Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, miercuri, că acuzele PNL privind tergiversarea de către PSD a votului pentru Eduard Hellvig la şefia SRI reprezintă “o prostie”, el reiterând faptul că social-democraţii îl vor vota pe Hellvig la şefia serviciului.

“Liberalii mă acuză întotdeauna de tot, mai puţin atunci când erau cu mine în coaliţie. Atunci constatau că sunt cel mai bun prim-ministru de la Decebal încoace. Acum sunt cel mai rău?, a răspuns Ponta acuzaţiilor PNL privind tergiversarea votului în cazul Hellvig, pe care le-a catalogat drept “o prostie”.

Ponta a spus că social-democraţii vor vota pentru ca Hellvig să preia conducerea SRI.

“Am anunţat foarte clar şi colegii noştri din Comisia SRI au votat în acest sens şi anunţ şi acum: vom vota pentru numirea făcută de preşedintele Iohannis la conducerea SRI. (…) Fiind vorba de persoana domnului Hellvig, cu care am lucrat foarte bine în momente imprtante şi dificile, în USL, îl vom vota”, a spus Ponta.

Ponta a mai spus că “lipsa de bun simţ şi obrăznicia” lui Ludovic Orban reprezintă principala explicaţie pentru faptul că social-democraţii din conducerea Camerelor au propus amânarea votului în cazul Hellvig, transmiţând astfel că “nu suntem sclavi pe plantaţia lui Orban”.

Birourile Permanente ale Camerelor au decis, miercuri, la propunerea PSD, ca şedinţa de aprobare a lui Eduard Hellvig ca director al SRI să aibă loc luni, liderul PNL Ludovic Orban acuzând o tergiversare şi arătând că parlamentari i-au spus că PSD ar dori o negociere pe funcţia de director al SIE.

“Biroul Permanent reunit a stabilit şedinţa de plen pentru luni la ora 16.00. Ordinea de zi va fi propusă de departamentele legislative şi comitetul liderilor de grup, prioritar este votul asupra numirii noului şef al SRI. Raportul a venit azi. Aceasta este decizia luată cu 14 voturi pentru în Biroul Permanent reunit. Nu mă întrebaţi argumentele, nu scrie nicăieri în Regulament să-i întreb pe colegii mei care sunt argumentele pentru vot. Liberalii au cerut astăzi”, a anunţat, după şedinţă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

El a spus că nu se ştia dacă în comisia SRI se putea lua o decizie în privinţa nominalizării unui director SRI într-o zi sau două.

Zgonea a spus că PSD a propus şedinţa pentru luni, la ora 16.00, fiind o decizie luată în grupul parlamentar al PSD.

 

4 COMMENTS

 1. Ar trebui introdus si la noi fiindca i-ar mai disciplina pe acei tineri(din categoria manelisti,melteni,a celor fara 7 ani de acasa..) i-ar calii/pregatii un pic mai mult pentru viata.
  Ar trebui ca parlamentul/sri/dna sa faca o cercetare sa vada cine a fost personajul din varfurile statului (precis a fost un om al “rusilor” sau un tradator de tara ) care a decis scoaterea SERVICIULUI MILITAR OBLIGATORIU ,sa vada cine a dus,timp de 25 ani, campanii de combatere a patriotismului la romani,de negare a istoriei si traditiilor,de distrugere a invatamantului ,de distrugere a constintei sociale, a omeniei (incat sa avem astazi asemenea situatii oribile ca cea prezentata aseara de Dnul GADEA cu.. ..”dna care i se fura geanta pe strada”) si astfel sa aflam cine a fost acel personaj/personaje malefic/e care au dorit sa avem un tineret needucat/analfabet ,neomenos si indiferent .Iar daca il gasesc pe acest individ(sau indivizi) sa-i (sa le )asigure …brutaria pe viata.
  In ce priveste toate aceste probleme cat si SIGURANTA NATIONALA si SIGURANTA CETATEANULUI(mai ale la sate unde romii/romanii hoti isi fac de ..cap)) guvernul actual este …paralel si poate din acest motiv(cat si din motiv de musamalizare a lui basescu,udrea si altora ) ar trebui sa ne ….lase(sau sa mearga in DUBAI,unde se pare poate sa se simt mai bine si sa mai ia ceva lectii de la …).
  In plus comisia parlamentara(de control al SRI) trebuie sa verifice daca SRI a ..sesizat/semnalat sau NU aceste aspecte negative(in cei 25 ani ) .Daca SRI n-a semnalizat sa ..platesca .Daca a semnalat/sesizat atunci sa …platesca basescu si toti premierii care au fost in functie un cei 25 ani.
  Pacat ca si presa postdecembrista a fost complice la aceasta …deteriorare/distrugere a constiintei romanilor.

 2. D-NUL PONTA DACA VOI NU SUNTETI SCLAVI PE PLANTATIE SI SUNTETI DERANJATI NOI CE TREBUIE SA FACEM VIS AVIS DE COMPORTAMENTUL VOSTRU SI HOTIILE VOASTRE????????????EU LUCREZ INTR-O INSTITUTIE PUBLICA DIN BRAILA CONDUSA DE O INDIVIDA SUSTINUTA DE UNPR CARE SE COMPORTA DE PARCA AR FI PE MOSIA MA-SII !!!!!!!!!!!!!!! SPUNETI-NE CE TREBUIE SA FACEM

 3. Obrăznicie îmi pare felul în care nea Ponta a răspuns jurnaliștilor care l-au întrebat despre sora dumnealui și vizita dumneaei la DNA.
  AIA OBRĂZNICIE de mujic de colhoz!

  Prostie mi se pare să mai cârâi pe tema celor ce, împotriva mașinațiilor securistoid-pesediste, au dat președintele României. ACEL președinte ce a răspuns ca un ceas elvețian azi în conferința de presă de la Berlin. Fără măscări, cum ar fi făcut Băsescu, și fără ”drăguțenii” de utecist cum face Ponta.

Leave a Reply