Armata rusă a anuntat ca a efectuat miercuri un test reuşit cu noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, o armă de nouă generaţie cu rază lungă de acţiune despre care preşedintele Vladimir Putin a spus că este fără egal în lume şi îi va face pe inamicii Rusiei să ”reflecteze”, relatează agenţiile AFP şi Reuters preluand comunicatele de la Moscova. 

In imagini, se vede cum Vladimir Putin urmareste dintr-un birou un video cu lansarea unei rachete. In sistem teleconferinta mai asista la eveniment si generalii Serghei Soigu, ministru al Apararii si Valery Gherasimov, sef al Statului Major General al Armatei.

Inregistrarea video, certifica doar din partea Moscovei un asemenea eveniment. Restul lumii a vazut un film difuzat de Moscova, cu un pronuntat caracter propagandistic.

Dovada si afirmatiile facute de Putin.

”Este cu adevărat o armă unică ce va consolida potenţialul militar al forţelor noastre armate, care va asigura securitatea Rusiei în faţa ameninţărilor externe şi care îi va face să reflecteze de două ori pe cei care încearcă să ameninţe ţara noastră cu o retorică dezlănţuită şi agresivă”, a afirmat Putin într-o declaraţie televizată după efectuarea testului.

”Noul complex are cele mai înalte performanţe tehnice şi tactice şi este capabil să depăşească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are echivalent în lume şi nici nu va avea mult timp de acum înainte”, a mai susţinut preşedintele rus.

Racheta a fost lansată de pe cosmodromul Pleseţk din nord-vestul Rusiei şi a lovit o ţintă la circa 6.000 de kilometri depărtare în peninsula Kamceatka.

Testarea acestei rachete, care poate fi echipată cu 10 sau chiar mai multe focoase nucleare, nu este o surpriză pentru Occident, dar ea survine într-un moment de tensiuni geopolitice extreme după agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, scrie Agerpres.

1 COMMENT

 1. Între contele Mîșkin si “culcă-mă, Doamne pietricică și scoală-mă colăcel”, undeva, se află, rătăcit, sufletul poporului rus…
  Din istorisirile bunicilor mei, am reținut doar ferocitatea jefuitorilor sovietici!
  Bunicul meu avea o crâșmă pe la Ciulnița (Drajna, cum, cu siguranță, o știți acum)…
  Rușii beți îi puseseră pistoalele la tâmplă și îl somau să le cheme pe bunica mea, cu mama în brațe și vara ei, adolescentă…
  Bunicul meu făcea, din mână, semnul de chemare, iar din gură striga cât îl țineau bojocii; “Fugiiiți, fugiiiți!!!”
  Suntem noi contra lor, întotdeauna a fost așa!
  Pentru că nu poți ști niciodată cu ce-o să ai de-a face… N-ai de unde ști dacă mâna întinsă în semn de “noroc” nu te înjunghie în secunda următoare…
  E imposibil să gestionezi produsul a o mie de ani de beție…

Leave a Reply