PSD îl amenință deschis pe Klaus Iohannis cu suspendarea, în cazul în care va refuza să o revoce din funcție pe Laura Codruța Kovesi. Deputatul PSD, Ioan Dârzu, a explicat că el personal va strânge semnăturile, dacă președintele nu respectă decizia CCR, scrie stiripesurse.ro

„Chiar eu voi strânge semnături pentru suspendarea Președintelui în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR”, anunță deputatul Ioan Dîrzu, într-un comunicat transmis presei. „Klaus Iohannis nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Koveși, încă actual procuror-șef DNA”, susține deputatul PSD.

Deputatul PSD mai dă un motiv de suspendare: ”Președintele României se mai face vinovat de încălcarea Constituției și pentru că nu a desemnat un candidat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe de mai bine de 2 ani. Președintele României nu și-a exercitat atribuțiile de desemnare a unui candidat pentru șefia SIE în timp rezonabil punând Parlamentul în imposibilitatea obiectivă de a numi un director civil”.  În consecință, Ioan Dîrzu soliciă președinților celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituțională a României privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Parlamentul României.

„Voi fi primul care strânge semnături pentru suspendarea Președintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE. Președintele nu este la primul conflict juridic de natură constituțională pierdut, deci putem spune că deja se află într-o stare de recidivă. În prezent, sunt toate motivele de natură constituțională care să atragă suspendarea Președintelui României. Depinde numai de el cum înțelege să-și exercite atribuțiile în cadrul constituțional”, avertizează deputatul, care este liderul organizației PSD Alba.

22 COMMENTS

  1. Pentru ca PSD nu e in stare sa faca nimic constructiv, nu fac altceva decat sa distruga stabilitatea economica, sa distruga stabilitatea politica, sa distruga credibilitatea Romaniei pe plan extern. Doar scandal si circ pentru prostit desteptii care ii voteaza in lipsa oricaror rezultate practice sau vizibile.

    • Toate cele enumerate de tine au fost distruse cu mult inainte de pdl-isti si de “tehnocratii” lui Ciolos. Toti au vorbit frumos, bombastic si doar atat.

    • Ai dreptate, PSD poate distruge aproape ORICE!
      Cu exceptia prostiei native a lui iohanis, orban si turmei lor de sustinatori si admiratori inepti, care e INDESTRUCTIBILA!
      Cea mai recenta dovada de prostie a lui iohanis si orban: tirirea in derizoriu a CCR! Explic, printr-o intrebare ajutatoare (ca asa se face cu astia mai … grei): Papagalilor, unde mai contestati voi legile “ticaloase” ale “ciumei rosii”? Cumva la … CCR? Adica o sa lingeti unde acum scuipati?
      Lasati-ma sa rid! (iar nu “rad”)

      • Ce poate face o ciuma rosie? Doar distrugere totală. De câte ori s-au aflat la putere au provocat instabilitate economică și socială. Dar cu un condamnat definitiv și urmărit penal la vârful statului distrugerea este totală

        • @Daddy,dar cand erau pdl-istii cu basau in frunte alaturi de udrea,blaga,boiagiu,videanu,plus destui,cum s-a intamplat? Ai uitat? Marea majoritate nu uita asa usor mai ales ca in acea perioada s-au încheiat s spitale de au murit oameni cu zile,perioada in care s-au achizitionat aparatura medicala si nici la ora actuala nu beneficiaza spitalele de ea,perioada in care s-au taiat salariile si nici la ora actuala nu s-a recuperat toate hotararile judecatoresti(cadre didactice), atunci au inceput denigrarile in orice domeniu si au plecat profesionistii afevarati in afara! Mai analizeaza obiectiv si la rece,o sa simti altceva fata de gandirea-ti proprie!

          • Stimate domn, acum mor si mai multi, printre altele datorita inteleptei imunoglobine din fruntea guvernului. Sa amintesc si de epidemia de rujeola? Salariile taiate v-au fost restituite, nu? Plus ca s-au dublat si cu ‘40%’ dupa cum a spus inteleapta matematiciana de la Ministerul Muncii. In plus, o fericire, preturile au crescut adecvat si nu, nu, de vina nu sunt stainii, sorosii, #rezist, ci nemernica de economie care de la Keynes incoace, trecand prin Harrod-Domar, Solow, Kuznets etc. spune ca nu poti, nu poti, avea crestere economica numai din consum fara sa faca ‘boooommm’. Foamete placuta cu idolii vostrii fumosi, buni furaciosi si mincinosi. Eu stau pe malul apei si astept: va veni momentul platii pentruj aceste extravagante. Oricum, nu-mi imaginez ca veti citi economie adevarata, ori ca daca veti citi veti intelege. E chestie si de bun-simt si inteligenta ceea ce, fie-mi iertat, este in ambele cazuri numai in cantitati limitate, restul fiind dotati in progresie geometrica de semn contrar. Ar fi fost bine sa fie numai aritmetica, dar ghinion de nesansa! 🙂

