Primăria Sectorului 1 anunță că s-a autosesizat în privința a 72 de arbori de pe Șoseaua Kiseleff, aflați în pericol de prăbușire, și că a demarat, încă de săptămâna trecută, defrișarea acestora, majoritatea fiind copaci uscați în proporție de 80% – 100%.

“Acești copaci constituiau un pericol pentru siguranța pietonilor și a autoturismelor care tranzitează această zonă. Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP) execută lucrările de defrișare în baza avizului nr. 3126/1418344 eliberat de Primăria Municipiului București în data de 29 iunie 2016”, a precizat Primăria Sectorului 1, conform unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Primăria arată că alți arbori vor fi plantați pe același aliniament în această toamnă.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a precizat la rândul lui că “toți acești arbori erau uscați și reprezentau un pericol în cazul unor fenomene meteorologice extreme”.

“Am fost și rămân un apărător al spațiilor verzi din Capitală, mai ales în calitate de edil al celui mai verde sector din București, însă siguranța cetățenilor este mai presus de orice. De aceea, ne-am autosesizat și am eliminat astfel des-întâlnitul termen “luat prin surprindere”, limitând la maximum posibil eventualele pagube produse de căderea acestor copaci uscați. Menționez că toată această acțiune a avut avizul prealabil al specialiștilor din Primăria Capitalei, fără aprobarea cărora nu putea avea loc”, a declarat edilul.

Primăria Sectorului 1 a subliniat că defrișarea și toaletarea copacilor se face doar în baza unui aviz prealabil emis de către Direcția de Mediu din cadrul PMB. Avizele pot fi solicitate atât de persoanele fizice, cât și juridice, scrie Agerpres.

“Primăria Sectorului 1 nu eliberează avize pentru defrișarea și toaletarea arborilor, acesta fiind atributul exclusiv al Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei, atât pentru copacii de pe domeniul public, cât și pe domeniul privat din Municipiul București. Lucrările de toaletare se execută, cu precădere, primăvara și toamna, în perioada de repaus vegetativ a arborilor, pentru a nu fi afectat echilibrul biologic al acestora. Excepție fac ramurile rupte, cât și lucrările de defrișare, pentru care se execută lucrări în orice perioadă a anului”, reiese din comunicat.

Municipalitatea menționează că, în 2016, angajații ADP au defrișat 214 arbori și au făcut 1.703 toaletări, intervenind, cu precădere, în zona școlilor, spitalelor și a altor instituții publice.

Primăria Sectorului 1 face un apel către locuitorii din această zonă administrativă să dea dovadă de spirit civic și să semnaleze, în scris, la sediul ADP Sector 1, din Bulevardul Poligrafiei nr. 4, sau pe adresa de mail secretariat@adp-sector1.ro existența oricărui copac uscat care reprezintă un potențial pericol pentru siguranța cetățenilor.

Directorul Direcției Mediu din cadrul PMB, Oana Grigore, a declarat pe 7 iulie că peste 70 de arbori de pe Bulevardul Kiseleff și peste 35 din Parcul Cișmigiu sau fost avizați în vederea defrișării, fiind vorba despre copaci uscați.

Pe 9 iulie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că nu a “ordonat” nici în scris și nici verbal tăierea vreunui copac din București.

“Direcția Generală de Mediu din PMB a avizat, din punct de vedere tehnic, această acțiune, în urma numeroaselor sesizări și plângeri venite din partea asociațiilor de locatari sau proprietari ori a cetățenilor, deoarece acești arbori au devenit un pericol pentru populație: numai în ultima perioadă 7 copii au ajuns la spital pentru că au fost loviți de crengile desprinse din copaci, iar un arbore a căzut, în timpul unei vijelii, peste o mașină”, a menționat ea.

6 COMMENTS

 1. Vad ca toti politrucii se spala pe maini probabil ca in final de vina vor fi scosi niste necalificati de la ADP pentru ca in aceste parcuri au fost taiati si copaci sanatosi….Au sarit fripturistii sa taie tot la un semn de enervare al sefei,exact ca pe timpuri…

