Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legile de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14, aşa cum anunţase de ieri la investirea celor 4 noi ministri din cabinetul Grindeanu.

 Conform Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Iohannis a semnat, vineri, Decretul pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală şi Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 14/2017 privind abrogarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Iohannis a precizat, joi, la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri, că tocmai au sosit la Cotroceni legile de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14 şi a anunţat că le va promulga vineri.

”Am constatat acum, înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au parvenit de la Parlament două legi: legea de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi mâine şi atunci avem întrunite toate condiţiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situaţiei. Am menţionat într-o alocuţiune recentă care sunt, după părerea mea, marjele de mişcare pentru revenirea la o muncă pozitivă, normală şi în interesul României din partea Guvernului, şi consider că ele sunt întrunite”, i-a spus preşedintele Iohannis premierului Sorin Grindeanu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi “pentru” şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum şi Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi “pentru” şi trei abţineri. Camera este forul decizional pentru ambele legi.

OUG 14 a primit 292 de voturi “pentru”, un deputat s-a abţinut, iar alţi trei au fost prezenţi, dar nu au votat, în timp ce Legea de respingere a OUG 13 a primit 291 de voturi “pentru”, iar trei deputaţi s-au abţinut şi unul nu a votat.

 

11 COMMENTS

  • Liber la magarii!

   Am vazut ca a pierdut casa, tov. johanois si sunt tulburat.
   Se poate domnule ca nemtii sa fure!
   Incredibil!
   Eu credeam ca doar noi furam pe mapamond. :))

 1. pentru trepanatii care stau toata ziua cu statul de drepti in dura, aparatorii organizatiei staliniste dna si a sefei penale,motivarea ccr in cazul ordonantei 13 arata un lucru incredibil: celebrul csm arata din nou cu nu are treaba cu legea el fiind doar un apendince al factorului politic numit presedintele tarii indiferent de nume.”Curtea observă faptul că autorii sesizării, prin criticile formulate, nu țin seama de dispozițiile legale și constituționale referitoare la competența Consiliului Superior al Magistraturii, și nici de jurisprudența Curții Constituționale în materia avizelor pe care această autoritate publică este abilitată să le adopte.”adica “celebrii” membrii ai csm-ului, fruntea justitiei romanesti, aparatorul drepturilor libertatilor….. habar nu au pe ce lume traiesc? nu cunosc legile? nu cunosc competenta lor? chiar atat de prosti sunt? nu, cunosc foarte bine si legea si competenta dar pupincurismul abject de care au dat dovada in fata cererii lui ciolanis, hotul de case din sibiu dovedit definitiv si irevocabil cu toate manariile incercate, a fost mai puternic decat deontologia profesionala. si ne intrebam de ce lupta toate jigodiile astea din justitie impotriva unei legi a raspunderii megistratilor. ce sunt prosti sa-si lege streangul de gat? sunt prosti sa raspunda atunci cand fac tot felul de abuzuri incalcand legea?

 2. Domnule Radu Tudor avem o problemă gravă de educație iar prin educație nu mă refer la câte clase are românul , că asta e cât de cât clar ! Ieri , după amiază , a avut loc un incendiu accidental la o mașină într-o parcare dintr-un magazin comercial.A pornit de undeva de sub mașină și s-a extins foarte foarte rapid . Angajații magazinului aveau 4 extintoare dar focul s-a aprins mai tare. Au trecut 3 minute ca cineva să sune la 112 deși în apropiere mai erau mașini . Am cronometrat A fost nevoie de 15 minute ca să ajungă pompierii când flăcările au ajuns la acoperișul mașinii sau cum se cheamă.Eh dar între timp , în timpul incendiului , cu cât focul se extindea către mașină mai tare , cu atât trecătorii , cu poliția care a ajuns mai repede , s-au apropiat mai tare de flăcări cu toate că exista riscul unei explozii.Poliția nu a încercat deloc să sigileze zona , am și primit o aenințare de baston pentru că am strigat să se dea toți mai în spate că există riscul producerii unei explozii și eram în zona de impact a exploziei , adică puteau sări pe noi bucăți arse din mașină în cazul în care exploda . Când eram mic de tot , pompierii veneau la școală de 3 ori pe săptămână să facem instrucții de cutremure , incendii.Azi nici nu se mai deranjează ! Noi românii nu ne descurcăm nici în această situație relativ banală ! să vină pompierii în 15 minute de la 112 cu o mașină care arde ? Apoi tu ca trecător să te dai mai înspate te duci să vezi cum arde focul și mai făcură și selfie.Iar tu ca poliție să nu spui mulțimii să se dea mai în spate ca să aibă în primul rând acces pompierii , ridici bastonul la mine ? Ce e de făcut domnule Radu Tudor ? Ce să le spui telespectatorilor ca să nu fie idioți în cazul unui mic incendiu daremnite unul mare ?

 3. Johannis KlauSS Wierme trebuie sa ajunga la inchisoare impreuna cu soata tot asa cum si Carpaci, seful clanului din Timisoara a ajuns deoarece s-a cumparat niste case cu acte false. Si nea Carpaci a primit vreo 7 ani, tot atat cat trebuie sa primeasca si nemtalaul deoarece in Romania nimeni nu e mai presus de lege. ASA CA, JOHANNIS la PUSCARIE, LA PUSCARIE, LA PUSCARIE!!!

