Marius Pieleanu spune că PNL-ul menține o ideologie distorsinată, care nu le va permite să treacă de pragul de 22-23 % la alegeri. Sociologul spune de asemenea că și în cazul USR-ului este vorba de o lipsă de imaginație, cei care gândesc strategia acestui partid limitându-se la o singură temă.

“Merită o scurtă analiză a activității acestui partid în Parlament. Este o lipsă de imaginație semnificativă pentru acest partid și pentru cei care gândesc strategia, să se centreze numai pe tema strictă a haștagului ‘fără penali’ și să se concentreze doar pe a face scandal, cu toate consecințele de imagine asupra Parlamentului. E destul de subțire imaginația,” a spus Marius Pieleanu la Antena 3.

Lucruri mai profunde la PNL 

Totodată, sociologul spune că în cazul Partidului Național Liberal lucrurile sunt mai profunde, există un management inadecvat în acest moment la conducerea partidului.

“Din păcate, la PNL  lucrurile sunt mult mai profunde. E și o chestiune de opțiune conștientă, aș putea spune. Dacă în cazul USR-ului putem spune că este o grupare fără ideologie, în cazul PNL-ului este cazul este vorba de o ideologie distorsionată, o înțelegere greșită asupra conceptului de drepturi și libertăți individuale. Oamenii așteaptă de la PNL să producă adevărata opoziție și în mod natural PNL-ul trebuie să fie și în Parlament si în afara lui adevărata opoziție la guvernare. Din nefericire, deocamdată activitatea managementului la vârf este unul extrem de inadecvat. Se vede în intenția de vot. PNL-ul nu poate să treacă de 22-23% orice s-ar întâmpla. Sunt însă optimist în privința acestui partid chiar și din perspectiva faptului că este cel mai vechi partid al acestei țări,” a mai spus Marius Pieleanu citat DC News.

 

15 COMMENTS

 1. Asta e parerea prosta a lui Pieleanu si e imaginea care se propaga de catre sustinatorii PSD, inclusiv Pieleanu si Chirieac. Atat Catu de la PNL cat si Nasui de la USR critica si au pareri pertinente despre economie si am vazut si restul avand opinii si pe alte teme, daca sunt intrebati si de altceva!

  Doar ca agenda ne este incarcata de dimineata pana seara de PSD cu tot felul de teme false:http://www.aktual24.ro/lista-cu-11-fumigene-lansate-de-psd-pentru-deturna-atentia-publica-de-la-subiectele-care-conteaza-cu-adevarat-psd-perfectionat-arta-manipularii/
  Soros, sorosistii, agenturile, binomul, planul Minerva, Bruxelles, strainii, sistemul, serviciile, DNA, SRI, SIPA, protocoalele, “Statul paralel” etc!

  Sa ne spuna Pieleanu daca PSD se ocupa de problemele “sociale” ale oamenilor!

  • Daca tu sustii ca problema Soros nu exista, sau e o falsa problema, ori esti batut in cap, ori esti ticalos!
   La fel pentru toate celelalte.
   Pina la urma, supararea ta e una singura: ca nu au cistigat caricaturile tale alegerile (ma refer, evident, la PNL sau USR. E plina lumea de frustrati!
   P.S. Faptul ca esti ticalos nu exclude varianta ca esti prost, chiar exagerat de prost!

 2. Nu-l mai tamiiati atita pe chibitul asta, care a spus la viata lui unele lucruri interesante, chiar corecte (am putea sa ne intrebam de unde le stia?), dar si multe timpenii. Pieleanu nu e in masura, nu are calificarea sa faca :dezvaluiri” despre managementul politic, ci doar sa-si dea cu presupusul. L-ati uns acum Tata Omidu? Oracolul de la Dabuleni?
  Daca luam in discutie doar prostia cu “PNL, CEL MAI VECHI PARTID al acestei tari…”
  Tov. Pieleanu, nu partidul este cel mai vechi din Romania, nu mai bate cimpii, doar … denumirea. Dar aia nu te ajuta la nimic, si nici nu te face mai destept, mai onorabil, mai democratic decit esti! Asa ca, mai usor cu pianul …

