Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a afirmat din nou miercuri ca nu pot sa apara scaderi de salarii in mediul privat in urma transferului contributiilor sociale de la angajator la angajat, afirmand ca, daca astfel de cazuri se confirma, inseamna ca salariatul a fost “furat’ de patron.

“Transferul contributiilor nu ar trebui sa afecteze salariul persoanelor din mediul privat. Daca le-a scazut salariul, angajatorul a vrut sa isi majoreze profitul. L-au furat pe angajat, ca sa spun mai pe romaneste”, a declarat ministrul, la intrebarile ziaristilor, potrivit news.ro
Deschiderea unui nou front de lupta cu firmele private extinde aria de conflict a PSD in societate.

23 COMMENTS

 1. Coface: Inflatia ar putea urca la 5% in prima jumatate a acestui an. BNR va duce dobanda de politica monetara pana la 3%

  Inflatia e buna. Vrem ca Olguta sa puna pensiile si salariile in euro sa nu sufere bugetarii.

 2. Serios! Cum sa ii fure pe angajati daca tot politicienii trag sforile finantelor patronale!?
  Nu politicienii dau mana libera la scumpiri?
  Nu politicul este cel care obliga cetateanul sa mentina afacerile in viata cu orice costuri?
  Nu politicul da bonusuri patronatelor pentru angajarea multor categorii fie si cu dizabilitati?
  Nu politicul aproba somajul la nivelul tarii mana pe mana cu patronatele?
  Sa nu ne mai ascundem de propria prostie si mizerie aruncand in derizoriu afacerile!
  Terminati cu minciunile PSD-istilor!

 3. Olguța bate câmpii deoarece ea vorbește doar din prisma scriptelor. Realitatea este cu totul alta. De fapt patronii fură statul român nefiind obligați să mărească brutul la 1900 lei (cum erau obligați să mărească brutul la nivelul salariului minim pe economie, care a fost, și este în continuare, de 1450 lei). Guvernanții au mizat pe faptul că un cadou de 6% din impozitul pe venit, făcut angajatorului de către statul român, îl va determina pe acesta să mărească brutul astfel încât, prin rocada contribuțiilor, netul salariatilor să nu se modifice. Dar, ce nu este obligatoriu, este opțional! Și, ghinion, mulți angajatori n-au binevoit să mărescă brutul, deci și dările către stat sunt mai mici, chiar dacă acum contribuțiile cad în sarcina angajatului, banii tot de la angajator vin!
  Este o practică aproape generalizată (evident doar în mediul privat) ca în scripte, în REVISAL, salariații să figureze cu salariul minim pe economie (1450 lei) iar diferența până la netul negociat între patronat și salariat să fie suplimentat din buzunarul de la spate al pantalonilor pe modelul lui Jiji. Patronatul nu fură salariatul, ci statul. Patronatul fură și salariatul, dar cu acordul acestuia, care stă de șase! Când este întrebat de inspectorii ITM ce salariu are, salariatul îl acoperă pe patron mințind că este plătit cu netul echivalent salariului minim pe economie.

 4. Radu Tudor , daca Olguta Vasilescu reprezinta muncitorii de la stat , de ce vorbiti la televizor ca e ministerul muncii ? Vrem sa fim ca in comunism cu salariile si pensiile la stat ?
  Atunci nu mai vorbiti de evazionisti. Foarte bine fac ei , cine mai plateste impozite si taxe statului roman e cel mai mare fraier.

  • Pe cale de consecință nici tu să nu mai ceri de la statul român autostrăzi, școli, spitale. Cere de la deștepții care nu plătesc statului român impozite și taxe!

   • Ma bucur cand ma gandesc ca votantii PSD ca tine traiesc in mizerie si o parte vor muri in chinuri in spitale, sau pe sosele. Criminalii ca tine vor plati dupa masura.
    Salariile mari la stat le au smecherii de partid nu prostii ca tine.

 5. tantica care n-a facut nimic toata viata, n-a “muncit” decit la stat si la partid, acu ajunsa ministru, isi da cu parerea ei de “dr acad ing” ca si ilustra sa precedesoare Tanti Leana.

