România, prin Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne a lansat alături de NATO un sistem multinaţional de telemedicină pentru a asigura servicii medicale în situaţii de urgenţă.

Mai exact este vorba de un proiect iniţiat de România şi aplicat în mai multe ţări ale NATO prin care un medic poate să ofere soluţii sau recomandări în timp real în situaţii de urgenţă sau în zone de luptă.

 Sistemul de telemedicină poate fi utilizat atât pentru operaţiuni militare cât şi civile, şi permite medicilor specialişti să ofere recomandări în timp real în situaţii de urgenţă sau în zone de luptă. Proiectul a fost iniţiat de ţara noastră şi propus către NATO.

Pompierii special antrenaţi şi dotaţi cu truse medicale portabile se vor conecta la un sistem de telecomunicaţii direct de la faţa locului pentru a primi sfaturi de la medici.

Zeci de pompieri din ţările membre NATO se antrenează deja la Bruxelles pentru utilizarea sistemului de telemedicină. Printre ei este şi un român.

Sistemul de telemedicină a fost deja testat în cadrul unor exerciţii care au avut loc în Ucraina şi Muntenegru. Printre ţările partenere se numără Moldova, Ucraina şi Finlanda.

http://videonews.antena3.ro/video/social/sistemul-de-telemedicina-propus-de-romania-in-teste-la-nato-IiU45e9J6fr.html

 

4 COMMENTS

 1. Eu am aflat de-un ”PROIECT” mult mai tare, iertați-mă!
  Multe lucruri le-nțeleg pe lumea asta, multe… mai deloc, dar să vii tocmai tu, Hotnews, tu mizeria presei românești , o presă care nu ar trebui să existe la noi și să te smiorcăi îhî….îhî…îhî.. în miez de NOAPTE, pe furiș, să spui cât e de rău Trump cu o anumită parte a presei de la ei (nu ca kioveshi cu voi, cu alde Tapalagă-boy), deci cu presa voastră împuțită așa zis, independentă, este de rasul curcilor.
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21631801-casa-alba-interzis-prezenta-mai-multor-institutii-presa-informare-prezidentiala.htm

 2. D le Todor ar fi interesant sa aflam prin media ce au facut tehnocratii cu ” doi si un sfert”,de ex., ca daca facea Dragnea asa ceva, ieseau aia in piata a doua zi !

 3. Noi il avem pe doctorul Arafat impreuna cu brava lui echipa si nici nu constientizam ce comoara avem si cat de norocosi suntem. Acest sistem este unul de avangarda, care implica in primul rand specialisti in medicina de urgenta si nu numai cat si tehnica de ultima ora,atat informationala cat si medicala.

 4. http://ortodoxinfo.ro/2017/02/24/scandalos-parlamentarii-vor-sa-elimine-amenzile-pentru-taierea-ilegala-padurilor/

  Daca asa ceva e adevarat, atunci puteti sa-i spuneti dlui Dragnea ca eu in veci nu o sa mai votez psd. Am inteles ca Schweighofer nu e straina nici ea de asa ceva. Sa te asociezi cu Iohannis pt. o crima, in conditiile in care puteai sa-l pui la pamant o data pt totdeaunea printr-un pachet de legi ferm si bine gandit, inseamna ca iti meriti soarta, iar iohannis o sa-i calce in picioare pe lasii fara curaj, asa cum i-a calcat si basescu.

  istoria se repeta.

  Lumea este insa exasperata cu taierile de paduri. Dna nu misca nimic complicitar, presedintele nici atat, singura speranta mai era psd, indiferent cati oameni or mai avea si ei in teritoriu prinsi in asa ceva, mizam le dorinta lui Dragnea de a-si reface pe lucruri bune si serioase imaginea. Si a intregului partid. Se pare ca nu este cazul, iar lasii care lasa sa traisca pe dusman, de obicei vor pieri infranti salbatic de acesta. Sa nu se zica ca nu s-a spus. Istoria sta in fata.

  Iar pt noi, cetatenii acestei tari care suportam efectele acesei crime, daca nu avem nici un aliat in cei “reprezentati” de noi, in nici o institutie, inseamnaca stem legati fedeles ..

  .

Leave a Reply