Pentru prima oara in istoria a doua capitale europene, Bucuresti si Roma, fotoliul de primar este detinut de o femeie.

La Bucuresti, Gabriela Firea a depus juramantul de primar general miercuri, avertizand serios personalul Primariei ca nu va tolera “indiferenta, birocratia si coruptia”.

“Paragina din Bucuresti trebuie sa dispara”, a declarat Gabriela Firea.

Virginia Raggi, 37 de ani, prima femeie primar al Romei, s-a instalat joi în biroul său din Capitoliu, făcând un apel către locuitorii capitalei italiene să o ajute să le salveze orașul, informează AFP citata de Agerpres.

imageResizeRaggi, care face parte din Mișcarea Cinci Stele (populistă), a fost proclamată oficial primar al Romei miercuri, după ce a câștigat duminică al doilea tur al alegerilor municipale, cu 67,15% din voturi.

Însă, în pofida acestui scor istoric, noua primăriță a Romei și-a avertizat deja concetățenii că nu deține o “baghetă magică” și că va avea nevoie de ei pentru a repune pe făgaș un oraș în pline decrepitudine.

“Ne-a fost lăsat un oraș în ruine, plin de mormane de moloz. Însă eu sunt foarte încrezătoare: vom putea inversa cursul acestei mașini care a fost lansată direct în zid”, a promis Virginia Raggi, miercuri seara, la postul Euronews. “Am spus mereu că Roma se va schimba dacă romanii se vor schimba”, a insistat ea.

Noul primar al Romei a promis că va combate în primul rând “risipa financiară”, care a făcut ca Roma să “piardă mai mult de 1,2 miloane de euro pe an”. “Apoi, va trebui să renegociem datoria orașului, care se ridică la 13-16 miliarde de euro”, a adăugat ea.

Cele circa trei milioane de locuitori ai Romei, exasperați de starea de delăsare din serviciile publice și a infrastructurii orașului lor, așteaptă de la ea soluții și în ceea ce privește problema transportului public sau cea a ridicării deșeurilor.

Virginia Raggi l-a înlocuit la Capitoliu pe Francesco Tronca, comisarul extraordinar numit de guvernul italian în locul fostului primar Ignazio Marino (centru stânga), care a demisionat în octombrie, după un scandal legat de note de cheltuieli false.

 

 

8 COMMENTS

 1. Felicitări și succes, Gabriela!
  Felicitări și succes, PSD!
  .
  Demonstrați că istoria urâtă a Bucureștilor, prin prestația mizerabilă a liberalilor prin alesul lor Halaicu, a țărăniștilor prin saltimbancul Viorel Lis, și a pdl-acilor spurcați prin băsescu și Videanu încetează începând cu această zi

   • @Vladimir Fuior,
    .
    Amice Fuior, decât Prigoană mai bine Oprescu, fără nicio discuție. Dacă este să discutăm despre, doar , a allege între două rele(așa cum văd eu problema DÎNTOTDEAUNA. Te-am spart nu? Ai rămas mute.
    Cât despre Vanghelie nu-i, nici pe departe, ceea ce a făcut din el presa mizerabilă, parte din ea agramată ca și el, toată fiind și de dreapta, să ne-nțelegem și dacă-l punem alături de Halaicu și LIs este net superior. Sunt convins că și dl. Radu Tudor îmi va da dreptate. Si el ca și ceilalți primar de sector, dacă tot o trageți voi cu REPREZENTATIVITATEA a fost reprezentativ pentru cei din sectorul 5 la un moment dat. Acum PSD-ul v-a liniștit și oricât veți băga voi strâmbe sunt sigur că sunt superiori baragladinelor și gherțoilor care s-au perindat ca primari prin București.

    • Cel mai tare primar din toate timpurile a fost Adriean Vicleanu care umpluse Bucurestiul cu bordurile facute chiar la firma lui, la Marmosim.

     P.S. Pentru basistii care posteaza pe aici, duceti-va bai vere pe site-urile voastre de basisti ultras spalati pe creier ca inca nu s-au desfiintat, mai sunt destul de multe. Duceti-va si vomitati acolo cat va tin rarunchii, la ce sa va mai pierdeti timpul ca sa stati pe blog pe aici ca sa fiti luati la injuraturi direct si la picioare in cap? Sau poate sunteti basisti masochisti, cine stie!

 2. Roma si Rroma. Primarita zarzavagioaica va claca din cauza coruptiei pe car o va avea in spate si pentru care va fi responsabila pentru hotiile facute de partid. Ascultati la mine, Firea va plati cu capul (functia) pacatele acestui partid comunistoid PSD!!! A fost aleasa de un procent extrem de mic al capitalei si majoritatea covarsitoare a bucurestenilor nu au vrut-o pe ea primar. Oricand poate sa fie demisa prin 10’000 de omaeni in strada, iar asta se va intampla cu siguranta mai devreme sau mai tarziu!!! Veti vedea ca peste un an sau doi de mandat, va pleca si ea pe usa din dos a istoriei ca si premierul coabitac abandonac!!!! Veti vedea! luati aminte!

 3. Pariez pe Gabi Firea ,este o minte organizata ,o sa mai lucreze la propriile emotii care uneori o coplesesc ,nu-i prea comoda pentru barbati si sper ca a invatat din experienta celorlalti primari ai Bucurestiului .Avand in acest post o femeie ,prioritare vor fi rezolvarea ,asezarea lucrurilor de zi cu zi a locuitorilor si mai putin investitii mari .va pune accent pe sanatate ,scoala ,trafic ,curatenie ,ca astazi si maine bucuresteanului sa-i fie mai bine Nu-i va fi comod cu Nicusor Dan in coaste .

Leave a Reply