Nu-mi sta in caracter sa ma laud. Dar am avut dreptate. Acum si premierul Viorica Dăncilă a realizat ca a fost trasa pe sfoara de niste incompetenti.

Repet bilantul ultimilor 10 ani : 20 miliarde de euro cheltuite, 20000 morti, zero km de autostrada. Acest bilant demn de un razboi apartine CNAIR si conducerii horror de acolo. Cu care se impaca si ministrul Razvan Cuc si secretarul de stat Titea. Fara o schimbare profunda, minciuna va perpetua.

Uitati ce se intampla in Aeroportul International Henri Coanda.

Salut gestul premierului si sper sa continue si in alte zone din Transporturi, unde suntem mai rau ca acum 10 ani !


Premierul Viorica Dăncilă afirmă că rezultatele analizei privind stadiul proiectelor de infrastructură nu sunt deloc mulţumitoare, iar conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte. “Aceeaşi conducere a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a asumat termene total nerealiste în cadrul realizării proiectelor şi a dezinformat cu privire la stadiul şi evoluţia unor investiţii majore”, spune Dăncilă, reiterând că a cerut demiterea directorului general interimar al CNAIR, Narcis Neaga.

“Am primit o analiză detaliată a stadiului proiectelor de infrastructură, iar rezultatele nu au fost deloc mulţumitoare. Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte şi dau exemplul autostrăzii Sibiu-Piteşti secţiunea 4, care avea documentaţia gata din luna mai a anului 2018, însă actualul management a anulat-o şi timp de mai bine de un an nu a făcut niciun demers pentru promovarea investiţiei”, a spus Dăncilă, marţi, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a menţionat că un alt exemplu îl reprezintă secţiunile 3 şi 4 aferente drumului expres Craiova-Piteşti, ale căror proceduri de proiectare şi execuţie sunt blocate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, deşi documentaţia este definitivată încă din anul 2017.

“Aceeaşi conducere a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a asumat termene total nerealiste în cadrul realizării proiectelor şi a dezinformat cu privire la stadiul şi evoluţia unor investiţii majore. Mă refer la deschiderea integrală a circulaţiei pe autostrada Sibiu – Nădlac, precum şi la realizarea a 180 de kilometri de autostradă până la finalul acestui an”, a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că “blocajele şi întârzierile înregistrate în evoluţia proiectelor arată clar lipsa de interes pentru aceste obiective foarte importante pentru România”.

“Din acest motiv am cerut demiterea directorului general interimar al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Aşa cum am spus, nu mai accept niciun fel de întârziere în implementarea proiectelor de investiţii, nici din partea autorităţilor, şi nici din partea constructorilor. Domnule ministru Răzvan Cuc, am încredere că vă veţi implica în continuare în monitorizarea atentă a proiectelor, astfel încât investiţiile în infrastructură să se realizeze în termene cât mai scurte”, a afirmat Dăncilă.

Conform unui comunicat al Guvernului remis luni News.ro, prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut Departamentului pentru dezvoltarea, promovarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură o analiză referitoare la stadiul mai multor proiecte de investiţii în infrastructura de transport. 

Astfel, premierul a solicitat explicaţii cu privire la întârzierile de proiectare şi execuţie pentru tronsoanele 2 şi 3 ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti, precum şi la întârzierea lansării procedurii de execuţie pentru tronsonul 4 al aceluiaşi proiect.

Totodată, şeful Executivului a cerut să-i fie prezentate explicaţii cu privire la faptul că nu a fost relansată procedura de licitaţie pentru execuţia secţiunilor 3 şi 4 din Drumul expres Piteşti-Craiova, ca urmare a contestării procedurilor iniţiale.

„În acelaşi timp, prim-ministrul şi-a exprimat ferm nemulţumirea legată de faptul că actuala conducere a Companiei Naţionale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR ) a dezinformat în legătură cu stadiul lucrărilor pentru loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deja, asumate a fi finalizate la sfârşitul anului 2018”, precizează sursa citată.

„În urma analizei din care au rezultat întârzieri nejustificate şi un slab management al conducerii CNAIR în implementarea proiectelor de infrastructură de transport şi având în vedere determinarea Guvernului de a nu mai admite întârzieri în realizarea investiţiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din funcţia de director general interimar al CNAIR”, se mai arată în comunicatul citat de news.ro

3 COMMENTS

  1. Consider ca e de bun simt sa faci un raport real si apoi sa iei decizii!Ce o mai zguduim,daca betivul de basescu n-a vrut,nu s-au facut,s-a spoit,s-a dat cu lopata s-au uns “regi”ai asfaltului,si-au facut drumuri unde aveau vilele,interese personale si banii s-au dus pe geci,turme pe dealuri si alte mormane oculte!”SA NU UITI,DARIE”Vorbim despre spitale?Cate au inchis?Cati au murit”plimbandu-se”spre un minim prim-ajutor?Adica atatia ani am vazut muti si acum pretindem totul,instant?S-au facut reparatii salariale,pensii,era normal!Se latra isteric,nu sunt bani si suntem in grafic,adica politica asta de eterni falimentati ma deranjeaza!Se fac acum descalciri in haosul”licitatiilor”,terenuri etc.,blocaje in instante aiurea pe lilieci,toata mocirla asta necesita un jet puternic de apa limpede sa ne curatim!Si atunci vom avea si de aia si de aia,vorba reclamei!

Leave a Reply