România este o încă marcată de economia subterană, iar 28% din produsul intern brut al țării se duce către acest tip de economie, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de specialitate, Cătălin Crețu, director regional pentru România, Croația și Slovenia al Visa Europe.

‘Dacă ar fi să alegem un cuvânt ca să descriem traseul Visa în România acesta este inovație. Am fost întotdeauna la frontiera acestei industrii. Inovația nu se reduce la tehnologie, ci și la viziune. Inovator este modul de introduce un produs standard într-o nișă neacoperită de acest tip de produs. În România, am adus, pentru prima dată, pe agenda publică teme precum economia subterană. Una dintre principalele bariere pentru consolidarea unei economii sustenabile. Relația invers proporțională între gradul de plăți electronice și economia subterană este evidentă la nivel european. În România, o țară încă marcată de economie subterană, 28% din PIB-ul țării se duce în economia subterană, adică aproape 30 de miliarde de euro’, a spus Crețu.

Potrivit reprezentantului Visa, la ora actuală, 180 de municipalități primesc plata cu cardul în mod fizic, din care 120 de primării acceptă plăți cu cardul direct prin aplicația Ghișeul.ro.

‘Am propus guvernului măsuri concrete începând din 2013, iar de atunci am început să discutăm și cu Ministerul Finanțelor. Din 2009, am pornit inițiativa de acceptare a plății cu cardul în municipalitățile locale. De la 11-12 primării am ajuns la 180 de primării care acceptă plata cu cardul în mod fizic, iar 120 de primării pot primi bani direct prin Ghișeul.ro. Mă bucur să spun că, încă din 2010, avem discuții cu domnul Bostan /actualul ministru al Societății Informaționale, n.r./ despre cum să facem acest flux de bani să fie mai ușor atât dinspre cetățeni spre guvern, cât și invers. Am realizat studii despre economia subterană, pentru că trebuie să înțelegem acest fenomen. Dacă am ajunge la 30% colectare taxe prin carduri s-ar putea economisi la buget circa 23 de milioane de RON’, a subliniat Cătălin Crețu citat de Agerpres.

4 COMMENTS

 1. – NU CUMVA VREA INDIVIDUL SĂ AIBĂ TRECUTUL CURAT SAU CURĂŢAT CUM A FĂCUT BĂSESCU?
  – NU CUMVA E FĂCĂTURĂ SĂ POATĂ INTRA PRIN FĂCĂTURI ÎN POSESIA CELOR 2 IMOBILE PIERDUTE CU SENTINŢE DEFINITIVE ŞI EXECUTORII???
  – NU CUMVA MAI ARE CEVA IMOBILE SAU TERENURI PENTRU CARE VREA SIGURANŢA LEGII DE A RĂMÎNE ÎN POSESIA LUI?
  CAM ASTA DOVEDEŞTE ŞI REZULTĂ PRIN CEEA CE FACE ÎN ULTIMA VREME!
  ASTA E PRIORITATEA PERSONALĂ DIN CÎTE FACE!
  CÎND AJUNGI ÎN FUNCŢIA CEA MAI ÎNALTĂ ÎN STAT PRINCIPALA ”REFORMĂ”: CURĂŢAREA TRECUTULUI DE BELELE DE CEI CARE-L SPOIEŞTE CU LAUDAŢIO!
  http://www.antena3.ro/politica/iohannis-atac-lege-restituire-imobile-326520.html

Leave a Reply