Premierul Victor Ponta a fost intrebat daca are in vedere un control al DNA.

“Categoric nu am în vedere controale la DNA. Eu, spre deosebire de majoritatea sau toţi românii – există doar două excepţii dintre toţi, domnul preşedinte Iohannis şi cu mine – nu avem voie să criticăm în mod direct dacă e ceva ce nu ne place sau să vorbim despre cazuri pentru că sunt funcţiile şi orice declaraţie din funcţia respectiv categoric are o conotaţie politică. Restul românilor au voie să îşi spună părerea, că e de bine, că e de rău, e problema lor, că e democraţie. Eu nu am voie să îmi spun părerea şi cu atât mai puţin nu e constituţional şi nici nu îmi doresc ca Guvernul să controleze justiţia. Ce îmi doresc şi e constituţional şi democratic este să avem trei puteri în stat, Justiţia – independentă, Parlamentul fără de care nu există democraţie şi Guvern fără de care nu există nimic altceva. Cele trei puteri să se respecte, să se controleze reciproc, că dacă avem o singură putere, nu mai e democraţie, e dictatură“, a spus Victor Ponta.

15 COMMENTS

 1. Și noi,românii,unde suntem în constituție și proiectul vostru?Acum coabitați și cu Iohannis,nu domnule Ponta?
  Fără Parlament nu există democrație…Democrația NU ȚINE DE FOAME!Nu mai vreau democrație!E urâtă,e respingătoare și nu e definită!

  • Mai “Probleme Cotidiene”, TU crezi ca esti SINGUR in Romania?
   Nu-ti trebuie DEMOCRATIE, nu-i problema, DUTE LA CULES DE CAPSUNI IN spania, sau mai stiu eu pe unde, NU MAI STA IN TARA.
   Dar nu poti vorbi in numele tuturor ROMANILOR.
   Si nu cred ca sunt doar “probleme cotidiene”, mai sunt si alte probleme pe care le ai, ma refer la acel spatiu intre urechi “E urâtă,e respingătoare și nu e definită” pe care nu-l folosesti.
   Si eu pot spune ca VREAU multe lucruri, de exemplu:
   – toti sefii de institutii, numiti de basescu, SA FIE SCHIMBATI
   – deschidere DOSARE PENALE, la acei sefi de mai sus, pentru ca 10 ani NU AU FACUT NIMIC
   – toti cei care au gresit, SA PLATEASCA, indiferent de partid
   – sa fie judecati CORECT, eventual o comisie EUROPEANA, SA NU MAI FIE DISCUTII.

  • Dnule Tudor,

   S-au luat capii SRIului la bataie? Interesante dezvaluirile EP legate de Centrofarm colaborate cu articolul ziaristului Manastireanu despre Petrache de la PNL si legaturile lui cu gen un SRI. Sotia lui Cocor gen SRI si sef peste ascultari este contabila sef la Centrofarm. Hm! Radulescu si Petrache de la PNL erau mari si tari peste Ilfov cu protectie SRI de la gen Cocoru care isi bagase nevasta in Centrofarm cu cifra de afaceri de zeci de milioane de euro. Alaturi de Catia Radulescu sotia lui Cristache Radulescu PDList. Mai stim ca Radulescu era omul lui Udrea. De unde pana unde gen SRI Cocor implicat intr- o ancheta jurnalistica?
   Deci oamenii lui Udrea- Basescu din SRI incep sa fie matrasiti? Coldea vrea echipa lui?

