Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi, la Bistriţa, că autorităţile nu au ştiut să atragă banii europeni, urmând să fie luate măsuri pentru a reduce birocraţia şi timpii de aşteptare în fazele de preexecuţie pentru proiectele strategice de infrastructură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sorin Grindeanu a declarat că vor fi lansate proiecte noi în concordanţă cu Masterplanul, pentru că bani europeni există, însă autorităţile nu au ştiut până acum să îi atragă.

„Avem un Masterplan pe care domnul ministru Rus l-a prezentat la Bruxelles, care este agreat de Comisia Europeană. Există hotărârea de Guvern care a adoptat acest Masterplan. Am terminat discuţia şi putem să trecem la treabă! Îmi doresc şi lucrul acesta se va întâmpla în perioda următoare – foarte multe proiecte noi, licitaţii, în concordanţă cu acest Masterplan vor fi lansate. În următoarea lună, în următoarele două luni să putem să dăm drumul la lucrări. Mai este ceva: sunt bani! Vorbim de bani europeni pe care noi nu am ştiut să-i cheltuim. Am fazat proiecte care trebuie să fie gata şi banii europeni absorbiţi de noi în vechiul exerciţiu bugetar 2007-2013 am venit cu mare parte din el în acest exerciţiu bugetar, când ar trebui să facem alte proiecte”, a spus marţi la Bistriţa, premierul Sorin Grindeanu în timpul unei întâlniri cu autorităţile din judeţul Bistriţa-Năsăud.

La întâlnirea cu autorităţile locale din Bistriţa au participat şi oameni de afaceri din judeţ, care s-au plâns de problema infrastructurii şi a birocraţiei, premierul declarând că ştie că „lumea s-a săturat de drumuri desenate pe tablă cu carioca” şi că infrastructura este domeniu prioritar în guvernul pe are îl conduce.

„Ştiu că lumea s-a săturat de vorbe, s-a săturat de drumuri desenate pe tablă cu carioca, s-a săturat de termene care nu sunt respectate, s-a săturat de tot ceea ce ştiţi că s-a întâmplat în aceşti ani. Sunt bani europeni, bani europeni pe care noi în anii trecuţi nu am ştiut să-i cheltuim şi foarte multe proiecte au fost fazate pe actualul exerciţiu bugetar, ceea ce este un mare minus pentru ţara noastră iar infrastructura este şi reprezintă unul dintre domeniile prioritare ale guvernului pe care-l conduc”, a declarat premierul Sorin Grindeanu într-un breefing de presă.

Potrivit premierului, Guvernul lucrează în prezent la găsirea unor soluţii legale pentru schimbarea cadrului legislativ în ceea ce priveşte proiectele strategice de infrastructură pentru a reduce timpii pierduţi cu fazele de preexecuţie.

„Cred că cel mai bun exemplu este centura Bacăului care a stat – dacă nu greşesc 4 – 5 ani – blocată în studii de prefezabilitate, fezabilitate, în contestaţii la CNSC, procese în instanţă (…) şi abia după 4 – 5 ani s-a putut intra în execuţia efectivă. Pe mine mă interesează să punem în aplicare acest Masterplan de care vorbeam, Masterplan care are în spate fonduri europene şi pe care putem să-l facem schimbând câteva lucruri – cadrul legal pentru proiectele strategice reducând termenele de preexecuţie. Acest lucru îl facem în dialog cu Comisia Europeană pentru că vreau să păstrăm toate principiile discutate cu dânşii, dar reducând foarte mult pe aceste proiecte strategice de infrastructură termenele preexecuţie, astfel încât să putem intra cât mai repede în faza efectivă de execuţie a acestei lucrări. Şef de filă pe această direcţie este ministrul Economiei, din discuţiile pe care le-am avut cu dânsul în aceaste ultimele zile, probabil că în două săptămâni ar putea să iasă aceste prevederi legale” a mai declarat Sorin Grindeanu.