    • Kovesi e un caz tipic de coruptie prin putere (de 12 ani in functii de procuror sef). Este binestiut faptul ca cei care stau timp indelungat in functii inalte devin puternici, isi intaresc pozitia printr-o camarila si aparat obedient. Avand atata putere devin interesanti pentru puterile straine care vad o oprotunitate in a profita corupand acest om care are atata putere si un aparat care o deserveste la dispozitie. Astfel prin concentrarea puterii devine furnizoare de servicii pentru cei din afara, deci serveste interese straine nu tara pentru care a jurat. De aceea orice tara pentru sanatatea sistemului propriu de guvernamant trebuie sa schimbe periodic oamenii din functii.
      Jefferson autorul Declaratiei de Independenta americane a impus introducerea in Constitutia americana a limitei de mandat la 1787, si a sustinut schimbarea oamenilor din functii deoarece “puterea corupe si odata ce au prins gustul puterii nu o mai lasa din mana”. Ei fac asta de 3 secole in timp ce la noi au mutat-o pe Kovesi din sefie de parchet in sefie de parchet, iar acum vedem cum dispretuieste decizia Ministrului Justitiei de revocare din functie, dispretuieste Constitutia si decizia definitiva a CCR. Ea se situeaza desupra legii pentru ca puterea ei a ajuns peste puterea legii in Romania fiind sustinuta din afara de oameni cu interese straine Romaniei.
      Lucrurile astea s-au mai intamplat in istorie iar tarile respective au luat masuri, au modificat legislatia ca acest lucru anormal: derapaj de la democratie, sa nu se mai intample. De pilda Hoover directorul FBI devenise atat de puternic incat nimeni nu a putut sa schimbe nimic pana n-a murit detinea informatii despre toti oamenii politici si de afaceri, dupa ce a trecut la cele vesnice serviciile au fost puse sub control strict parlamentar cum sunt si in zilele noastre. Poate va suna cunoscut cu ce se intampla pe la noi…

  2. Nu l intreaba nimeni,de ce muma-sa si tatane-su,de patrioti ce sunt..traiesc /locuiesc in alta tara ???

    • I-a izgonit pesedeu-ul din țară! Au fost forțați să muncească în occident, cum îi place cuiva să zică!

  3. PSD mai bine s-ar apuca de treaba serios, e vara. Sa lase toate aceste susanele, sa nu se coboare la nivelul lui Orban-vuvuzea, topaitorul si sa incerce sa rezolve situatiile cu seriozitate.

    • Deja se achiziționează loțiune de plajă. Ce așteptări ai de la orice formațiune aflată la butoane știind că deciziile majore pentru țărișoară sunt luate prin alte țări! Să nu ne îmbătăm cu apă rece! Pesedeul mimează o fărâmă de patriotism spre deosebire de peneleu care sunt morți de foame și nu-i mai interesează aparențele! Absurditățile declarate de oameni care păreau întregi la mansardă din peneleu sunt dovada clară a statutului neoficial de administrație multicolonială a țărișorii!

  4. Presa anexata PSD si mai ales ALDE vorbeste despre suspendare de vreo 3 luni. Pe cine mai sperie PSD dupa dezastrul asta de guvernare?

  5. Pentru ca Iohannis nu este in stare sa faca nimic constructiv,nu face altceva decat sa distruga stabilitatea economica,sa distruga stabilitate politica,sa distruga credibilitatea Romaniei pe plan extern (poate ca asta se si urmareste astfel ca Romania sa fie izolata,saraca ,cu “ciocu’ mic” si ascultatoare,astfel numai buna de exploatat de la un Centru, sau cine mai stie de unde) si,in plus,ca undeva in Asia ,sau Africa,Iohannis incalca si Constitutia dupa cum are el chef,azi intr-un caz,maine in altul si astfel este pe drumul ca intr-o zi sa incalce,sau sa accepte tacit, chiar incalcari ale drepturilor fundamentale ale romanilor garantate in Constitutie.De cand el si tot aliotmanul lor au pierdut alegerile, face doar scandal si circ pentru prostit fraierii care ,crede el ,ca astfel au sa il mai voteze pentru ca ,momemtan, nu mai trage excursii,dar se ocupa acum cu “treaba”,visand ca poate isi mai aduce el la guvernare vreo Paiatza care sa ii aduca astfel ,in afara de pregatirea “realegerii”,doua lucruri de baza intru controlul total ,tinerii in lesa si sugrumarea libertatii Romaniei si a romanilor,adica controlul subteran si cu interese obscure ,cel putin, asupra sacului cu bani de la buget si controlul total al justitiei care sa fie folosita politic “la mare nevoie”, in continuare,asa cum a tot fost folosita pana acum in productia de “penali” ,dar numai impotriva alora care “trebe”, si numai unde “trebe”.Asa ca : HAI LIBERARE!!! ca oricum din cauza lui Iohannis si a crizelor politice pe care le-a tot produs si intretinut si care au afectat Romania (el nu a facut ,nici pe departe, o opozitie constructiva ,asa cum spun unii ca Iohannis a facut opozitie pentru ca opozitia era prea slaba ,ci a fost mereu,nu numai cu declaratiile si toata vorbaraia lui mincinoasa, un sabotor al guvernarilor care nu erau din gasca proprie,dar astfel a afectat mai mult pe romani in general,preturile si ratele romanilor la banci si cu mult mai putin pe guvernanti),asta si dupa alti ani multi si nenorociti de Basescu,Romania abia de a putut sa se salveze cu PSD-ul in cadrul USL-ului (ca doar numai fraierii nu mai stiu in ce situatie de dezastru economic eram toti in 2012) si daca, dupa Basescu ,nu ne alegeam cu alt GHINION,Romania si romanii putea sa aiba acum o situatie cu muuuult mai buna.Din cauza de Basescu, si apoi din cauza de Iohannis,din cauza a tot ce au generat ei si oamenii lor ,cu manipulari jegoase si luptele lor pentru putere,in afara cadrului democratic si cu tot ce au generat aceste lupte si manipulari,cred ca Romania a pierdut timpul si o epoca cu o gramada de oportunitati,timp si epoca ce nu se va mai intoarce.

