Publicatia Lumea justitiei a realizat un interviu important cu presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. Liderul avocatilor face dezvaluiri importante :

—————————

Joi 10 decembrie 2015, cu prilejul Zilei Europene a Avocatului, in Sala de Festivitati a Tribunalului Bucuresti va avea loc sesiunea de comunicari cu tema “Libertatea de exprimare a avocatului” – eveniment organizat de UNBR, Baroul Bucuresti si INPPA. Intrucat evenimentul pune in discutie o tema de maxim interes pentru avocati, confruntati in prezent cu reale probleme in realizarea actului de justitie, in special pe relatia cu reprezentantii din celelalte zone ale sistemului judiciar, am realizat un interviu cu presedintele UNBR Gheorghe Florea (foto). Iata ce ne-a declarat presedintele UNBR:


Domnule Presedinte, sunt probleme privind libertatea de exprimare a avocatului? Ce isi propune sa transmita ca mesaj in sistemul judiciar conferinta privind libertatea de exprimare a avocatului?

Actiunea intitulata “Libertatea de exprimare a avocatului” este initiata de Consiliul Barourilor Europene si se desfasoara la 10 decembrie 2015 in toate organizatiile profesionale din tarile Europei. In conditiile in care dreptul la libera exprimare, ca drept fundamental al cetateanului, capata posibilitatea exercitarii sale depline in contextul revolutiei tehnologice, care permite relativ simplu accesul pe platforme de comunicare virtuala, tratarea dreptului la libera exprimare in raport cu alte drepturi fundamentale este un bun prilej de analiza a limitelor si reponsabilitatilor, dar si a neimplinirilor unor profesionisti. Nu este vorba exclusiv de avocati. Pe siteul www.unbr.ro, intr-o rubrica special creata, spre exemplu, se trateaza despre dreptul la libera exprimare al avocatului comparat cu dreptul la libera exprimare al jurnalistului. Se vorbeste chiar de dreptul la protectia surselor si se abordeaza chiar problema ipotezei in care avocatul insusi este o sursa. In conditiile in care prezumtia de nevinovatie este terfelita si ignorata inclusiv de autoritatile care au obligatia de a avea primele exemplul respectarii drepturilor cetateanului, avocatii incearca prin conferinta organizata la 10 decembrie 2015 sa identifice cai si modalitati de actiune in concordanta cu eforturile Parlamentului European care a initiat un proiect de directiva privind interdictia autoritatilor de a infatisa drept vinovati oameni in legatura cu care nu s-a pronuntat o hotarare definitiva de condamnare. La conferinta sunt invitati magistrati, purtatori de cuvant ai tuturor institutiilor din sistemul judiciar, jurnalisti si colegii nostri, avocatii interesati.

http://www.luju.ro/opinii/interviu/libertatea-de-exprimare-a-avocatului-interviu-cu-presedintele-unbr-gheorghe-florea-in-conditiile-in-care-prezumtia-de-nevinovatie-este-terfelita-si-ignorata-inclusiv-de-autoritati-avocatii-incearca-sa-identifice-modalitati-de-actiune-in-concordanta-cu-efo

7 COMMENTS

 1. Cum? *Prezumtia de nevinovatie este terfelita si de autoritati*? Dar nu sînteţi voi primii care din start le tăiaţi macaroana ponegrindu-i pe cei nevinovaţi cînd sînt interese? Mai mult, vă băgaţi ca reprezentant conun al ambilor părţi încît partea care are drepturi, deodată se trezeşte infractor în hotărîrea judecătoreasă irevocabilă prin modul vostru de a apăra! Mai aveţi tupeul să vă plîngeţi cînd tot voi îi învăţaţaţi pe nemernici pe unde şi cum să facă acte(declaraţii pe propria răspundere-notar)şi înlocuiţi acte din dosar pe la registratură(caz concret: iniţial ţidula era cu scris nedescifrabil, ea fiind neimportantă şi după 1 lună scrisul era perfect), nu mai spun de actele medicale pe care le anulaţi verbal deşi au trecut pe la un medic legist! Waw! Cîte sînt! Destule şi asta în afară de mojicii din primării care-şi fac mendrele cu oamenii !

