Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că va promulga Legea prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei.

”După analiza pe care am făcut-o şi după discuţia pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în următoarele zile”, a afirmat Klaus Iohannis.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 5 ianuarie, în sesiune extraordinară, cu 207 voturi “pentru” şi 29 de voturi “împotrivă”, proiectul de lege prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Proiectul discutat de deputaţi este cel iniţiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel şi susţinut de alţi 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD şi neafiliaţi, prin care este eliminată plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum şi a contribuţiei CASS. Proiectul Cristianei Anghel a fost adoptat de Senat în luna septembrie 2016.

Guvenul Cioloş nu a susţinut propunerea legislativă, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 milioane de lei pentru anul 2017, scrie news.ro

4 COMMENTS

  1. deci ciolos supraevaluase Cumintenia Pamantului cam cu 20 de milioane de lei (cam 5 milioane de eur) dar nu voia sa ii scape pe pensionarii de rand de o plata nejustificata de doar 2,2 milioane de lei pe an?!
    eu as fi bucuros ca suma pe care am donat-o pt Cumintenia pamantului sa se duca si sa acopere necolectarea la buget a incompetentei de Dragu (asa a zis iohannis, ca aia dinainte sunt de vina)

  2. Hm, nu a sustinut_o din cauza impactului bugetar.. care buget? Ala masluit inainte de alegeri… mi se pare clar acum de ce s_a opus !

  3. Sunt deja 2 ani de chiul şi turism dar ultimul an cu ”tehnocăcaţii” şi perioada cu liberalii în care arunca cu invective sacadat în ceilalţi va rămâne în memoria multor cetăţeni din românica noastră! Amintiţi-vă zicerea permanent:”nu votaţi penali şi oameni care sunt anchetaţi, ba era vorba de Ponta, ba de Dragnea”’, dar de ai lui ocoliţii de anchete şi pedepse: NIMIC! Păstraţi înregistrările pentru cadouri la alegeri! Poate să facă tumba, să spele rufe live, să-şi cureţe cariile şi orice ar vrea, nimic nu-l mai curăţă de propria-i mizerie şi caracter!

Leave a Reply