Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a a propus ca românii care merg în străinătate în concediu să plătească o taxă în plus când cumpără vacanța, pe lângă taxa turistică aplicată de către țara de destinație.

Agențiile ar colecta taxa de la români, iar banii strânși ar urma să fie folosiți pentru promovarea României, scrie ziare.com.

Stupizenia maximă a ideii vehiculate de FPTR este susţinută chiar de preşedintele acestei federaţii.

În plus, se ia în calcul să fie taxați și cei care își fac vacanța pe cont propriu și nu sunt clienți ai agențiilor de turism, a declarat la Digi 24 Dragoș Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, care lucrează la un astfel de proiect, scrie ziare.com

Ministrul Radu Oprea a reacţionat.

”Aflu de la televiziunile de ştiri că ar exista o propunere din partea patronatelor din turism de instituire a unei taxe pentru cetăţenii români care aleg să-şi petreacă concediul în străinătate. Spun public că în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului NU s-a discutat o astfel de idee şi NU a fost vreodată “găsită” o astfel de soluţie pentru finanţarea imaginii României în exterior pentru atragerea turiştilor străini”, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea.

Cu siguranţă, ideea lui Răducanu de la FPTR concurează pentru locul 1 la cea mai idioată iniţiativă, după decembrie 1989.

 

1 COMMENT

  1. L-am atentionat pe ciolacu pe facebook cu aceasta bataie de joc! E singura solutie reala pentru care, orice cetatean poate sa renunte la cetatenia de origine romaneasca. Cunosc multi romani care au renuntat definitiv la cetatenie si mai sunt destui care vor cere in urmatorul an din cauza politicii proaste in defavoarea tarii si a cetatenilor romani! S-au saturat sa fie facuti de ras cetatenii romani care sunt stabili in strainatate de catre politicienii romani! Mai bine rup legatura cu tara decat permanent mizerii, infractiuni pe banda rulanta, furaciuni, escrocherii, minciuni si haos in tara mama. Sa nu credeti ca sunt fete sau doar femei, cum s-ar crede, sunt familii mari cu 3-4-5 membri care au renuntat. Cum e posibil ca una hotarare judecatoreasca, sau, act original de inscriere pentru un copil in documentatia romana ca cetatean roman cu drepturi sa dureze cel putin de la 8 luni la 3-4 ani? De ce si-ar pierde drepturile un minor sau o familie de romani, daca Romania bugetarilor politici cu luxul si nesimtirea in gat, e dezinteresata de proprii cetateni de peste granite?

Leave a Reply