Pe fondul unor tensiuni crescande intre Turcia – un important membru NATO si Rusia – un stat implicat in agresiuni militare multiple din 2008 pina azi, o figura politica importanta vine de la Moscova la Bucuresti.

Preşedintele Dumei de Stat Serghei Narîşkin urmează să efectueze vineri o vizită de lucru în România, potrivit site-ului Camerei inferioare a Parlamentului rus, relatează agenţia rusă Tass în pagina electronică.

Narîşkin urmează să ia parte la o ceremonie de preluare a preşedinţiei Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră de la Parlamentul României la Legislativul rus – Adunarea Federală.

Ceremonia de la Bucureşti va avea loc în cadrul celei de a 46-a Adunări Generale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

Cooperarea Economică la Marea Neagră este o organizaţie internaţională a ţărilor din regiunea Mării Negre.

Din 2008 de cand Rusia a invadat militar Georgia, apoi in 2014 cand a anexat ilegal Crimeea si a invadat militar estul Ucrainei, spatiul Marii Negre a devenit unul instabil si lipsit de predictibilitate din punct de vedere militar. La actiunile mentionate se adauga si recentele tensiuni militare si diplomatice dintre Rusia si Turcia, cele mai puternice riverane la Marea Neagra din punct de vedere militar. 

Alianta Nord Atlantica a decis sa intareasca apararea in bazinul Marii Negre prin exercitii de aparare si prezenta temporara a unor nave militare aliate in Romania si Bulgaria. 

 

14 COMMENTS

   • D-le Radu Tudor fiti vigilent si intocmiti lista cu toti oficialii romani care se vor intalni cu Serghei Narîşkin nu de alta dar acestia sunt in mod sigur agenti KGB ce activeaza-n Romania si trebuie sa-i stim si noi. Traiasca lupta pentru vite, rusii e de porc, americanii si turcii de vita Kobe.

     • Ce intrebare de doi lei. Eu am facut doar o gluma in ceeace priveste catalogarea drept KGB a tuturor acelora care nu sunt de acord cu cele publicate pe acest site vis-a-vis de diferite subiecte. D-le Radu Tudor daca sustineti ca eu sunt KGB doriti sa aveti atata sanatate dupa cat de adevarate sunt afirmatiile vis-a-vis de mine???

 1. O mică răutate reală: s-a dat publicităţii filmul cu atacul aparatului rus de turci, nu am văzut online pe nicium film din toate, data zilei şi ora la care s-a produs atacul. Mă convinge că a fost ceva în neregulă cu acea înregistrare video şi în plus deja se dăduse traseul şi limta graniţelor aeriene de către turcia în care se vedea clar bucla aeriană în care toţi credeau că pe acolo va zbura aparatul de zbor. Nu s-a întîmplat asta dar s-a dat o înregistrare ”dubioasă” fără data şi ora zilei. :))))))))) Cum să ai aparat de filmare şi să nu ai data şi ora imprimată? :))))))))))))

 2. E binevenit, poate se mai linistesc spiritele pe aici pe malurile Marii Negre.
  Asta cu invazia Georgiei nu e chiar exact, cu restul mai treaca mearga.

 3. Comertul tinde sa se blocheze la vreme de razboi, deci nu vad ce antante noi se pot face sub acoperirea ceremonialului de predare a presedintiei (sau ce-o fi) consiliului comercial. Oricum, Duma ca si parlamentul Romaniei sunt niste institutii fara greutate.

 4. Un individ a carui prezenta in UE este interzisa,a carui pretentii teritoriale sunt absurde…de cand are Rusia acces la M.Neagra?

 5. Dle Radu Tudor ,este incorect sa-l criticam pe Calin Popescu Tariceanu ca la invitat pe Presedintele Dumei ,iar Hollande se duce la Moscova.

 6. Dar romania o fi tara membra NATO dar e ocupata de fortele armate ale USA de sub steagul NATO. Ne expune primelor lovituri in caz de conflict intre nato/usa si rusia.

Leave a Reply