Victor Ponta a dezvăluit, în exclusivitate la DC NEWS LIVE, ce planuri are pentru fundația sa, BSRP, despre care s-a spus că va fi transformată în partid politic.

”Chestiunea cu partidul a fost o chestiune mai mult de presă. Cu Liviu Dragnea am discutat. La povestea asta cu fundația care se face partid, a dat cineva un răspuns suficient de inteligent care a închis toate gurile. Mă duc la Teleorman sau Gorj să zic ”votați BLACK SEA REGIONAL PROJECTS”?. Fundația are cu totul și cu totul alt scop, nu de a face concurență politică cuiva și cu atât mai puțin PSD. Sunt membru PSD, vreau să fiu membru PSD și o să ajut PSD cum pot”, a spus Victor Ponta.

Un număr de opt foști miniștri au ales să-l urmeze pe fostul premier Victor Ponta în fundația pe care a lansat-o, “Black Sea Regional Projects 2020” (BSRP).

Dintre aceștia, din PSD sunt trei foști miniștri.

8 FOŞTI MINIŞTRI ÎL URMEAZĂ PE PONTA

1. NICOLAE BĂNICIOIU – fost ministru al Sănătăţii

2. EUGEN TEODOROVICI – fost ministru al Finanţelor

3. TITUS CORLĂŢEAN – fost ministru de Externe

4. ROBERT CAZANCIUC – fost ministru al Justiţiei

5. SORIN CÂMPEANU – fost ministru al Educaţiei

6. FLORIN JIANU – fost ministru IMM

7. MARIUS NICA – fost ministru Fonduri Europene

8. DANIEL CONSTANTIN – fost ministru al Agriculturii

CINE SUNT MEMBRII FUNDAŢIEI LUI PONTA

– MIREL PALADA – fost purtător de cuvânt al Guvernului

– CRISTIAN SOCOL – fost consilier al premierului pe probleme macroeconomice

– DAN SULTĂNESCU – consultant politic

– MEMBRU DE ONOARE – IRAKLI GARIBASHVILI – fost premier al Georgiei

OBIECTIVELE fundației LUI PONTA

1. Nu se va implica în disputele din politica internă

2. Colaborare transpartinică

3. Nu va finanţa campanii politice

4. Nu va promova interese private în contradicţie cu cele ale României

5. Sursă de analize şi strategii pentru instituţii publice şi afacerişti pe plan intern şi internaţional

6. Primul “Think Tank” românesc care propune o viziune regionala

 

7 COMMENTS

    • “Avand in vedere progresele geneticii din ultima perioada, nu mai sunt sigur” – vorba lui ceasca :))))

  1. Totuşi, ceva este ca proiect dar trebuie obligatoriu să şi FACI SERIOS să se vadă cît mai repede rezultatele. Demonstrează-ţi că te respecţi şi de respectul meritat. Urmează-ţi proiectul real şi nu te mai băga sau alia cu mironosiţele care nu trebuiesc să fie în compania ta! După ce au aruncat cu dejecţii permanent în tine acum ţi-a venit timpul să intri la Nufărul pentru curăţare, despăduchere şi deparazitare! Pasul greşit e viitor ratat! Şi vor fi destui care vor plînge cu lacrimi de crocodil şi urla la…lună.

  2. Unde l-a lasat pe Sova? cu Nitu ce o sa faca? Mazare, Nastase etc? of doamne atatea necunoscute, poporul roman este surexcitat…

    • Asa e, ovidiule, multe necunoscute. Gasca basista e libera dupa ce a furat miliarde de euro, iar pe tine te paste grija aiurea. Vezi ca ioan oltean a zis ca Nastase a fost nevinovat, adica a facut puscarie degeaba.

  3. Chestia bizara e ca fundatia arata ca un guvern de tehnocrati mai tehnocrat decat cel aflat la putere. Cel putin in ce privéste liderii, sunt unul mai “apolitic “decat celalalt dar cand te uiti la aria de competenta a fiecaruia dai, la Ciolos, de politica UE (in viziunea deja expirata a PPE) in timp ce la Ponta se intrevede planul post-UE, politica “regionala” aflata inca in fasa/faza nationalista la nivelul PE. Va fi interesant de vazut cine are viziunea cea mai realista despre viitorul natiei, si daca Ciolos va mai sta mult la trena lui Johannis in caz ca adversarul (Ponta) se vadeste mai “competent” in materie de realpolitik. Anyway, daca Ponta prevede ca Marea Neagra e urmatoarea Mare Nostrum (Numele Mediteranei in antichitatea clasica) si infige drapelul Romaniei in litoralul respectiv (sau in valuri, ca Dogele Venetiei) eu, una, zic: bravos natiune FARA FLOTA care pui de-o hegemonie marina de sa se mire mapamondul de la Hamburg pana la Sebastopol via New York (initial port olandez)!

Leave a Reply