Fondatorul SMURD Raed Arafat, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta din MAI, a postat un mesaj foarte trist azi noapte. O persoana foarte apropiata lui a murit.

 

——————————-

In cursul acestei nopti ne-a parasit Domnul Profesor Mircea Chiorean. Un om care a ramas vizionar si visator pana in ultimele clipe ale vietii sale.
Mircea Chiorean
Fara profesorul Chiorean, multe nu s-ar fi intamplat si cu siguranta nu aveam cum sa incepem dezvoltarea SMURD si a sistemului de urgenta, incepand cu 1990, cand a avut curajul sa imbratiseze o idee si sa sprijine schimbarea in sistemul de urgenta in pofida tuturor impotrivirilor si a amenintarilor care il indemnau sa se delimiteze de proiectul SMURD.
Domnul profesor a crezut in tinerii si i-a sprijinit fara rezerve, a fost unul dintre putinii care au intins mana celor care aveau nevoie de sprijin in realizarea unor idei indraznete.
Dansul a fost un adevarat profesor care a pregatit generatii de medici si caruia medicina de urgenta il datoreaza mult!
Odihneasca-se in pace!
 

3 COMMENTS

  1. Cinste Profesorului Mircea Chiorean, care a sprijinit si a crezut in tinerii medici reusind sa puna pe noi baze sistemul medicinii de urgenta si a crezut in proiectul SMURD-ului de astazi prin contributia, abnegatia si tenacitatea doctorului Arafat, a marii si profesionistei sale echipe.
    N-avem autostrazi, multe nu avem azi in Romania, in schimb avem SMURD, o echipa redutabila, unita, profesionista si unanim recunoscuta care incorporeaza alaturi de medici si paramedici-pompieri, aviatori si o serie de specialisti din domeniul sistemului de urgenta s-au bucurat de sprijinul doctorului Mircea Chiorean si multor oameni de decizie, au facut eforturi ca un vis frumos sa devina realitate.
    Dumnezeu sa-l odihneasca.

  2. Am avut si avem multi inaintasi , adevarati eroi, ii uitam repede, ii neglijam cat mai sunt in viata, nu le urmam visurile sau exemplu de luat ca viata si munca. In schimb neica nimeni ne zgarie creeri zilnic .Felicitari domnule ARAFAT, un gest mic, dar o fapta mare in acest an de ura si dusmanie.

  3. SMURD=Oameni extraordnari, care isi risca viata in fiecare minut pentru semenii lor! Un exemplu pentru intreaga structura morala subreda a statului roman!

Leave a Reply