Secretarul General al PNL, deputatul Robert Sighiartau scrie pe Facebook :

Victorie la votul final din Camera Deputaților! Prețul carburanților va scădea la începutul lui 2020 pentru că supraacciza a fost eliminată!

Am reușit să eliminăm o măsură care a făcut viața amară multora dintre dumneavoastră. Astăzi a fost votul decisiv în plenul Camerei Deputaților. Cu majoritate de voturi, Camera a adoptat propunerea noastră legislativă de eliminare a supraaccizei la carburanți.

Consecința va fi că, de la începutul anului viitor, benzina și motorina se vor ieftini. Așa cum s-au ieftinit și după prima eliminare a supraaccizei, în perioada ianuarie-august 2017. Amintiți-vă că în iulie 2017, fără supraacciză, prețurile la benzină și motorină erau printre cele mai ieftine din Uniunea Europeană. Prin urmare, nu sunt niciun fel de motive să fie altfel după o nouă eliminare a supraaccizei.

Este o măsură reparatorie, în respectul românilor. Măsură pentru creșterea încrederii cetătenilor în stat, pentru creșterea nivelului de trai și a economiei.

Mulțumesc domnului Ludovic Orban, președintele PNL și premierul României, colegilor din PNL care au susținut această inițiativă care este și parte din programul nostru de guvernare.

Mulțumesc colegilor din Camera Deputaților pentru votul favorabil de astăzi.

Vă mulțumesc vouă, tuturor, dragile și dragii mei, pentru miile de mesaje de susținere pe care le-am primit. Au contat enorm!

Astăzi am făcut un pas spre România normală! Rămânem împreună și vom reuși!

1 COMMENT

 1. Chiar m-au enervat invitatele tale, Radu! Cea care fusese la FACIAS si chiar cealalta tipa de la pnl sau de unde este, au venit sa spuna ce ar trebui, sa se planga si toti 3 va plangeti ca penitenciarele sunt vechi de ani multi?! Cele doua trebuie sa vina cu fapte ca doar sunt avocate sau cel putin asa spun ele! Sa va spun fresh in fata problemele:
  1. Modul in care se porneste ancheta,
  2. Sa dispara hoarda de slugarnici imbracata in haina de politist sau jandarm, este singura palma de neincredere in actiune, sau poate fi “sunt dispus la negociere”,
  3. Din start trebuie sa plece diar 2 persoane(o si un anchetatori) imbracate civil cu spray la dos fara pistol dar ceilalti sa asculte actiunra live prin reportifon sau microfon, sa poata actiona dar tot in civil(legea trebuie modificata)!
  3. Seriozitatea in aplicarea legii din start, fara nicio suflare sau vorba,
  4. Amenda se contesta la tribunal, poate fi anulata dar, actiunea de deplasare plus actele si ancheta la domiciliu sau sediul politiei, obligatoriu se plateste statului! Aceste plati in lumea civilizata, nu se pot anula indiferent de situatie sau conjunctura! Judecatorii nu au dreptul de a anula aceste plati deoarece prin asta demonstreaza ca legea se practica bine si se respecta ad literam!
  Si sunt diar ceteva din multitudinea respectarii legii dar doar in tarile civilizate care isi respecta cetatenii indiferent de sex,culoare a pielii sau religie! Cum in Romania primul scaunar al tarii, primul om al statului(oricare ar fi) care demonstreaza clar ca nu respecta legea, cum naiba sa mearga bine tara si practica legislatiei?

Leave a Reply