 2. Ăsta da act responsabil. Cu ”R” mare. Și nu-i, oare, un lucru normal să acționăm cum spune poetul… ”și dacă ramuri bat în geam de ce nu tai copacul”.
  Păi, și eu, primar de-aș fi, pesedist sau de pe la ALDE obligatoriu, și dacă, ghinion, peste noi, adică peste sector, muncipiu, comună ce-o fi, vine..vântu….sau geoană la vântu (chiar nu mai știu care și cum) și-mi dărâmă mie un copac, doi, și face victime, nu-i belea?(așa se spune la țară, belea nu …ghinion 😀 …ca la oraș)
  Așa că eu de ce aș fi prost să fiu pus în situația frecventă, după cum se știe (că vânturile tot vor veni, tot mai puternice, și nu te poți încrede într-un ”copac” că el nu va ceda chiar dacă el arată falnic) de a ajunge, pe mâna ”procororilor” și să-mi facă ăia dosar politic la ordinul lui joshannis. Ba, să mă și învinuiască_că n-am avut nici serviciile sau vreun procuror alături să-mi spună care copac trebuie ras și care nu.
  Iarna ați văzut, probabil, mai ales în comunele și satele patriei conduse de primari pesedisti, că nu mai vezi pe unde-i drumul din cauza nămeților. Al’dată te ghidai de plopi față de care dacă țineai mașina la distanță egală, stânga dreapta, sigur mergeai pe drum, drum drept și lumină. Acum nema copac, nema drum. Da’ avem, în schimb, oamenii dar și pe cei aleși de oameni în siguranță și sănătoși …cel puțin fizic.

  • Precizare:
   Referitor la folosirea de către subsemnatul a numelui de ”procorori” în loc de uzualul procurori eu merg pe mâna veteranului Alexandru Verbita care la vârsta domniei-sale știe ce știe și de aceea le spunea ălora ce puneau sătenii să jure cu mâna pe biblie, PROCORORI. Am gândit și eu cum, probabil, a gândit și venerabilul domn Verbiță și de asta scriu și eu ”procorori” pentru că asta ”vine”, sigur de la cineva care produce…orori acel ”d” fiind , într-un fel, elidat în decursul timpului. Faptul că unii dintre ei, nota bene, fac excepție în a comite fapte care se constitue ca orori, (și asta numai din cauză că această tagmă nu răspunde în fața nimănui), iar că această minoritatea nu face din numele de ”procorori” un renume, rara avis.
   De asemeni consider că acest cuvânt nu vine nicidecum(cum scrie în dex) de la franțuzescul ”procureur” pentru că acolo acest cuvânt înseamnă ”Avocat ou avocate au service du gouvernement qui représente l’État dans les affaires pénales” – deci AVOCAT, în vreme ce la noi ăștia, procororii, sunt magistrați, deci altceva mult mai….superior avocatului. Superiori, deci, și cum este folosită o sintagmă de către, din ce în ce mai mulți, semeni cu referire la domniile lor, procororii” (ce să-ți spun, franț?) , ”dumnezei pre pământ ”
   Eu produc veritabile blocaje și tulburări în capocul multor persoane care au a mă contrazice (ăștia care o țin langa cu justiția) când pun o întrebare simplă: ”-Dați trei nume de procurori nepătați, și nepuși în funcție de băsescu?” Răspuns : Așa-i că-i teribil de greu de dat un răspuns? Ș-atunci, nu-i de folosit termenul de la Alexandru Verbiță lăsat, acela de… ”procorori”
   .
   Și-acum, în sprijinul celor afirmate mai sus și fără a vorbi, însă, deloc și despre… ”chestori”( ) iată o preluare de pe internet:
   .
   Am găsit pe Internet o analiză foarte interesantă, preluată de pe site-ul infopolitic.ro şi realizată de Fundaţia Multimedia, în care este detaliat modul în care fostul preşedinte Traian Băsescu a emis decretele din Justiţie. Se pare că Traian Băsescu a emis peste 5000 de decrete de schimbări de procurori şi judecători, cu o medie de circa 44 de decrete pe lună!
   Domeniul în care Traian Băsescu a avut cea mai intensă activitate a fost cel al Justiţiei, numind sau revocând mai mulţi magistraţi decât toţi ceilalţi şefi de stat dinaintea lui. În primul sau mandat, Traian Băsescu a semnat de peste 17 ori mai multe decrete pe această temă decât Emil Constantinescu, respectiv de aproape 22 de ori mai multe decrete decât Ion Iliescu în perioadă 2001-2004.

 3. Waw! Mă bucur pentru schimbarea formatului emisiunilor: cuplare în 2 şi mai mult mă bucur că nu mai auzim bălăcăreală şi scandaluri în emisiuni! Din acest punct de vedere o să faceţi performanţă în audienţă! Mie îmi place schimbarea şi sper din tot sufletul să nu mai acceptaţi scandalagii în emisiuni ! Să plece naibii în parcul văcăreşti să sufle prin urlături, să arunce cu ură şi violenţă verbală până se va stinge focul ! E valabil pentru toţi circarii şi scandalagii din politică, dar şi pentru tehno-fâs !
  Mult succes!

Leave a Reply