  Uite, dna ministru, care-i treaba, axiomatic (cere traducerea termenului de la colegu de la Educatie…):
  1) mai mult decit fura statul nu fura nimeni.
  2) mai mult decit isi fura statul cetatenii nu fura nimeni.
  3) mai mult decit fura sau risipeste aparatul brocratic de stat, adica de la presedinte in jos pina la ultimul consilier de la ultima a comuna, nu fura si nu risipeste nimeni.
  VOI traiti si furati din banii privatilor, nu invers.
  4) de ce nu maresc unii angajatori brutul ca sa fie treaba cum ai crezut mata ca e organizata lumea? Uite de ce:
  a – angajatorii folosesc prilejul ca sa reaseze salariile. Cam cum faceti si voi, guvernul, acuma… Adica la unii maresc, mai mult sau mai putin, la altii nu. La unii de care vor sa scape (si codul muncii al vostru, comunist, nu ii lasa decit complicat si pe ocolite) nu le maresc deloc, poate aia pleaca singuri.
  b – angajatorii se tem ca peste 6 luni, la urmatorul guvern, pe linga mutarea de acum a tuturor contributiilor la angajat, veti mai inventa o bucata de contributii, IN PLUS, pe care o s-o puneti in circa lor, aplicata la noul brut, adica PESTE, Asa, un 10%, un 15%, “de solidaritate”, inventat sub o scuza oarecare… ca sa aiba guvernu vostru socialist, plin de incompetenti si agarmati, de unde sa dea pensii si salarii ca sa cistigati iar alegerile si s afurati inca 4 ani.

  Deci, de ce nu le maresc? Pentru ca NU VA MAI CREDE NIMENI!

  Afara de voi, parazitii conducatori, nimeni nu fura pe nimeni; angajatorii doar se protejeaza, se tem ca ii veti pacali inca o data, ca intotdeauna… ca la voi minciuna si pacaleala e scrisa in ADN. (ADN e altceva decit DNA, desi in engleza pe care o stapinesti foarte bine chiar si ADN se zice DNA…)

 6. Deci sa inteleg că pe bugetarii care vor avea lefuri mai mici i-a furat statul??? Și daca da, cine-i hoțul? Min Muncii care a elaborat legea sau cei care o aplica?

 7. Radule, e adevarat ca si corespondentilor din tara care lucreaza pentru A3 si A1 le-au scazut salariile? Si patronii Antenelor sunt hoti, dupa definitia Olgutei?

  • dl Voiculescu a fost condamnat dar și-a ispășit pedeapsa. / instituțiile trebuie să recupereze prejudiciul.
   să-mi fie cu iertare dar nu înțeleg de ce angajații acestui trust sunt blamați de o parte din societate (angajații acestui trust plăresc taxe și impozite; și lor li se aplică “revoluția fiscală).
   declarația doamnei Vasilescu arată capacitatea domniei sale de a înțelege ce înseamnă politica socială. / este pierdere de timp să înțelegem logica doamnei Vasilescu.

 8. Tanti asta ar trebui sa-si dea demisia. Nu-mi vine sa cred cum jurnalistii iau doar ca pe inventar declaratiile ei !

  Ca sa pastrezi acelasi net trebuie sa maresti brutul ! La stat se mareste din pix si se voteaza buget apoi se imprumuta cu 5 miliarde de euro !
  La privat tre’ sa cresti productivitatea, preturile, sa reduci costurile, sa faci ceva sa ai bani in plus.

  • Fals. Deja statul român a făcut cadou angajatorilor 6% din impozitul pe venit. Pe vechi era 16% iar acum este 10%. Angajatorii ar fi trebuit să crească brutul, cu toate că nu pot fi obligați. Similar s-a întâmplat când taxa pe stâlp a fost eliminată dar niciun distribuitor n-a scăzut cu un ban prețul la pompă!

   • Ba nu. Suma 0 da doar pentru unele salarii, cele de circa 2500 net unde castigul e de 2-3 lei cum spunea Iohannis si avea si Misa pe proiector cand a facut conferinta de presa.

    Pentru salariul minim sau peste cele de 5000 sau pentru part-time sau pentru altele care depind de sporuri, calculul e diferit si da cu minus daca nu se mareste brutul seminificativ.

Leave a Reply