Jurnalista Denise Rifai este aproape de o candidatură la alegerile parlamentare din partea PNL, după ce a primit o ofertă în acest sens de la Alina Gorghiu. Notorietatea jurnalistei a crescut în campania pentru locale, când intervieva candidaţi şi le adresa întrebări mai neobişnuite. Însă carierea lui Denise Rifai a fost marcată de o altă gafă.

După atacul armat de la Charlie Hebdo, Denise Rifai a afirmat, într-o dezbatere la Realitatea TV că în spatele Al-Qaida s-ar fi aflat poporul evreu. “O mişcare (Statul Islamic – n.r.) care s-a constituit extrem de rapid şi care vine să surclaseze ceea ce a însemnat până nu demult Al-Qaida, asimilată de asemenea ideii de teroare musulmană. Dar nu s-a dovedit dacă erau musulmani în spatele Al-Qaida sau popoare de altă religie, altă structură religioasă, să nu-i numim pe cei din poporul ales”, afirma Denise Rifai.

Posibila candidatură a jurnalistei a readus în actualitate afirmaţiile acesteia. Deputatul Aurel Vainer, reprezentantul comunităţii evreieşti în Parlament, critică PNL pentru încercarea de a o coopta pe Rifai, vorbind despre pericolul răspândirii unor teorii conspiraţioniste.

“Mă surprinde foarte mult. Eu nu am nimic împotrivă, orice tânăr poate avea în faţă viitorul, dar o astfel de declaraţie că în spatele catastrofelor, crimelor imense de la World Trade Center de la New York au stat evreii este o aberaţie, mai mult decât aberaţie. Ca atare, e greu de crezut un om responsabil, un jurnalist care apare pe post şi vorbeşte pe diferite teme să declare aşa ceva. Poţi să citezi, poţi să pui între ghilimele, poţi să faci ce vrei, dar să exprimi opinii personale că în spatele crimelor lui Al Qaida… De altfel, s-a văzut cum a reacţionat întrega lume împotriva acestei organizaţii islamiste, teroriste. Nu a fost singura lor lovitură împotriva umanităţii. Eu nu mă amestec în treburile Partidului Naţional Liberal, nici în ceea ce priveşte viitorul acestei jurnaliste, dar cred eu, când faci asemenea afirmaţii, chiar ca jurnalist, trebuie să te bazezi pe ceva foarte consistent. În plus, îţi asumi o mare responsabilitate. Nu aş vrea să zicem că plăteşti pentru ceva, dar în orice caz trebuie să meditezi foarte serios şi ar trebui o ieşire publică în care să spună foarte clar că a fost o dezinformare şi a fost captiva unor ştiri pe care le-a preluat de undeva. Dar un om politic, dacă devine om politic, are nevoie de chibzuinţă, maturitate şi foarte multă seriozitate în ceea ce spune. Suntem responsabili de fiecare cuvânt, mai ales când eşti pe scena politică”, a declarat Vainer pentru stiripesurse.ro.

8 COMMENTS

  1. Well, prostul nu e Prost destul daca nu e si fudul, madam Gorghiu nu putea sa nu aducă si ea un “scalp” de seama la partid si-a găsit-o pe Rifai, o “personalitate” pe potriva d-sale. Ce mi se pare interesant e ca reapare, din ce in ce mai des, tema conspirațiilor iudeo-masonice vânturat cu succes de KGB oridecateori e vorba de evenimente socio-politice “inexplicabile”, de preferința sângeroase. Coniță Rifai, sunt aproape sigura, făcea aluzie la “evreii” din spatele basbuzucilor (musulmanilor teroriști) care au intrat in turnurile gemene de la NY, cand a emis absurditatea ras-citată/aluzia la poporul “ales”din spatele afacerii Charlie: propaganda nu se schimba, forța ei sta in repetiție Ad absurdum si pe coana Rifai a izbit-o peste 20 de ani-nimic deosebit. Dar faptul ca se tot insista pe Mossadul din “spatele” afacerii Black Cube precum si, recent, ieșirea Marelui Maestru al Lojii de România (nu știu care, sorry) la rampă pt a nega implicarea masonilor in evenimente cu caracter grotesc (posibilele legături ale lojii cu afacerile suspecte ale fratiorului prezidențial) încep sa dea relief teoriei favorite a serviciilor de trista amintire. Doamna Gorghiu ar trebui, cel puțin, sfătuită de Venerabilul din vârful PNL, cel care o “educa” de cand era domnișoara, sa fie atenta cu cine merge la bătălie:daca-i vorba de “ciuma roșie” PSD, sa ia aminte la ce i s-a “infiltrat” deja in rândul armatei ei de “dreapta”, anume propaganda “roșie” cu iudeo-masoneria, etc. sub forma de duduița Rifai si mulți alții din cei pe care ii “susține”! Altfel seamănă confuzie in aliați si dușmani deopotrivă si-o bate nea Juncker de nici paltonul lui Johannis n-o mai pășește de vânătăi!

  2. Nu sunt fan-Pnl sub niciun chip, ba, dincontra, însă, dacă-i cum văd, amenințare(”avertizare” , pentru mine este tot amenințare știind de unde vine), să scoatem, dracului, din viață politică acest partid care, măcar 30-40% din el , ține de-un partid vechi de 150 de ani. Că-i și vechi, și acuma avem nevoie de ”tineri frumoși și liberi”, iar liderul lui ”de onoare” mai spune și prostii. Eu știu că și intenția este pedepsită.
    Să se interzică și de a vota, și de a fi ales a tuturor acelora care dacă, fie știind ce spun(interzis ce se crede, ce se mai spune despre ”Moartea unui Președinte”(1963), interzis să se presupănă și să se vehiculeze că OMUL nu a atins pământul…Lunii), fie, și asta din prostie(că aici e vorba și de ceva…prostie că n-o fi asta simpatizant ISIS că, altfel, o expulzau SRI-ul de mult peste graniță…) bălmăjesc pe gură..ceva, ceva ce se vrea acum a avea dimensiuni… cosmice. Parcă o văd pe doamna Gorghiu care, parcă, spune: “Vouă vă place Rifai? Că mie da…”. Și mie, și mie, s-o văd în campanie…vorbind. Ce vreți mai frumos?
    Apropo, vis-a-vis de ”cazul Rifai”, mă întreb ce mai caută av. Bolcaș prin studiourile Antena 3 și RTV văzând că altcineva spune cine să fie pe liste și cine nu, cu cine să votăm și cu cine nu, dci cine să fie la televizor și cine nu? N-or avea probleme cu o astfel de prezență sau poate, deja, le au și nu știu(mai știi?) de unde vi se trage. Așa ceva…!

  3. Am vazut-o astazi la A3 pe una dintre tatele pnl d-na Pocora. Probabil prin cooptarea jurnalistei Rifai se va forma o tripleta de tate de frunte si catele asmutite ale pnl si a politicii romanesti.

    • Enervantă această Pocora şi ce mai dădea din meliţă şi se stropşea la Şerban Nicolae…. mai avea putin si-i explodau hormonii…Imi amintesc si de Denise Rifai intervievând-o pe Laura Chiriac….parcă eram la circ si intrebari mai stupide nu prea am auzit din gură de jurnalist…si obraznică rău, căci nu lăsa invitata să-i raspundă la întrebări….no, dară asta sa facă programe economice pentru ţară? Eu am înţeles ce îşi doreşte Alinuţa Gorghiu (cu accent pe Go)….vrea să promoveze în PNL mai multe “doamne” isterice ca să nu fie singură.

Leave a Reply