Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a dat publicității rezultatele ultimului sondaj de tip OMNIBUS. Sondajul a fost realizat în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie, pe un eșantion național de 1067 de persoane, la domiciliul respondenților si a fost publicat in exclusivitate de www.stiripesurse.ro

La întrebarea “Ce părere aveţi despre următoarele personalităţi politice?”, românii răspund astfel:

Gabriela Firea – 51% Foarte bună/ Bună, 43% Foarte proastă/ Proastă, 2% Nu o cunosc, 4% Nu ştiu/ Nu răspund

Klaus Iohannis – 42% Foarte bună/ Bună, 55% Foarte proastă/ Proastă, 1% Nu îl cunosc, 2% Nu ştiu/ Nu răspund

Călin Popescu Tăriceanu – 33% Foarte bună/ Bună, 61% Foarte proastă/ Proastă, 2% Nu îl cunosc, 4% Nu ştiu/ Nu răspund

Victor Ponta – 32% Foarte bună/ Bună, 62% Foarte proastă/ Proastă, 2% Nu îl cunosc, 4% Nu ştiu/ Nu răspund

Traian Băsescu – 28% Foarte bună/ Bună, 68% Foarte proastă/ Proastă, 1% Nu îl cunosc, 3% Nu ştiu/ Nu răspund

Dacian Cioloş – 27% Foarte bună/ Bună, 60% Foarte proastă/ Proastă, 7% Nu îl cunosc, 6% Nu ştiu/ Nu răspund

Viorica Dăncilă – 23% Foarte bună/ Bună, 73% Foarte proastă/ Proastă, 1% Nu o cunosc, 3% Nu ştiu/ Nu răspund

Liviu Dragnea – 20% Foarte bună/ Bună, 77% Foarte proastă/ Proastă, 1% Nu îl cunosc, 2% Nu ştiu/ Nu răspund

Ludovic Orban – 18% Foarte bună/ Bună, 69% Foarte proastă/ Proastă, 7% Nu îl cunosc, 6% Nu ştiu/ Nu răspund

Dan Barna – 13% Foarte bună/ Bună, 31% Foarte proastă/ Proastă, 46% Nu îl cunosc, 12% Nu ştiu/ Nu răspund

Gabriel Oprea – 11% Foarte bună/ Bună, 70% Foarte proastă/ Proastă, 12% Nu îl cunosc, 11% Nu ştiu/ Nu răspund

Kelemen Hunor – 10% Foarte bună/ Bună, 67% Foarte proastă/ Proastă, 11% Nu îl cunosc, 8% Nu ştiu/ Nu răspund


INTENTIE DE VOT LA PREZIDENTIALE

Cel mai nou sondaj de CURS de tip OMNIBUS  (perioada 24 noiembrie – 9 decembrie) arată ușoare scăderi în zona principalilor prezidențiabili. Clasamentul se păstrează în linii generale același, față de precendentul studiu din septembrie 2018, dar cu elemente care duc spre o limpezire mai clară a opțiunilor respondenților.

7 COMMENTS

 1. Daca sondajul a fost facut in Bucuresti sau printr un oras din Ardeal ” se justifica” manipularea asta !

 2. Traditii, obiceiuri populare (selectiuni).
  Jocul Ursului.
  Ursul din Ungaria, / Cel adus cu sania, / S-a dus in America. / Eu ii dadeam “cu biberonul”, / Dar el lua “cu castronul”. / Joaca, joaca, Ursule, / C’ai tai sunt la USR. / Joaca, Ursule, frumos, / Ca-l mai ai si pe Ciolos. / Cel ce merge si-n Paris, / Si se crede-n Paradis. / Dar, la fel ca si Macron, / Nu e decat un “trombon”. / Opriti Ursul, mai !
  Jocul caprei/caprelor.
  Ta, ta, ta, caprita, ta, / Vine Ursu’ -n urma ta, / Sa vada Justitia, / Daca a ramas a Sa. / Ta, caprita cu cercei, / Si breton a la Mireille, / Ce te cheama M——. / Dar in urma ei mai vine / Inc-o capra… “si mai bine”. / Si cum se misca crenguta, / Iata, ca veni Codruta. / (Bine ca nu-i si Olguta.) / Ea veni cu mare fala, / Avand chiar si-o … Portocala. / Se uita daca e Ghita, /…Nu-s decat Bot si Badita. / Ta, ta, ta, caprite, ta, / Cam pierdeti Justitia. / E Justitia lui Soros, / Ce o va sustine Ciolos. / Ca sa-i bata pe-adversari / Si in Vest sa-ajunga “bani” !
  Plugusorul.
  S-a sculat, mai an, / Badica Traian. / Pe scari el ne-a adunat, / Interviu la toti ne-a dat. / Apoi a incalecat, / In “Zarea” lung s-a uitat. / Ca s-aleaga loc curat, / De arat si semanat. / Chiar Nuti l-a ajutat. / Daca nu v-apuca frica, / Nuti e in …Costa Rica, / Tocmai langa d-na Bica. / Klaus este in voiaj, / Ciolos este “in picaj”. / El s-a “avantat” de sus, / Ca sa fie chiar in PLUS. / Daca o pornea de jos, / Ar fi prins un “os de ros”. / “Vest-ele galbene” au inceput, / Un”colind” cam de temut. / Iar Baietii nu au “scheme”, / Pe “Fantoma” vor sa-l cheme…/ Ia mai manati si voi, mai ! / Hai, hai !

 3. poate cineva sa ii explice doamnei Elena Cristian ca o ordonanta de amnistie si gratiere nu se pune in dezbatere publica?

  si sa mai studieze codul fiscal si de procedura fiscala inainte sa vorbeasca doar din punct de vedere al unui PFA pe care probabil isi desfasoara activitatea?

 4. Sondaj sa alegi ce din ce? Statistica arata la sfarsit de an si de Centenar Romania ca avem o clasa politica eterogen compromisa prin actiunile pe care le intreprinde. Conducerea Romaniei (presedinte,parlament,guvern) este mult mai preocupata de cei aflati in detentie si in stare de judecata ,care au comis sau urmeaza a fi dovediti ca au comis fapte contrare legilor precare din Romania.decat fata cei 19 000 000 de cetateni care suporta si vor suporta jaful din ultimii 50 de ani. (Astăzi 17-12-2018 sunt: 21152 persoane private de libertate si 2500 persoane gratiabile). Romania se simte abandonata politic si nu se afla printre preocuparile indivizilor de la putere. Ce sondaje Domnilor?

Leave a Reply