 

18 COMMENTS

 1. Anunţ pentru dl. Grindeanu – lumea s-a mai săturat şi de: atacuri constante asupra justiției, ţopisme de Voluntari şi Craiova, infractori care dau lecţii de moralitate, spitale jefuite de manageri escroci, nepotisme politice, imbecili puşi să conducă ministere, moluşte fără coloană vertebrală gata să se facă preş în faţa teleormăneanului. De fapt doar o parte din populaţie s-a săturat de aspectele expuse. Restul (în general edentaţi, lipsiţi de săpun prin casă, cu buda în fundul curţii sau pur şi simplu ticăloşiţi) îmbrățișează cu drag ciuma roşie.

  • Bai tu neam de mare boier, nu te-ai saturat sa tot arunci cu noroi ? Te-as pune pe tine mare sef peste toti edentatii, lipsiti de sapun prin casa si cu buda în fundul curtii sa te vad cum ai scoate-o la capat.

  • Cata prostie are papagalu’ asta in el, mai ca as zice ca tomberonezul asta subnutrit “de dreapta” e un sifornar din ala platit pentru postari, din ala care in loc sa se duca la munca practica golania ordinara, pentru ca asa pare urmarind postarile acestui boschetar expirat “de dreapta”. Respekt

   • Daca nu este asa inseamna doar ca e pe baza de prostie infinita cata are inmagazinata-n el. Bosquet

 2. Cat de naiv sa fii sa crezi in oamenii psdului. Cresc ratele, mor oamenii in spitale, pe sosele, deja se vorbeste de impozitarea progresiva. Radu Tudor insista sa ni-l prezinte pe Grindeanu bine intentionat.

  • E, lasa ma, ca ati mers cu guvernul Basescu-Boc-Urdea “Buna pentru Romania!” si cu guvernul tehnocrat “guvernul meu” in sus de v-ati spart, si astia de acum nu vor sa mai continue urcarea si de-aia vi se face rau de la stomac, voua tuturor gargaragiilor astora “de dreapta” subnutriti cu foamea-n gat! De-aia nu mai puteti voi de grija, dormiti zvarcolit ai dreac cu pielea voastra!

   Cand a luat Basescu Damigeana 20 de miliarde de euro de la FMI in 2009 atunci nu mai dormeati agitat, nu va mai zvarcoleati in somn de grija, fir-ati ai… era sa zic eu ce de derbedei expirati ce sunteti! Atunci vi se spargea pu… nga, nu va mai tavaleati de grija si de disperare, derbedeilor!

   P.S. O sa va dea PSD-ul bani din ceea ce s-a recuperat din executarile silite rezultate din lupta anticoruptie, ba Lache, dar nu stiai tu! Acum stii, poti sa te duci sa te culci si sa dormi linistit, fara sa te mai zvarcolesti in chinuri de-atata grija! Sifonarilor gargaragii “de dreapta”, va zvarcoliti in chinuri ai dreac! Dati in emoragie cerebrala, nu alta!

   Respekt deosebit

 3. Da-le dreac de drumuri, economia, nivelul de trai… Cresterea economica si cresterea nivelului de trai, pe romani asta ii intereseaza, nu povesti despre tot felul de balarii din capul propagandei mediatice! Pa cine dreac intereseaza drumurile, care roman care maine isi ia miel in rate sau n-are cu ce sa isi achite facturile si face credit la banca pentru inmormantare e interesat de drumuri??! Auzi…

  P.S. Incredibil cu ce vor astia sa ne tina ocupati in cap! Parca in perioada interbelica, atunci cand Romania a cunoscut cea mai mare dezvoltare din istoria ei, aveam drumuri multe dreac! Aveam porturile si aveam agricultura dreac, asta aveam! Ba nene ba, cata harneala si abureala de doi lei se vine-n tigania asta ordinara de colonie de tara, sa mor calcat de troleibuz daca am gresit vrajeala! Haus

