Victor Ponta posteaza neobosit pe Facebook din concediu :

“Azi nu este “Economy” dragi penelisti/pedelisti ( ca oricum e clar ca nu invatati nimic). Mi-as dori ca in Romania sa putem analiza si dezbate serios ceea ce se intampla acum in Germania, ca sa invatam de la altii si sa evitam propriile greseli. Pe fff scurt : Serviciul de informatii german constitutie un departament special / documente secrete despre acesta apar pe un site media / Serviciul depune plangere penala contra jurnalistilor/ Procurorul General declanseaza investigatia/ dupa mai multe luni situatia devine publica si obiect de disputa politica / Ministrul Justitiei ii cere Procurorului General sa opreasca tot cazul / acesta refuza si acuza presiuni si interventii politice / Ministrul Justitiei il demite pe Procurorul General/ scandalul si dezbaterea continua! ( detalii in articolul de mai jos – http://www.dw.com/…/how-the-world-misunderstood-…/a-18630649 ) Teme fundamentale – libertatea presei, independenta procurorilor, interesul si secretul de stat, puterea si responsabilitatea politica!!! Nu credeti ca e important??? Eu cred ca da! Sigur pentru a trata serios aceste teme ar trebui ca politica sa nu se faca azi in Romania doar cu Mita Baston si Vasile Vamesul / jurnalistii de genul “Turcescu/ Tapalaga” ar trebui sa vorbeasca deschis in numele serviciilor si nu al presei, iar CSM ar trebui sa fie cel care initieaza dezbateri despre independenta Justitiei, nu cel care le blocheaza constant!!! Credeti ca se poate si in tara noastra?”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

PS : Citind aceasta postare corecta dar extrem de tardiva a lui Victor Ponta, ma intreb : ea este adresata si ministrului justitiei, subordonatul premierului?!

11 COMMENTS

 1. Dar daca nu l-ati baga in seama pe mitomanul si dualul ponta foarte putina lume l-ar mai baga in seama!

  • @Carmen:bite your brain spinning. ţi-ai văzut sacii-n car şi f.t.te-n c.r morar? Mai bine ţi-ai căuta alt blog să smiorcăi şi să arunci căcăreaza în jur ca un catîr fără pic de logică, să nu spun creier în cutia de chibrituri(limitat, în colţuri, dacă nu este manipulat sau folosit, chibritul nu ia foc)

   • Dnule Tudor,

    Dana Grecu zice intr-una ca Ponta trebuia sa fie in tara sa discute cu PDLul Codul Fiscal si ca e anormal ca e in vacanta taman acum. Sunt in dezacord. Ce discutii sa mai poarte Ponta pe Codul Fiscal? Pentru numele lui Dumnezeu: A FOST VOTAT CU MAJORITATE APROAPE UNANIMA. Dupa ce s-a discutat si in dunga luni de zile in emisiuni tv si in Parlament. NU VI SE PARE DE UN PENIBIL INCREDIBIL ASA CEVA? Ce suntem toti schizofrenici???/?///
    IOHANIS e cel care TREBUIE SA VINA DIN VACANTA SA NE EXPLICE DE CE NU L-A PROMULGAT. Pentru ca restul lumii a votat PENTRU. El e singurul care a fost impotriva fara sa vina la tv sa explice nimic. L-a respins si a plecat in vacanta. Dvs L-ATI VAZUT PE IOHANIS EXPLICAND DE CE NU A SEMNAT CODUL FISCAL?
    Ce tot vorbim? Suntem toti o adunatura de prosti si Iohanis e cel mai destept? atunci sa vina sa ne explice el, cu gura lui. Ponta n-are nici o treaba in chestia asta.

 2. de ce critica CSM-ul cand din Csm fac parte si Cazanciuc si Kovesi ,numiti de el personal ,dupa ce s-au pupat acum degeaba .Nu el a spus ca astia doi sunt foarte buni ?poftim ,ia de alege .

 3. Dacă are dovezi ca sunt acoperiți sa facă ceva căci e prim ministru, dacă nu are decât speculații e trist. Devine copia lui Basescu din ce în ce mai mult. Basescu se lua de jurnaliștii Antena 3 ca îl criticau, fix pe același model Ponta se ia de jurnaliștii care îl critica. E trist ca presa tolerează așa ceva și ca unii jurnaliști se bucură, căci în sine faptul e grav. Speram ca după Basescu sa nu mai văd așa ceva, dar se pare că spiritul dăinuie la Ponta :)).

 4. Logica lui Ponta e bună, dar cu cine să pună în practică dacă niciunii nici alţii nu s-au ferit de cloaca complicităţii prin legile existente în perioada respectivă şi graba, să nu zic urgentarea codurilor pe schimbare doar să cadă dacă nu pică cei cu mici poziţionări în anumite locaţii şi deranjatori de funcţii prin incomodarea de a face ceva, ce nu place celor care şi-au făcut din lege propriu buzunar, hotărit ca fiind ilegalitate de CCR, jur pe capra mulsă prin coarne şi masată pe coadă de mulţi pupători de poale lungi cu minte scurtă, poate mucegăită de iritaţiile manipulării de ultimă speţă cum se obişnuieşte la clasa pregătitoare cînd păcăleşti copilul: o bomboană puţă dacă nu te scot pe centură să ai vechime în plimbarea cu paru-n mînă pentru sprijin dacă nu usuci rufele la timp de jur împrejurul găurii care aduce specializare pentru viitor şi specialitate în a alege foncţia ştudiile şi practica orală ori fizică la angajare cu vechime bazată pe probe:orală şi practică.

 5. Corect ce spune. Am vazut si eu in presa. Problema este ca noi romanii nu stim ce vrem. Daca ministrul justitiei l-ar demite pe procurorul general ar fi scandal ca se amesteca politicul in justitie. Daca DNA face politica chemand “la ordine” pe criterii politice iarasi nu este bine. Dupa cum se vede societatea nu si-a gasit un echilbru.

 6. N-am sa fiu rautacios ca si @Carmen, in schimb nu mai pot cu postarile astora (d’-alde toti politicienii) pe facebook.
  De acord cu tot ceea ce spune, cu un singur amendament, sa nu mai posteze pe facebook si am o intrebare.
  Serviciile astea mai sunt ale noastre ?

 7. Eu as vrea sa stiu de ce atata graba pentru debarcarea lui Ponta din fruntea Guvernului si instalarea guvernului Meu inainte de a veni in tara noul ambasador american? O fi un om de caracter care nu incurajeaza barfele si cineva se teme de el?

Leave a Reply