Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, luni, că este “aproape exclus” ca premierul Dacian Cioloş să candideze la alegerile parlamentare pe listele acestui partid, dar că poate exista un proiect politic al PNL cu Cioloş şi fără o astfel de candidatură.

“Au fost nenumărate semnale publice şi nepublice că domnia sa e foarte hotărât să nu candideze pe lista niciunui partid la aceste alegeri. Discuţia legată de o candidatură la PNL în acest moment este puţin probabilă. E aproape exclus să se întâmple acest lucru. Asta nu înseamnă în continuare că şi fără a fi candidat pe listele PNL nu poate exista un proiect politic împreună cu domnul Cioloş care să însemne o susţinere a domniei sale de a continua ca şi premier cu un guvern politic, nu cu un guvern de tehnocraţi, aşa cum e normal şi aşa cum, de altfel, există şi aşteptarea publică după alegerile parlamentare. De la bun început s-a spus că acest guvern are un mandat limitat până la alegeri, strict datorită situaţiei din noiembrie 2015, când era nepotrivit să se aşeze un guvern politic după ceea ce s-a întâmplat la Colectiv, după nemulţumirea oamenilor, după toate lucrurile din acel moment”, a afirmat Buşoi într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

În ceea ce priveşte intenţia unor miniştri de a candida pe listele PNL, Cristian Buşoi a susţinut că liberalii sunt deschişi şi că au anunţat acest lucru “şi public, şi în privat”.

“Urmează să se decidă să vină. Evident că nu putem să facem rugăminţi publice, nu putem să dăm nume, nu putem să facem asta prin intermediul presei. Dacă dintre miniştrii care se simt apropiaţi de viziunea şi ideologia PNL există dorinţa în rândul unora dintre domniile lor să se alăture proiectului PNL, deschidere există, doar că trebuie să vină. Sunt trei-patru miniştri care ar putea veni alături de PNL”, a adăugat Buşoi.

El a reiterat că liberalii doresc un guvern politic după alegerile parlamentare, o guvernare de centru-dreapta în jurul PNL.

“Întotdeauna în guvernele politice au existat unul-doi miniştri tehnocraţi. La Justiţie, la Externe, la Fonduri europene uneori – de-a lungul celor 25 de ani s-a întâmplat. Asta nu înseamnă, însă, că imensa majoritate a miniştrilor nu trebuie să fie oameni politici. Trebuie să fie oameni politici pentru că altfel va fi foarte complicat ca timp de patru ani de zile să ducă la îndeplinire un proiect”, a mai spus preşedintele PNL Bucureşti citat de Agerpres.

 

14 COMMENTS

 1. Cioloș se simte violat , PNL chiar vrea să-l violeze 😀 😀 😀 O fi cumva de caz penal ? 😀

  • No, tulai Doamne… că tăt aşe se învârt unii pe lângă alţii şi se împiedică precum găina în faţa cocoşului…că de….să nu zică lumea că o vrut!

   Banc
   O găină dintr-o bătătură oarecare stătea şi medita la condiţia ei de găină şi la cum trebuie să se comporte în “înalta societate”, adică să fie şi fericită, dar să aibă şi o imagine impecabilă. Stă găina şi se socoate că ce-a face când l-a întâlni pe mândrul cocoş şi hotărât lucru îşi zice că are trei alternative: “Să fug, nu-mi prea convine….să stau, zice lumea că-s curvă…dar, atunci nu mai bine mă îmiedic io?”

  • Un munte de bun simt ? Ce cauta toti ong-istii de-a dreapta si de-a stanga domniei sale ?
   Aproape toate ong-urile sunt niste oficine cu un impact frofund negativ la adresa Romaniei. Din pacate fiind finantate mai toate de “prietenii” actuali de conjunctura ai Romaniei nimeni n-are voie sa se atinga de ei, sunt vaci sfinte, asa ca mai lasa-ne.

 2. Probabil, proiectul inițial suna cam așa: Ciolos vine ca premier “tehnocrat” pana la alegeri si, cu puțin timp inainte de alegeri se înscrie in PNL. PNL câștiga alegerile (succesul de la prezidențiale se repeta, mai ales cu Blaga interimar la Interne) Gorghiu e trimisa acasa sa stea cu pruncul, Ciolos vine Co-preș peste noapte al partidului si premier ales cu acte in regula. Toata schema se bazează pe lovituri de teatru: ascensiuni fulger in partid, dosare făcute peste noapte cazand in capul adversarilor încă adormiți (pe urechea democrației), trădări neașteptate (tip Johannis ii face vânt lui Antonescu pana in negura uitării) si bineînțeles intervenția lui Deus ex Machina/Johannis Impaciuitorul care promite sa-i faca ambasadori si miniștri pe învinșii de circumstanța. Fanfara si cortina. Doar ca piesa s-a mai jucat odata, in 2014, apoi cu o distribuție noua, angajata după tragicul eveniment de la Colectiv, Deus ex Machina, cel mai prost actor din teatru, se admira așa de tare in costumul sau de zeu încât uita sa intre in scena cand ii vine rândul, figurația PNL face scandal, etc. Vedeta Ciolos isi da seama ca seria 3 din scenariul arhi-cunoscut nu va avea succes așa ca refuza sa semneze contractul pentru seria 4-finale inainte sa-i fie garantat ca intra “in grila”. Busoi, de la producție, care a anunțat deja casting-ul, zice ca “proiectul merge inainte, se vor face ajustări din mers” ceea ce inseamna ca se cauta febril alta vedeta, cum s-a facut si la locale, cand s-au schimbat candidații precum cămășile, si din rău in mai rău iar “serviciile”, care si-au tocit conștiincios rolul, curată scena sa fie luna cand se va relua producția. E foarte posibil ca, de curată ce va fi in Decembrie, aceasta scena sa rămână goală ; oare avem sa vedem pe Ciolos adus in lanțuri sa performeze? Piese la pușcărie se fac si s-au facut de pe vremea marchizului de Sade, aflat in detenție la ospiciul din Charenton, si pana in zilele noastre (vezi Cesare deve morire, piesa filmata de frății Taviani la nu-s ce închisoare italiana de maxima securitate) ca parte a programului de terapie prin teatru aplicat la mediul carceral. Asteptam premiera!

 3. pai de ce ar vrea Ciolos sa intre intr-un partid cand oricum stie ca el va fi propus Premier de la toamna de Iohannis indiferent cine castiga alegerile?!…
  Normal ca PNL ii face curte, ca nah, poate se alege cu mai multi ministri

  • Poate să-l vrea ppe,dar asta nu tine de foame,iar când va urla iar foamea în România, nu va mai fi bine de pielea niciunui ppe-ist de pe la noi…Deocamdată a mai arămas câte ceva de o mămăligă doua de pe urma fostei guvernări.

 4. … romanii.Parca are vreo importanta cine castiga alegerile, sau daca ciupitul de vant va fi premier.Romanii ar trebui sa fie preocupati de 2017-2019 perioada in care multi, foarte multi vor manca macaroane fierte in apa cu sare iodata de la guvern.Nu inteleg de ce romanul nu vede ca are buzunarele goale si date peste cap, mai trebuie sa-si scoata ”cel mai bun prieten” din prohab si Romania o sa arate ca o tara de elefanti rahitici.

Leave a Reply