 4. Toata lumea a ajuns sa stie cate ceva…Basescu stie ca a castigat prin frauda in 2009 dar paseaza raspunderea,el “dupa aia a aflat” (!!!!)…Grindeanu stie ca acest partid gigantic nu e decat pe hartie asa in viata reala nu e in stare decat de autostrazi pe hartie facute cu carioca…Turcan stie ca la alegeri praful s-a ales de ei dar asta pt ca era alta la pupitru,daca era dansa ar mai fi recunoscut ? Tariceanu stie ca in Justitie mai sunt si golanii dar asta a aflat acum,cand i se intampla lui Nastase,Voiculescu sau chiar la ai lui din PNL nu prea stia,nu-l interesa subiectul…Toata lumea stie cate ceva,intreb si eu o voce neautorizata oare Dragnea stie ca Legea asta a salarizarii e facuta ca sa-si rupa el gatul si sa fie inlocuit de niste amazoane nerabdatoare sa-i ia locul(altfel foarte atente cu el in spatiul declaratiilor publice) ?!? Ar fi singura “logica” care ar putea-o avea aceasta “lege” !

  • …Ar fi singura logica “pe” care ar putea-o avea… E acuzativ, merge cu “pe care”, ca sa nu o dam in “care” pe ca”care”.

   Respekt deosebit

  • E, lasa ma, ca ati mers cu guvernul Basescu-Boc-Urdea “Buna pentru Romania!” si cu guvernul tehnocrat “guvernul meu” in sus de v-ati spart, si astia de acum nu vor sa mai continue urcarea si de-aia vi se face rau de la stomac, voua tuturor gargaragiilor astora “de dreapta” subnutriti cu foamea-n gat! De-aia nu mai puteti voi de grija, dormiti zvarcolit ai dreac cu pielea voastra!

   Cand a luat Basescu Damigeana 20 de miliarde de euro de la FMI in 2009 atunci nu mai dormeati agitat, nu va mai zvarcoleati in somn de grija, fir-ati ai… era sa zic eu ce de derbedei expirati ce sunteti! Atunci vi se spargea pu… nga, nu va mai tavaleati de grija si de disperare, derbedeilor!

   P.S. O sa va dea PSD-ul bani din ceea ce s-a recuperat din executarile silite rezultate din lupta anticoruptie, ba Lache, dar nu stiai tu! Acum stii, poti sa te duci sa te culci si sa dormi linistit, fara sa te mai zvarcolesti in chinuri de-atata grija! Sifonarilor gargaragii “de dreapta”, va zvarcoliti in chinuri!

   Respekt deosebit

  • Din pacate nu prea sunt bani insa, nimeni n-are curajul s-o spuna. Colectare nu, plusvaloare (productie) nu, din inaltat zmeie si manarii financiare ies foarte putini bani.

 5. In tot aest timp cat o tot ard astia cu Masterplanuri si alte folozofii, in tot acest rastimp s-au intamplat o groaza de accidente ingrozitoare si din vina soferilor insa si din lipsa drumurilor, a soselelor sau mult ravnitelor autostrazi. Guvernul lucreaza, sa nu inceapa sa fiarba.

  • Nasule, ai ramas in cap cu ragaiala “Romania lucrului bine facut”… S-a umplut tara de cat borhot au facut “tehnocratii” vostri din “guvernul meu”, ca aveau oamenii scaun zilnic, isi faceau regulat nevoile, nu tineau in ei.

   P.S. Nasule, tu in loc sa stai si sa te opintesti pe-aici degeaba mai bine ai tace si te-ai duce si ai face tot borhotul pe care-l ai in tine, pentru ca se pare ca te-ai umplut de cand te tot abtii.

   Respekt deosebit

  • Hai sa mori tu? Si ti se face rau, nu-i asa? De-aia nu mai poti tu sa dormi, te zvarcolesti in chinuri. Mars

Leave a Reply