Premierul Victor Ponta a anunţat că va cumpăra şi el titluri de stat destinate persoanelor fizice, în cuantum de 1.000 lei, precizând că a fost convins în acest sens de către ministrul Finanţelor, care i-a sugerat să ceară tuturor membrilor Guvernului să cumpere fiecare câte un titlu de 1.000 lei.

“M-a convins ministrul şi o să cumpăr şi eu un titlu de 1.000 lei. El a zis că să punem toţi membrii Guvernului să cumpere câte un titlu de 1.000 lei, ca să ştiţi, că, în loc să vă mărească salariile, vă spune să băgaţi bani tot la Finanţe. Cred că e un instrument bun şi un semn de stabilitate economică şi de schimbare a mentalităţii” a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Premierul Victor Ponta, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, au participat, miercuri, la lansarea primei emisiuni de titluri de stat pentru persoane fizice, titluri care vor putea fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.

Negriţoiu a precizat că ASF şi băncile implicate vor promova emisiunea de titluri de stat pentru persoane fizice, astfel încât şi “un crescător de oi din vârful muntelui” să investească în acestea, iar ministrul Finanţelor a precizat că şi el va cumpăra titluri.

Persoanele care vor să economisească pe termen lung pot subscrie, în perioada 8-19 iunie, în cadrul emisiunii de titluri de stat realizată de Ministerul Finanţelor pentru populaţie, cu o valoare totală de 100 milioane lei, un titlu costând 1.000 de lei, iar pe 25 iunie se vor efectua alocările.

În perioada 9-12 iunie, reprezentanţii Ministerului Finanţelor împreună cu bancherii de la BRD, Raiffeisen şi BCR, care formează consorţiul de intermediere a primei oferte de titluri de stat destinate populaţiei, vor face un roadshow în Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca pentru a prezenta programul.

 

6 COMMENTS

 1. Nu înțeleg informația domnule Radu Tudor.Nu-s economist!Nu știu ce-s alea titluri de stat.Mai pe înțelesul nostru,cât mai simplu,ce vrea să facă Ponta cu 1000 Ron?

   • persoanele fizice, cetateni romani, pot cumpara actiuni la firme listate la BVB inca din 1995, de cuind s-a deschis BVB.
    Noutatea acuma e ca persoanele fizice pot imprumuta statul, asta inseamna sa cumperi titluiri de stat sau obligatiuni de stat. Faptul ca astea se vor tranzactiona la BVB e alta poveste.
    Cei care stiu ce inseamna criza datoriilor suverane, in curs de desfasurare, nu-s nebuni sa bage nici macar 10 lei in povestea asta… restul, sunt liberi sa creada.

 2. Ponta e duplicitar. Tot timpul a fost. Dupa ce i-a dat afara pe Ivan si Geoana, Dragnea ramasese singurul lui contra-candidat. Sunt sigur ca se bucura ca Dragnea a fost condamnat.

  Au mai ramas Rus si Oprisan, dar astia nu for sa fie lideri, cap de afis, ci vor sa traga sforile in spate.

  Daca va fi ridicat si Ponta mai de vreme sau MAI TARZIU … presimt ca UNPR-ul se va ridica peste PSD si va face blatul cu PNL.

  Nicolicea zicea zilele trecute la tv: “Daca nu va place PSD si nu aveti incredere in Noul PNL, votati UNPR la anu’ !”

  Mexicanu’ cu fi-su! Bravo lui, sa-i traiasca! Baiat cuminte, serios si muncitor!
  https://www.youtube.com/watch?v=1ABtsstnVhc

 3. Şi noi cumpărăm titluri de stat, la varză de teodorovici în euro! (a se citi varză:BRD, Raiffeisen, bancpost,carpatica asigurări şi sunt destule/sponsorii pdl-pmp cît şi psd)

Leave a Reply