Senatorul Daniel Zamfir a acordat marți o declarație vehementă pentru PSnews.ro, după ce Biroul Executiv (BEx) al Partidului Național Liberal s-a solidarizat în aceeași zi cu liderul PNL, Ludovic Orban, în privința plângerii penale formulate de către acesta împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Concret: în opinia lui Daniel Zamfir, prin mutarea de marți, BEx al PNL „a legitimat denunțul ca politică de partid”, întrucât după Ludovic Orban a ieșit public vicepreședintele Florin Cîțu, care a vorbit despre posibilitatea unui demers similar, dar pe tema Pilonului II de pensii.

E trist și în același timp rușinos ceea ce s-a întâmplat astăzi în Biroul Executiv al Partidului Național Liberal, pentru că – din păcate – astăzi Biroul Executiv a legitimat denunțul ca politică de partid. Pentru că, așa cum știți, denunțul lui Orban a fost urmat de intenția domnului Cîțu de a face și el un denunț, o plângere penală în legătură cu Pilonul II de pensii.

Eu aștept pe 10 iunie acel Consiliu Național de Coordonare, să vedem dacă partidul – într-un for important – împărtășește opinia lui Orban și a lui Cîțu, și a celor care au renunțat la forța argumentelor, înlocuind-o cu forța instituțiilor de forță. Adică Partidul Național Liberal (actuala conducere – cei din jurul lui Orban) s-ajungă să legimiteze denunțul ca politică pentru mine este trist.

Mie lucrurile încep să mi se clarifice: eu văd că, din păcate, linia Partidului Național Liberal e una departe de ceea ce ar trebui să fie. Partidul Național Liberal este partidul care, în primul rând, ar trebui să apere drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor. Văd că s-a transformat într-un partid de denunțători – ceea ce pentru mine este o surpriză extrem de neplăcută”, a declarat Zamfir pentru PSnews.ro.

Chiar dacă a apreciat că nu vor exista implicații directe ale votului de marți din BEx, senatorul de Brașov a susținut că „lucrurile au luat-o profund razna” în urma plângerii penale formulate de Orban.

„Implicații directe nu vor fi, dincolo de lucrurile profund greșite care au apărut în acel denunț. S-a tot comentat public ce tip de acuzații a făcut… A invocat implicarea unor servicii secrete în relațiile cu statul Israel… Adică este o chestiune extrem de periculoasă ceea ce a făcut Ludovic Orban. Dar, dincolo de asta, situația e una fără sens: denunți penal când s-a făcut o faptă. Eu am înțeles că doar s-a decis un memorandum care să înceapă să analizeze în legătură cu mutarea ambasadei. Deci mutarea, practic, nu s-a produs. Ca atare, să faci plângere penală pentru înaltă trădare (cea mai gravă acuzație asupra unui demnitar al statului român) doar pentru că ți-ai propus să discuți cu Israelul – partenerul cel mai de încredere al Statelor Unite – mutarea unor ambasade dintr-o parte într-alta, asta să fie considerată înaltă trădare? Deja mi se pare că lucrurile au luat-o profund razna, a încheiat parlamentarul.

8 COMMENTS

 1. Acest socialist mai este in PNL, mie imi pare un sabotor…trebuie exclus imediat din PNL și să facă opoziție lângă dragnea

  • Liberalilor, puturosilor, puneti mana si castigati alegerile nu mai recurgeti la procurori si denunturi de doi bani sa ajungeti la putere! Daca dati jos guvernul prin procurori atunci si voi la randul vostru veti fi dati jos tot prin dosar penal, Iohanis la fel deci ajungem ca in sud america junte la putere controlate de procurori. Sa nu credeti ca voua nu vi se intampla ca asa a crezut si Udrea si uite unde e! Democratia are regulile ei care trebuie respectate de catre toti.

 2. Vot zdrobitor pro-Orban al conducerii PNL, în cazul plângerii penale făcute cuplului toxic Dragnea-Dăncilă: 23 de voturi pentru, 3 împotrivă, 3 abțineri.
  Nu e buna democratia pentru Daniel Zamfir ?
  Zamfir e extrem de tolerat in PNL avnd in vedere ca e un PSDist convins.

 3. Da ma orban e de vina. Dar cum Firea ameninta cu procese e ok? Cum sa ameninti consilierii locali cu proces ca nu voteaza cum vrei tu? Cum? Ca asta a facut Firea. Sau cum “doamnele” din PSD au dat in judecata Times New Roman (ce-i drept au sarit calul) si cer despagubiri de 100.000. Sa mai vorbim de Dragnea? de amenintari cu plangeri penale pentru publicarea memorandumului? Sau acuma cu pilonul doi ca cica e fake news (desi nebunia a pornit de la un document oficial al guvernului unde scrie negru pe alb niste lucruri). Dar de intentia cu “legea defaimarii” am uitat cu totii?
  Stiu, unele nu sunt penale. Dar plangerea depusa de Savaliuc la adresa lui Iohanis si nevasata-sa? Aia e ok? Cu atat mai mult cu cat Carmen nici macar nu e implicata in politica.
  Asa ca mai usor cu corul bocitoarelor pe scari, dupa atatea plangeri penale si dari in judecata in civil in sfarsit a ajuns si la PSD si gata, e ditai scandalul.

 4. Acum ati constatat? Au ceva vechime in domeniu! E una din calitatile si pedicile pentru care nu vor ajunge la guvernare asa curand!

 5. Imi pare rau de senatorul Daniel Zamfir, fiind in cloaca aia pdl-ista, ca pnl-ista nu-i, trebuie sa-si duca crucea. Pdl-ul basist a penetrat mai toate partidele Romaniei.
  Poate n-ar fi rau, sa se sugereze unor anumiti politicieni, sa se alinieze unui nou partid format numai din specialisti pe diverse probleme, animati de bun simt, dragoste pentru identitatea nationala si cetatenii acestei tari.

  • Ce enumeri tu acolo nu sunt caracteristici întâlnite la politicieni. Și nu mă refer doar la clasa politică românească ci la clasa politică în general, iar dragostea pentru identitatea națională este un subiect extrem de volatil. Recentele alegeri democratice din Italia au scos în față 2 partide care nu sunt deloc iubite de brucsel, ba chiar sunt demonizate. E drept, nici ele nu iubesc brucselul dar esențialul este că au fost votate de mai mult de jumătate din electoratul italian. Acum, eu cu cine să țin? Cu brucselul sau cu poporul italian!?

Leave a Reply