    • Păi dacă doar România și Slovacia au în Constituție procedura de suspendare a președintelui de către Parlament și demitere prin referendum de către popor! Slovacii n-au apelat niciodată la această procedură de două etape deoarece au fost mai precauți la eventuale abuzuri ale Parlamentului și au introdus niște condiții suplimentare. Dacă președintele nu este demis de către popor atunci Parlamentul se dizolvă iar președintele își reia mandatul de la zero.
      Constituția poate fi modificată în funcție de cum decide fiecare popor. Bună, rea, noi o avem pe aceasta.

  6. mai radu tudor, comapniile financiare pot sa ridice pragul de 2000 de euro oricand atunci cand trimiti banii acas din strainatate.
    ca trebuie sa te justifici pentru 2001 euro e o magarie criminala a PSDului.

    • Domnule petre, asta e un fake intretinut de catzu, ing stul de la pndl, nu face nimeni nici o lege cu asa ceva.

  7. Nu au decât să-l suspende , nu au învățat nimic din suspendările anterioare. Cel ce râde la urmă râde mai bine, oricum e doar chestiune de timp ca Ciuma Roșie să fie ilegalizată și desfințată iar majoritatea componenților acestui grup sinistru să înfunde pușcăria.

  8. Pentru toti comentatorii site-ului: indiferent cine ar fi fost la guvern,tot aceeasi reforma o implementau! Toti politicienii sunt pe aceeasi mana,dar absolut toti! Degeaba varsati nervii pe unii actuali,e planul proiectat cu ani in urma,completat de strainataturi prin robotul relaxat ratacit in principalul scaun al tarii! Toti iau sau taie ori fac cruce cu dreapta si cu stanga abia scapa ceva sfanti,daca vin pnl cu ai lor,se duce naibii toata tara si natiunea! Nu ca e mai bine acum,am scris:toti si absolut toti perindatii la guvernare trebuie sa faca ceva spre nemultumirea majoritatii cetatenilor traitori in romanica!

    • Sunt de aceeași părere… Nu are importanță cine guvernează dacă ordinele vin din altă parte. Secolul trecut a denumit țara pentru care se luau decizii din altă țară, colonie. Tragedia mare este că în doar 11 ani de zile România a devenit o colonie, și cu atât mai tragic nu este colonia unei singure țări care s-o mulgă dar să și aibă grijă să n-o mai mulgă și alții, ci este colonia mai multor țări. Este suficient ca țările colonialiste să se certe, cum fac acum Germania și SUA, și odată ajunși la divorț, se face partajul, ceea ce pentru România înseamnă dezmembrare teritorială. De aceea susțin varianta unei opțiuni cu un singur stăpân. De statutul de colonie scapi doar prin două moduri. Primul ar fi voința întregii clase politice, să dorească cu adevărat recăpătarea independentei statului, să preia resursele și pârghiile strategice, eventual cu pușca-n mână dacă altfel nu se poate, iar al doilea un curent mondial favorabil eliberării de sub jugul colonial (scuze, n-am găsit altă rimă!). Cum niciuna dintre cele două variante nu par să fie posibile mulți ani de acum încolo, varianta dezmembrării teritoriale pare a fi cea mai plauzibilă, și nu cred că vom aștepta prea mult până să se producă!

  9. Daca apeciem ca CCR nu e buna si legala, cine trebuia sa vegheze la respectarea Constitutiei ? Chiar si din Tenerife, Florida. In 2012 a fost buna caricatura aceea de CCR si erata ? Daca tot mai umblati cu soparla si o mai intoarceti mai departe, adica asteptati DUBLA MASURA EXTERNA, sa nu va mirati cand urmatorul Referendum va fi despre ramanerea in UE, institutie manjita de prietenii Soros si Juncker, amandoi fiind sub incidenta penala; adica Soros, condamnat penal definitiv din nov. 2017, iar Juncker e cercetat penal intr-un dosar cu interceptari ilegale de cand era prim-ministru in Luxemburg, mai precis, Serviciul Secret SREL a efectuat interceptari telefonice (si spionaj) ilegale, apoi a mentinut o arhiva de documente secrete (fise) pentru opozantii politici.

Leave a Reply