“Detest și mi se pare că este o mare lovitură împotriva ideii de justiție această practică cu surse judiciare, în general sunt date ca să manipuleze opinia publică. Eu am citit cu o oră înainte să ajung la DNA ce urma să îmi spună mie procurorul peste o oră, ceea ce mi s-a părut anormal, ca să fiu sincer. Am văzut în presă, pe surse judiciare, lucruri despre care după aceea oamenii au arătat că erau clar minciuni. (…) Fiecare jurnalist își face și el o relație cu cineva de acolo, un polițist, un procuror, un portar. Eu cred că este foarte rău că în general sunt lucruri de manipulat. Nu știu ce înseamnă surse judiciare, cred că există comunicate și …”, a spus Ponta la Antena 3 în contextul în care se vorbea despre cazul tinerei violate de la Vaslui.

Ponta a spus că încă mai așteaptă de la ministrul Justiției o poziție publică ”foarte clară”.

“Puteri nu are. Dacă cumva se duce să întrebe un procuror ce s-a întâmplat în dosar bănuiesc că în seara aia îl arestează pe el, dar are autoritatea ca membru al CSM să aibă o poziție mult mai hotărâtă și asta i-am cerut și sper să aibă. Am așteptat și aștept în continuare de la ministrul Justiției de a avea niște poziții publice cu autoritatea pe care o are”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă are încredere în Justiție în cazul dosarului său, Ponta a replicat: “Când o să ajung în fața unui judecător, sigur că da”.

“Justiția trebuie să fie independentă, dar independența nu înseamnă lipsă de responsabilitate. Noi, nu eu, presa și după aceea opinia publică, ne-am bucurat că vedem pe primarul X, pe deputata Y … și uite, se pare că din păcate cazul de la Vaslui nu-i un caz izolat, nu e un accident. Atunci hai să spunem că justiția să fie independentă și responsabilă, să trateze cazurile din punct de vedere al importanței lor sociale. Să nu uităm că justiție înseamnă multe alte lucruri decât bătălia politică între politicieni”, a adăugat premierul la emisiunea Subiectiv de la Antena 3, moderata de Razvan Dumitrescu.

 

13 COMMENTS

 1. Pai sa spuna daca e ilegal sa scape informatii din dosare si sa ia masuri legale in acest caz. Daca e legal sa taca canumai prostii zice

  • exista lege dar cine mai respectalegile la noi? primii care o incalca sunt tocmai cei care ar trebui sa vegheze la respectarea ei adica csm. singura lor preocupare prin detestata inspectie judiciara este sa-i apere cu orice pret pe cei din justitie, in special procurori si sa-i avertizeze pe ceilalti ca “nu respecta independenta justititi”???!!!

 2. Este f. trist ce se intimpla d-le Radu Tudor!

  Spargerea USL este, fără îndoială, cea mai spectaculoasă victorie a Sistemului!

  Victor Ponta: “Crin, mergi mai încet, să te ajung şi eu din urma!

  Construcţia numită USL, ce părea acum trei ani şansa revenirii României la normalitate după deceniul groazei din vremea lui Băsescu, îşi consumă acum ultimele zvîcniri. Plecarea lui Ponta de la Palatul Victoria este o chestiune care ţine doar de găsirea unei oportunităţi ca PSD să nu piardă ACUM guvernarea!

  Acest Sistem despre care vorbeşte astazi toată lumea s-a simţit în pericol doar atunci cînd USL părea că va reuşi să schimbe faţa politicii, avînd cea mai puternică susţinere populară înregistrată după anul 1990!

  „Crin, mergi mai încet, să te ajung şi eu din urmă”!

  Exprimarea aceasta plastică mi se pare a fi cea mai clară radiografie a momentului politic pe care-l parcurgem acum, cînd personaje pînă mai ieri secundare în viaţa politică, precum Klaus Iohannis sau Gabriel Oprea, fac jocurile în aşa fel încît să se revină la ceea ce da putere acestui Sistem ocult: nimeni să nu deţină Puterea decît cu ajutorul reprezentanţilor lui! Altfel spus, Sistemul să deţină totdeauna controlul!

  http://www.cotidianul.ro/victor-ponta-crin-mergi-mai-incet-sa-te-ajung-si-eu-din-urma-265340/

 3. Un sistem securisto-mafiot ,sustinut de structurile de forta SRI,DNA,ICCJ,SIE +VESNICUL MASON MUGUR ISARESCU.Ar fi necesar de difuzat pe post declaratia primitivul Basescu ,ce face el cu bucatarul mugur isarescu pentru trecerea Ro prin criza din capul lor……s-au tinut de cuvint- au jupuit Ro la propriu .Romania si populatia ei …….e o colonie jefuita.

 4. Am urmarit cu atentie ultimele interviuri ale premierului de la Antena 3. In general mi-au placut raspunsurile si precizarile, dar cam la fiecare interviu spune un lucru sau 2 care te lasa cu gura cascata, sau te fac sa te incrunti putin. Nu o sa le metionez acum, sunt minore, dar de luat in seama de catre dumnealui si echipa domniei sale. In general aceste afirmatii neinspirate vin atunci cand o anume intrebare il incurca sau enerveaza oarecum pe premier, si acesta se grabeste sa raspunda, desi ar trebui sa faca o mica pauza inainte, pentru a evita sa dea replica sub influenta iritarii. Din nou afirm ca in tabara premierului este o lipsa acuta de consileri intelepti, in domeniul imaginii sale, dar si al luptei politice. https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2014/12/18/unde-sunt-sfatuitorii/

  • probabil ca ar fi trebuit sa-i spuna lui razvan dumitrescu ca unul din coperitii din ptresa se numeste iosif buble dar nu s-a grabit cu aceasta chestie tocmai pentru ca era invitat la antena 3. acoperitul penelisto-securist buble e unul din apropiatii binomului sri-dna dar si al partidului nevestei sale pentru care insira minciuni in infectul site stiripesurse.

   • Sincer sa fiu, nu prea l-am urmarit foarte atent pe Buble, el prezentand mai mult stiri decat opinii, fapt ce ma impiedica sa imi formez o opinie clara despre el. Oricum, cred ca Antena 3 a invatat in ultimii ani cum sa se apere de acoperiti, sifonari si securisti.

  • si care ar fi cele ” 17 fapte de coruptie”? daca nu te pricepi nu mai scrie prostiile propagandei basisto-peneliste! intreaba si tu un avocat ca sa te lamuresti ce cretinisme afirmi pe blog.

   • Ce sa faca si el daca l-a trimis ta’su cu oile si apoi nici lui nu-i prea placea la scoala.Acum are mintea excesiv de odihnita.Trebuie inteles cand bate campii.

 5. E a doua oară în ultima săptămână când spune ca ne-am bucurat ca a arestat-o pe Udrea ca despre ea vorbea când a zis deputata X ( fraza a fost la indigo spusa ca la B1). Acum pe bune ce se aștepta să plângem ca am văzut-o pe Udrea cu cătușe după câte a făcut? În rest Razvan Dumitrescu a pus câteva întrebări interesante, păcat ca răspunsurile au fost pe modelul spus ce vreau sa se aude chiar dacă sunt pe lângă întrebare.

 6. E f. bine că se află totul pentru că noi putem să ne facem o idee sau o părere despre învinuiţi

Leave a Reply