Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis, joi, pensionarilor social-democraţi că prin noua lege a pensiilor, care urmează să fie adoptată, până în 2021, toate pensiile vor fi dublate, unele se vor tripla.

“Principalul obiectiv al proiectului de lege este să nu mai continuăm cu nedreptăţile din actualul sistem de pensii, din actuala legislaţie pentru că nu cred că este admisibil şi nu cred că este corect ca oameni cu aceaşi pregătire, cu aceeaşi vechime să aibă pensii diferite pentru că au ieşit la pensie în ani diferiţi, când legislaţia era diferită. E un act de curaj, dar avem acest curaj, pentru că programul nostru de guvernare produce bani mulţi şi avem de unde, România va avea de unde să susţină un asemenea sistem de pensii. Noi vorbim de câteva zeci de miliarde de euro produşi în plus într-un an şi 9 luni de zile datorită programului de guvernare pe care toţi l-au hulit. Toţi au minţit că nu o să fie bani, că nu o să producă. Dimpotrivă, produce şi produce foarte bine”, a spus Dragnea la şedinţa Organizaţiei Pensionarilor Social-Democraţi (OPSD).

El le-a spus acestora că punctul de pensie va fi majorat în continuare, după cum s-a stabilit în timpul campaniei electorale şi cum s-a aprobat în programul de guvernare în Parlament, menţionând că acesta va ajunge în 2020 la 1.775 de lei, iar în 2021 la 1.875. Dragnea a adăugat că va intra în vigoare noua formulă, care “este o formulă simplă şi uşor de calculat de fiecare”.

“Dar acel coeficient care va fi introdus în lege, care se va înmulţi cu numărul de puncte acumulate, ăla nu va rămâne fix pe vecie, el va creşte cu rata inflaţiei şi noi o să punem aici, în Parlament, la care vom adăuga unul sau două procente, deci în fiecare an va creşte. Adică, noi o să ajungem în 2021 cu unele pensii triple, oricum toate pensiile vor fi dublate, pentru că faţă de 871 punctul de pensie în 2016, la 1.775 în 2020 este o aritmetică simplă, se dublează. Şi mai sunt acolo câteva prevederi importante în noua lege a pensiilor. Sigur, încep dezbaterile în Parlament, vom discuta pe ea dacă mai poate fi îmbunătăţită”, a adăugat Liviu Dragnea.

Noua lege “va introduce dreptate în sistemul de pensii” – le-a promis el pensionarilor.

“Dar vreau să aveţi garanţia că este construită foarte bine, am muncit mai mulţi oameni pe ea, doamna Olguţa Vasilescu, cu cei de la Casa de pensii, cu specialiştii de la minister, cu colegii din Guvern, doamna prim-ministru, toată vara am lucrat, am făcut simulări şi chiar este o lege care introduce dreptate în sistemul de pensii şi care face ca în anii următori pensionarul din România să aibă o pensie cât de cât decentă, să nu mai calculeze fiecare leu să vadă dacă a doua zi mai are bani pentru medicamente sau bani pentru pâine, să aleagă între pâine şi medicamente sau dacă are bani să plătească factura la administrator”, a mai spus Dragnea.

12 COMMENTS

 1. asta da foc la tara, numai sa scape de pscarie…
  dle Tudor, sper sa aveti ocazia sa-l intrebati pe dragnea de unde sunt bani pentru dublarea/triplarea pensiilor, cand actualul buget al pensiilor merge pe deficit…

 2. Asteptam cu interes viitoarele anunturi despre reducerea datoriei publice si externe, vesti bune despre excedentul bugetar, anunturile ca dublarea sau chiar triplarea pensiilor si cresterea nivelului de salarizare si de viata a romanilor vor putea fi realizate fara ca Romania sa faca noi imprumuturi. Trebuie sa demonstreze ca politicile de stat vor reusi sa impulsioneze economia romanesca, astfel incat sa devenim capabili sa ne platim singuri o mare parte din datoriile acumulate.Sa speram ca va avea loc o mare schimbare in gandirea si viziunea economistilor bugetari si ca acestia vor intelege ca orizontul lor trebuie sa se largeasca si sa nu-i mai auzim spunandu-si punctul de vedere, de multe ori limitat, fiindca orice om are un orizont, care in cazul lor se tot ingusteaza pana devine un punct, punctul lor de vedere.Sa le tinem pumnii, sa le uram putere de munca, dedicatie maxima pentru acest nobil scop, in speranta ca vor reusi sa demonstreze ca pot fi rigurosi, profesionisti si patrioti.