 4. Lasand laoparte stupizeniile si festivismul, vărsate cu găleata in ultima luna in capul omului obișnuit, epopeea Ordonanței 13-14 (sorry, umor involuntar) a meritat toate paralele care s-au vărsat intru realizarea ei. In primul rând, a măturat cateva mituri esențiale, cel al revoluției pașnice, de pilda, cel al intellighentsiei progresiste, si chiar pe cel al dictaturii ca model contra căruia merita sa faci revoluție, disidenta, etc. De câte ori ma opintesc sa explic prietenilor mei occidentali get beget, cam ce s-a intamplat in România in ultima lună, tuturor li se oprește mintea-n loc in momentul in care ajung la descinderea lui Johannis in geaca roșie printre “revoluționari”. Hein? Ma dai! No way! Presedintele conducea revoluția? Parca n-aveați juntă militară, ați avut alegeri de curând, nu?” Si tot asa, lumea e perplexă si din ce in ce mai întărită in propria ei convingere ca presa din țările occidentale “minte”-iaca, le-am facut un serviciu fara sa ne dam seama (desigur, hackerii Rusi sunt de vina, asta-i părerea generală, dar neputand sa fac ordine si-n clișeele lor proprii, ma abțin sa comentez). Cand mai aud si de faptul ca intelectuali cu studii la Paris sau prin America, vezi Ceata USR, au ieșit la lupta PENTRU “poliție”(termenul generic pt organele de represiune, cu sau fara uniformă) si NU IMPOTRIVA “forțelor” care reprima poporul, capetele se clatină a jale si-ncepe sa se audă vorba urâta “fascism” cum răsare prin toate replicile. Deci, nu contează câți bani s-au vărsat in poala lui Tătaru, a meritat cheltuiala; trăim o forma de fascism, mild/dulce care convine de minune tineretului studios si, până la urma, întregii populații daca nu vine cu vreun program de austeritate, in caz ca răstoarnă guvernul ales si se pune la cârma. E ceea ce, ci chiu, cu vai, va trebui sa înțelegem si noi. Din păcate, “fasciștii” noștri sunt si prosti pe deasupra lipsei de scrupule fundamentala a acestui tip de mișcări, dar aici n-avem ce-i face, am ales un mare prost in 2014, cu mâna noastră, ba chiar unii l-au rugat in genunchi sa se lase ales–vezi Căncescu, te umpli de milă cand il auzi cum ii cerșește azi “alesului”, sprijinul, in schimbul sprijinului sau de odinioară-si nu e de mirare ca strânge toti prostii langa el, vezi Lazar si Koveși, ca sa se țină pe scaun. Dar, miturile s-au dus; cand s-o duce si presa de calitate/libera, vom avea exact ce meritam: o dictatura perpetua.

  • Addenda: in primul rând miturile, am zis, in al doilea zic aici: Piata Victoriei a luminat, cu Smart phones, sfârșitul libertății noastre.

  • In primul rand cand te referi la cei care au iesit la lupta PENTRU “politie”, a se traduce corect “militie”.

   In al doilea rand in Romania se petrece de foarte multa vreme disolutia statului care se regaseste materializata in lipsa de respect a societatii fata de orice autoritate, fapt care conduce la contestarea tuturor de catre toti si la a se contesta tot si toate. Toata lumea vrea sa isi prezinte “convingerile proprii” care la toti membrii societatii sunt mai importante ca orice, batand de la distanta orice logica, argumente, reguli sau legi. De aceea fiecare actioneaza dupa principiul ca nu conteaza nicio ordine, nicio organizare, nicio lege sau regula, ci cea mai importanta este “convingerea mea proprie”, adica totul se rezuma la ceea ce cred eu.

   In tarile occidentale, in lumea civilizata adica, toata lumea respecta regulile. Acolo n-ai sa vezi niciodata asa ceva. Asta e!

  • @Cristina Gorgos,
   ”Generalizarea este mama prostiei”(…sau cam așa ceva)
   Ai ales ”un prost” tu și ai tăi, poate, Cristina, nu eu și milioane (5,3 din 11,6) ! Iar decepționat de acesta, precum ești tu, nu pot fi pentru că eu nu l-am votat precum Mircea Badea pe Victor Ponta 😀 (”eu, în această viață nu am…”) personajul joshannis fiind mult mai negativ decât mi-l închipuiam și nu am realizat multă vreme ce voia să spună un antonescu(șantajat) la mânie, și anume că ”pușlamalele roșii” îl vor regreta pe băsescu. Eu acum îi deplâng pe cei care l-au votat și care recunosc, spășiți, că au greșit, dar pentru ceilalți am alte aprecieri, firește, și-n cap și-n gând, creștin fiind. Am soarele, toate icoanele , lumânările, crucile și mănăstirile posibile pe care le dedic doar lor. You understand?

 5. Off-topic:

  ATENTIE! RECOMANDAT DE MEDICUL STOMATOLOG!

  A aparut albumul trupei Born of Osiris – The Eternal Reign (2017), lansat in data de 24 februarie 2017. A aparut practic de cateva ore. Bafta

  P.S. Respekt

Leave a Reply