 3. Vedem toti ca se fac strategii in politica,se fac diferite actiuni civile referitoare la gunoi menajer,la cutremure,inundatii,la,la, inclusiv la mitinguri,dar niciunii nu sunt interesati de viata cetatenilor care traiesc in patria mama! Peste tot in lume,pe micile ecrane,gasesti emisiuni educative,emisiuni care arata creatia(nu sexuala),emisiuni proactive si in tara,in romanica,timpii de emisie sunt ocupati de politicieni plangaciosi,intoxicatori de minti,mari capi care cer protectie si apararea demnitatii,prioritati mincinoase prezentate ca bune de viitor dar sunt pentru distrugere a orice! Cum dreacu sa ai mintea limpede la momente extreme daca esti intoxicat nonstop cu ura,violenta de orice fel? Nu-i destul ca cetatenii acestei tari sunt imbolnaviti cu acceptul si bunavointa politicului,mai umple creierul si cu prostiile lor!?
  Ce pnl?! Mai exista si astia care habar nu au sa scoata o fraza cap coada pe intelesul oricui?! Nu observati ca,incepand cu robotul care cere un proiect de la cetateni,proiect de care sa se agate in scop de manipulare si pe care sa il aiba in gura la alegeri pentru castig,la fel si pnl care nu mai au nicio legatura cu realitatea din teren,cu realitatea vietii cetateanului! Busoi,zilele trecute,se agatase de un posibil viitor miting al medicilor prin sustinere,el habar nu are de viata cetateanului de la firul ierbii! Au epuizat stocul de minciuni din creier si cer de la cetateni o idee avantajoasa la vot!? Incredibil! Hallo, s-au trezit cetatenii la acest moment si nu mai tine! Poate din maxim 15 milioane de cetateni care mai traiesc in acea Romanie distrusa, vor gasi un minuscul procent platit sa ii voteze,dar nu mai tine cu minciuna!

  • Pana una alta sigur este ca Dragnea este boala de ficati a tuturor baso-penelistilor si asimilatilor lor,useristi,pontisti-maioristi,coldisti,kiovesisti si a tot felul de iohanisti pepeeisti si sorosisti.

 4. Baso-peneleu’ are “imaginatie”,dar nu si-o da pe fatza,insa mai scapa cateo emanatie pe ici, pe colo.Flacaii penelisti-pedelisti si duduile lor,inacriti de lipsa de parandarat, rezultata din debarcarea lor in Opozitie, finantari cu care traiau mult mai bine cand erau pe la guvernari, isi imagineaza ca vor castiga alegeri si/sau vor ajunge la guvernare pe baza de Stat Paralel,cu diferiti kiovesi,iohannisi si alte portocale,plus presa de propaganda mincinoasa si fratii lor pepeeisti ce trag sforile pe la Brusel, care sa sape cu totii la distrugerea de tip mafiot a adversarilor lor politici, care le stau lor in cale spre dezmatzul maxim si praduirea finala a Romaniei.Asta isi imagineaza si aia de la spelunca USR. In imaginatia lor toti viseaza cel putin la imensa SPAGA ce le-ar aduce-o privatizarea fortzata “in acord global” si indiferent de consecinte,privatizare totala a invatamantului,a sanatati (se vazu ce emana cateun Catu si altii de ai lor),privatizare a tot ce a mai ramas nepraduit precum porturi,aeroporturi,sarea,posta, cefereu,paduri si chiar ce s-ar mai gasi prin domeniul public,iar privatii sa fie Ei ,clientela si toate neamurile lor ,care deja sunt nesatui de viloacele,conturile si acareturile lor pe care deja le-au praduit de la romani pana acum si cu care au umplut tzara, pe de-o parte, si saracie pentru romani,pe de alta parte.Sa creada fraierii ca astia nu au “imaginatie”.Putin le pasa lor de principii sau de lupte cu penali si corupti,pentru ca daca ar fi luati ei la cercetat pe bune pentru “agoniseala” lor post “revolutionara”,s-ar descoperi ca la ei este grosul penalilor si coruptilor,la ei si in Statul lor Paralel, si astfel ar ramane tzara fara Opozitie si fara “justitia mafiotilor” strecurati in Justitia romaneasca, justitie care vor ei acum sa para “independenta”.

 5. Bai ejti neboon?! A ajuns Pieleanu sa spuna in sondaje ca ideologia PNL e distorsionata:))) si cum a fost intrebarea din sindaj “nu-i asa ca ideologia pnl e distorsionata, dupa cum a zis distinsul strateg Pie…leanu?”:)))) sau asta era doar parerea ilustruitului sociolog?
  Pai sa ne dea Lumina si sa ne souna si cum ar fi nediatorsionata lumina aia a ideologiei, macar, dreaq. Sa nu murim prosti. Si sa mai traga concluzii despre ideologie si la alte partide dreaq, ca sa nu mai fie susceptibil de parteneriat cu Dragnea. (Nu cu PSD, cu Dragnea).
  Ori e asa fraier incat nici nu se prinde ca se descalifica singur. E si asta o varianta chiar f plauzibila:))

Leave a Reply