți isteria Gripei Aviare , vă amintiți ce v-a făcut statul și alegeți amendă și pușcărie cu zâmbetul pe buze decât să fie sănătatea copiilor voștrii un joc de noroc ?

  • Pai uite: taxele hotarate de stat (in general, in orice stat) sunt ceva bun. Ca in orice tara daca intrebi pulimea, o sa spuna ca nu vor sa plateasca taxe! Da’ fara taxe, maine daca iti dai seama ca esti cretin si suni sa te predai la Salvare, macar ai Sslvare, din taxele platite, nu te duci la sanatoriu pe jos, ca fraierul…;p
   In ceea te priveste, nu exista vaccin contra prostiei, normal sa-ti para nefolositor ala contra rujeolei de ex.

 7. Chiar mai mult decat idioti……(lista epitetelor e deschisa); pt ca Statul nu angajeaza ca un privat, ci pe baza de diploma si “recomandare”!!!!
  Cand am mers la interviu in strainatate, m-au intrebat ce stiu sa fac si pe urma m-au trimis la testare, mi-au cerut diploma dupa vreun an de la angajare!
  Daca Statu politizeaza tot pana la portar, trebuie sa ne asteptam la astfel de “minunatii”.

Leave a Reply