Presiunea anti-Ciucă vine în PNL din tabăra PDL.

Câteva voci din interiorul PNL s-au făcut auzite în ultima perioadă, contestând la pachet atât alianța strategică de guvernare cu PSD cât și pe președintele partidului, Nicolae Ciucă.

Vechii liberali relatează că vechea gașcă din PDL este cea care face mereu scandal și are o reacție adversă la PSD. Asta, deși, în timpul guvernărilor Băsescu-PDL, au făcut și ei compromisuri majore cu socialiștii.

Robert Sighiartău, Ghiță Falcă sau Vasile Blaga sunt 3 din vocile care se fac auzite atât în PNL cât și în afara lui.

Rareș Bogdan este cel care se manifestă cel mai vehement împotriva influenței lui Klaus Iohannis în partid. Care, oricum, a scăzut vizibil.

Toți cei enumerați, plus încă 2-3, visează să preia conducerea partidului direct sau prin interpuși. Iar Nicolae Ciucă să fie cât mai repede schimbat din funcție.

Până la europarlamentare mai sunt 9 luni, iar PNL ar putea să fie deja pe locul 3, potrivit sondajelor.

În loc să se lupte cu AUR, care urcă non stop în sondaje, o parte din liberali traiesc în paradigma bătăliei generată de ruptura FSN : PD împotriva PDSR.

Anacronismul acestor personaje, incapacitatea de a înțelege dificultatea securitară și economică a momentului, lipsa de implicare a președintelui Iohannis în păstrarea majorității pe care a validat-o prin consultări și decizii, momentul financiar bugetar dificil și multe necunoscute pentru 2024 determină aceste mari tensiuni în interiorul PNL.

Iluzia că scăpând de Ciucă se vor rezolva problemele va împinge PNL spre alte orizonturi, pe care le-a mai străbătut, aproape de scoruri cu o singura cifră în față.

Leave a Reply