 3. Sunt de acord, sa se repare toate nedreptatile si dezechilibrele din domeniul pensiilor.
  Este extrem de greu sa se repare tot ce s-a stricat in toti acesti ani. In primul rand trebuie asigurata o dezvoltare a economiei pe baze solide, “sustenabile” si automat sistemul national de pensii va fi unul solid si se deschid posibilitatile oricaror majori de pensii, pana atunci totul mi se pare relativ.

 4. Pensiile cui?! Ale voastre politicienilor si numitilor politic,restul…cu picatura! Dar din ce se maresc pensiile lor daca productivitatea e la piciorul broastei!? Ce putere sau cata putere de cumparare reala va avea traitorul de rand?! E ca acum sau mai scazuta?! Dar cu inflatia, inflatia care usuca buzunarul traitorului de rand, cum va ramane?! Va grabiti sa aruncati vorbe vorbite si cand se iuta in sacosa sau buzunar cetateanul de rand majoritar, face preinfarct!

 5. “EFIMIȚA: Adică, zău, bobocule, de! eu, cu mintea ca de femeie, pardon să te-ntreb și eu un lucru: ce procopseală ar fi și cu republica?

  LEONIDA (minunat de-așa întrebare): Ei! bravos! ș-asta-i bună! Cum, ce procopseală? Vezi asta-i vorba: cap ai, minte ce-ți mai trebuie? Apoi, închipuiește-ți dumneata numai un condei, stăi să-ți spui: mai întâi și-întâi că dacă e republică, nu mai plătește niminea bir…

  EFIMIȚA: Zău?

  LEONIDA: Zău… Al doilea că fieștecare cetățean ia câte o leafă bună pe lună, toți într-o egalitate.

  EFIMIȚA: Parol?

  LEONIDA: Parol… Par egzamplu, eu…

  EFIMIȚA: Pe lângă pensie ?

  LEONIDA: Vezi bine; pensia e bașca, o am după legea veche, e dreptul meu; mai ales când e republică, dreptul e sfânt: republica este garanțiunea tuturor drepturilor.

  EFIMIȚA (cu toată aprobarea): Așa da.

  LEONIDA: Și al treilea, că se face și lege de murături.

  EFIMIȚA: Cum lege de murături ?

  LEONIDA: Adicătele că nimini să nu mai aibă drept să-și plătească datoriile.

  EFIMIȚA (crucindu-se cu mirare): Maică Precistă, Doamne! apoi dacă-i așa, de ce nu se face mai curând republică, soro ?

  LEONIDA: Hei! te lasă reacționarii, domnule ? Firește, nu le vine lor la socoteală să nu mai plătească niminea bir! e aproape de mintea omului: de unde ar mai mânca ei lefurile cu lingura?

  EFIMIȚA: Așa e… da’… (reflectând mai adânc) un lucru nu-nțeleg eu.

  LEONIDA: Ce lucru?

  EFIMIȚA: Dacă n-o mai plăti niminea bir, soro, de unde or să aibă cetățenii leafă?

  LEONIDA (în luptă cu somnul): Treaba statului, domnule, el ce grije are? pentru ce-l avem pe el? e datoria lui să-ngrijească să aibă oamenii lefurile la vreme…”

  (IL Caragiale, Conu Leonida fata cu reactiunea)

 6. Sa vezi tu ca pana se apropie ultimul termen al lui la ICCJ, ala irevocabil, o mareste din gura de 5 ori:))

 7. Dragnea ar trebui sa stie ca nu exista nimic mai imoral decit sa promiti lucruri pe care stii din start ca nu le vei putea oferi.
  Cinic mizerabil!!

 8. in cazul persoanelor cu handicap grav si accentuat pensile de limita de varsta scad intrucat stagiile lor actuale sant10-11,8 ani ,respectiv 20-23,6ani si cresc la15-20de ani iar indicelede referinta vafi stabilit pe baza unui stagiu de25de ani identic cu al celor valizi,in timp ce stagiile actuale folosite la calculul pensiei santde10-11,8 ani pentrucei cu handicap grav si20-23,6 ani pentru cei cu handicap accentuat,Obalerina se va putea pensiona la varstade45de ani,dar handicap[atul grav la50de ani,iar handicapatul accentuat la55de ani!!!

 9. Dragi tovarasi si pretini, asezati-va linistiti la locurili voastre, pana-n 2021, dublu, triplu va dam, s-ajunga la toata lumea…

 10. …daca nu ne baga bulangiii-astia la bulau pe toti (unde ne e locul). Suntem oameni seriosi, ce dracu’, vorba-i vorba, nu va mai luati dupa insolventii-aia… Avem noi moace de hoti?

Leave a Reply