Primele cifre de participare la vot – medie de 6,55% pe tara – la ora 10,00 indicau o crestere fata de 2009. Cu aproape un procent. Ceea ce poate fi interesant in perspectiva rezultatului.

Sociologii si politologii au afirmat ca o participare mai mare la vot ar putea insemna un avantaj pentru Klaus Iohannis.

Pe de alta parte, restul cifrelor de participare indica virfuri de peste 8% in judete dominate in mod traditional de electorat PSD : Teleorman, Olt, Constanta. Acolo unde Ponta va lua cu siguranta inca din primul tur peste 50%.

Judetele codase sunt cele din Transilvania : Bistrita, Mures, Bihor, Covasna. Semn nu prea  bun pentru Iohannis.

Batalia e serioasa, deschisa oricarui rezultat.

Nimeni, oricat de bine ar sta in sondaje, nu se poate considera deja castigator.

PS : La Balteni-Gorj, locul de unde stalinistii au ridicat batranii in miez de noapte cu mandat pentru aducerea lor la Curtea Militara, e coada la sectia de votare. Semn bun!

 

17 COMMENTS

   • Nu scrie in lege ca nu e permis sa-l scuipi pe presedinte. Deci, e permis.
    Banuiesc cu cine a votat base. Nu-mi pot imagina cu cine a votat doamna Maria Basescu, Ioana sau Elena.

  • nici unul din ofiterii si soldatii criminali din securitate si armata nu a patit NIMIC. Sunt aceleasi institutii criminale si acum care-si acopera trecutul de criminali notorii pozand in “patrioti”

 1. Transilvania penalizeaza ceea ce se întâmplă in sudul tarii……dar…….Transilvania trezeste.te !!!!!
  T

 2. D-le Tudor, cum sa voteze restul tarii pe ciolanis cand acest individ a jignit ROMANII considerandu-i ca daca nu sunt ardeleni sunt inferiori? nu vedeti cum intentionat lanseaza teme de ura si dezbinare? ce as rade sa nu intre in turul 2, cu toata structura portocacalie din spate.

 3. e un semn bun ca romanii voteaza, indiferent ce optiune au, astfel nu mai lasa pe altii sa decida in locul lor.
  Trebuie sa votam sa stricam planuriile lui Basescu si in final sa primeasca ce merita sa fie judecat si trimis la PUSCARIE!

 4. dezinteresaţi privind dreptul de a vota, cred că sunt în jur de 4-5%, dar sunt mulţi plecaţi în străinătate şi, din cauza că nu au acte de domiciliu legale, ori, cei care locuiesc prea departe de secţiile de votare, în rest, cred că e bine. un tur pe la secţiile de votare: lumea este supărată, nu vezi zîmbet pe buze, mă refer la oamenii întîlniţi pe străzi, mare păcat că a dispărut zîmbetul de pe buzele omului, a dispărut bucuria de a fi, de a trăi, incredibil!!! trebuie să faci glume proaste ca să zîmbească lumea!!! în ce hal s-a ajuns cu gîndirea, reacţiile oamenilor!!! nu sunt cozi la vot, dar oamenii merg precum oile(scuze pt. exprimarea reală). în jur de 10 milioane vor veni la vot, cred, am spus: cred, că nu va mai fi nevoie de al doilea tur. apropo de voturile din afara ţării: trebuiesc controlate vizual, nu se ştie ce s-a băgat(ca de obicei-semnături, nume)acolo

 5. Nu vrau să influienţez pe nimeni, nu e publicitate pentru un anumit candidat, ci, este o realitate. Personal, mizez şi merg pe mîna lui Ponta, să explic de ce: viaţa şi linia vieţii lui este perfectă pentru ţara noastră şi pentru poporul român, viaţa lui Ponta, dacă o respectă, arată un progres-eşecurile şi le asumă în interiorul său, nu se plafonează şi nu se blochează, primordială e cunoaşteree, noul, un om norocos pentru ţară. am spus: părerea mea.
  Cît despre iohanis, blocajul caracteristic, minciuna, evitarea sau aruncare pe alţii,,nu e vina mea”, la 55 de ani, acum e singura ascensiune pentru care trebuie să se echilibreze, nu o va face, dezamăgirile pînă la 74 de ani se vor ţine lanţ, personal, nu merg niciodată pe mîna unui asemenea individ. am spus, e strict părerea mea, nu vreau să influienţez pe nimeni, cred că e destul de clar.
  (din punctul meu de vedere, Ponta ia totul azi şi se termină cu circul)

 6. Clasa politica romaneasca este mediocra , chiar submediocra , politicieni care nu sunt capabili de a conduce o tara , un sistem bazat pe serviciile de securitate si un presedinte care numeste judecatori , procurori aserviti puterii !!! Romania trebuie sa redevina cat mai urgent REGAT , MOARHIA salveaza romania , adica o curata de toata aceasta cangrena politica care a dus tara la ruina ! Cred ca poporul roman trebuie sa ceara un referendum in acest sens !

 7. Ne mintim in continuare, pentru ca nu suntem 18,3 mil de votanti in tara asta. De ce nu se pun la punct listele, cf ultimului recensamant? Pe cine favorizeaza acest aspect?

Leave a Reply