  • Dle Tudor,

   Turcia membra NATO cumpara petrol de la ISIS si face comert cu ei. Avionul rusesc doborat de turci facea poze convoiului cu petrol catre Turcia. Presedintele Cehiei Milos Zeman a afirmat ca “Turcia este un aliat al retelei teroriste Stat Islamic.” Declaratia presedintelui Cehiei, tara UE, confirma ce zicea Putin.
   Deci NATO ori sunt total habarnisti si nu stiu ce face aliatul turc, ori se fac ca nu stiu (ceea ce e si mai grav) si pozeaza in anti teroristi.
   Ce face Nato care se declara anti Isis si anti terrorism cu o tara membra NATO care sprijina terorismul??????? O incurajeaza sau ii aplica sanctiuni.

    • Din presa romaneasca Ion Cristoiu. blog:
     “La conferința de presă de la Moscova ținută împreună cu Francois Hollande, Vladimir Putin a dezvăluit sutelor de ziariști din sală, adevăratul motiv al doborîrii avionului rus de către Turcia.
     Avionul fotografia coloanele de mașini ale ISIS, lungi de kilometri, care duceau petrol în Turcia.
     Asta explică nu numai doborîrea avionului, dar și prezența avioanelor rusești la granița cu Turcia, deasupra unei zone din Siria controlate de Turcia.

     Dezvăluirea a fost reluată la Conferința de presă de la Paris de luni, 30 noiembrie 2015.
     Din cîte se vede, înaintea lui Vladimir Putin, Loretta Napoleoni desemnează Turcia drept țară către care merge petrolul din care Teroriștii scot zilnic 2 milioane de dolari.
     Dar chiar și fără această dezvăluire a președintelui rus, întrebarea unde exportă ISIS petrolul și, mai ales, de unde cumpără arme, era la mintea cocoșului.
     Petrol de 2 milioane de dolari zilnic nu poate fi vîndut cu găleata.
     E de presupus existența unei rețele care merge pînă în Turcia, unde petrolul e luat și plătit.E greu de crezut că Erdogan nu știe despre acest comerț cu petrol făcut de Turcia la granița cu Siria.
     Cum e greu de crezut că CIA nu știa de existența exportului de petrol ISIS în Turcia.

     Uriașul buget al ISIS explică supraviețuirea Califatului, dar și atentatele teroriste din Europa.
     O țară care cumpără petrol într-o asemenea cantitate de la Teroriști e complicea Teroriștilor.
     Lichidarea ISIS e simplă.
     Nu e nevoie de atacuri aeriene, de Coaliții militare planetare.
     E suficient să li taie teroriștilor sursa de bani din exportul de petrol.
     Din acest punct de vedere, e suficient ca America să oblige Turcia să nu mai ia petrol de la ISIS.
     De ce n-a făcut-o?”

     La ce spune Cristoiu se adauga ce zice presedintele Cehiei.

     • Bai “Cataracta” sau “Ochi Incrucisat”, pai daca dl. Tudor nu il citeste pe maistru’ nea Ion a lu’ Cristoiu (gaina cu trei craci care a nascut pui vii – fost Excrementu’ Zilnic), de unde era sa stie?! Tu daca il studiezi mult pe nea a lu’ Ion, iata ca deja cunosti, esti la curent cu ultimele catapultari (situatii – sinonim, jargon de club/carciuma/bodega/discoteca sau terasa de pe la oras). Oricum, esti in avans, stai in top pe informatie. Ai bagat pieptu’ in fata la linia de sosire si ai iesit in fata tuturor cu o lungime de bust avans, ai spart bariera sunetului. Faci ravagii pe analizele militare, dar si geo-politice si petrolifere ca sa zic asa. Ai avut prioritate. Te-ai calificat. Nu uita sa o tii pe scor, daca oricum snopesti blogu’ in balarii de ani de zile (speranta). Paaaa

 2. Inechitate in fata judecătorilor vizibila si pentru copii : Sova arestat pentru o paguba mai mica decât oltean.sau al României Paul.sau Udrea care e libera .sau multi alti pedelisti ! Sau chiar pentru Boagiu cu cele doua avocate, care similar lui sova au sifonat bani publici conform Oanei Zamfir , doar 1 miliard !!!

Leave a Reply