  • Nu-ti face probleme … ca nu e democratie. Asa ca n-ai de ce sa nu-ti doresti ceva ce nu e.
   Zice gaga Ponta ,,că e de bine, că e de rău, e problema lor”
   E problema guvernului, zic … ca doar el guverneaza pentru a ne fi bine sau rau.
   Gaga Ponta e confuz tare. Cica nu e constitutional ca guvernul sa controleze justitia ca apoi sa zica ca cele 3 puteri tre’ sa se controleze reciproc.
   Omu’ vrea sa fie 3 puteri (parlament – guvern – justitie). Orice gaga intelege ce a vrut sa zica gaga Ponta. Ca in momentul de fata NU sunt 3 puteri. Justitia sigur e SUPERputere. Se pare ca gaga Ponta s-a referit la parlament si guvern care NU sunt in acest moment puteri in stat.
   Ne spune ce stim in loc sa ne spuna ce face pentru ca SUPERjustitia sa respecte parlamentul si guvernul.
   Faptul ca si gaga Ponta mai pe ocolite recunoaste ca e dictatura nu ne ajuta la nimic.
   Tocmai deaia sunt alegeri ca cei alesi sa lupte in parlament si guvern pentru ca sa nu fie dictatura.
   Si uite ca e. Mai lupta cineva sau trec toti in barca ,,noii puteri”?
   Intre timp Ponta Zapciu aduna malaiul la buget. Doar asta i s-a mai dat voie sa faca.
   Restu-i abureala

 2. În România nu mai putem vorbi de democraţie şi de mai multe puteri în stat. România este o dictatură a magistraţilor şi asta nu de ieri, de azi. Magistraţii din România sunt infailibili ca papa de la Roma

 3. Cele trei puteri (parlament,justitie,guvern) nu se pot controla reciproc fiindca deocamdata toate trei sunt …pesediste.Cand liberalii vor detine si ei …majoritar…una din cele trei puteri abia atunci putem vorbi despre un …echilibru.Ne mai punand la socoteala ca a patra putere(presa/televiziunile) a fost si este INCA majoritar basisto-pesedista.

  • Pai liberali nu mai exista caci acum au devenit basisti si prieteni cu “justitia independenta” care le protejeaza hotii.

  • Noii basisti uniti,sub falfairea pardesiului Iohannist,au preluat acum lupta lui Basoi de aparare a “statului de drept” si al “justitiei independente” in spatele careia isi ascund “finantatorii” beneficiari ai coruptiei, ai tuturor capusariilor ,evaziunii si contractelor cu parandarat.Toata lumea vede cum sar ei acum UNITI,neo-penelistii basisti, sa apere abuzurile DNA si de prin justitie impotriva altora,drept multumire profunda ca ai lor hoti ,care sunt defapt cei mai mari jefuitori din istorie, sunt lasati in pace.

 4. Este minunat ce va doriti! Dar in Romania deja s-a instalat dictatura procurorilor. Cele trei puteri trebuie sa existe dar trebuie sa respecte constitutia. Parlamentul si guvernul sunt alese de catre popor. A treia putere este numita. De aceea trebuie schimbati sefii care au fost aserviti lui basescu. Numai atunci va fi o justitie independenta si echidistanta.Trebuiesc inlocuiti cu oameni nesantajabili!

 5. In teorie sigur ca asa ar trebui sa fie, dar ce sa vezi ? Ghinion. Kovesi/Koldea impreuna cu Zegrean si Livia Stanciu + propaganda basisto-macovista + opozitia portocalie + Merkel si Popularii europeni + ONG-urile basiste + “tinerii frumosi si facebook” + diasporenii bursanti si agitatori dreptaci merkelisti + ambasadorii lobby-isti + Macovei + Putin (din umbra) = LOVE. Toti astia vor sa ne demonstreze (cu biciul, catusele si ascultarile ilegale) ca votul si vointa romanilor nu conteaza. Atata timp cat vom sta ca boii pe coada asteptand sa ne cada solutia providentiala in cap, si n-o sa le rupem astora capetele ca la serpi, o sa ne birjereasca ticalosii mafioti si “Statul de Drept” pe ritm de Salam – Reggaeton inca 25 de ani de-acum inainte.

 6. Abem dixtatura daca lwgislativul condis dw PSD doarme on nocanci sau mai rau tremura de.frica cwloer pe carw ar trwbuii sa-i veroifice si caraeora ar trebuii a lw dwa lwgi cate sa ii impiwdice sa instaurwze DICTAtura

 7. Sa ne spuna guvernul Ponta,cand s-a facut ultimul control financiar la institutiile astea DNA,SRI,STS,SIE,care primesc de la an la an bani de la buget pentru povesti.

Leave a Reply