Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are în vedere atragerea, în acest an, a unor fonduri europene de aproape 60 de milioane de euro pentru dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență, a declarat, duminică, la Botoșani, secretarul de stat Raed Arafat citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, MAI are în vedere achiziția de tehnică pentru căutare și salvare urbană și dotare specifică pentru intervențiile la cutremure.

Raed Arafat susține că, în 2015, România a atras fonduri structurale de 31 milioane de euro, la care s-au adăugat aproape nouă milioane de euro din bugetul MAI, cu care a fost cumpărată tehnică pentru intervenții pe apă și în caz de inundații.

7 COMMENTS

 1. Basescu boicoteaza un brad 100% romanesc, care face reclama la produsele romanesti si care plateste 40.000.000 de euro anual impozit bugetului de stat. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca-n acest trust de presa lucreaza 2000 de angajati. Va dati seama acum cine este aceasta javra ordinara??? Un escroc care vrea sa puna pe drumuri 2000 de angajati, sa priveze bugetul satului de un contribuabil cinstit si corect si sa inlature concurenta de pe piata a firmelor romanesti care-si fac reclama pe posturile de televiziune ale trustului, facand astfel un serviciu firmelor straine. Si asta pentru ca Antena3 a demascat mega hotiile clanului basescian s-ale acolitilor lui.

 2. sa incercati sa dati telefon victimelor. De sub darimaturi poate auziti IFonu sunind… altfel, impartasesc bucuria raportarii unor cheltuieli, trecute sau viitoare, din banul public: inceperi cu si mai multe masini, echipate cu sirene si mai asurziroare, cu uniforme noi, cu niste cursuri de pregatire, cu cite un exercitiu care sa paralizeze Bucurestiul vro doua zile…
  mai util ar fi sa alocati o mare parcela, vro 5000 de hectare (idealmente in mijlocul unei paduri care va trebui defrisata) pentru viitorul cimitir.
  Faceti cadastru, plan de urbanism general zonal si local, descarcare arheologica, studiu de impact mediu, studiu de prefezabilitate, studiu de fezabilitate, proiect arhitectural, studiu geo, studiu topo, luati cele 50 de avize necesare, faceti licitatie si incepeti sapaturile si apoi edificarea cavourilor; cind sunteti gata cu procesul democratic si transparent, adica in vreo 10 ani, la loteria fiscala dati premii locuri de veci. Beneficiarul trebuie insa sa-si faca evaluare in vederea impozitarii si, daca a murit la cutremur vreun patron, chiar si din trei in trei ani dupa aia. Licitatie firma de paza, licitatie firma administrare cimitir, licitatie dotare cu wifi, licitatie taxare parcare cimitir, licitatie inchiriat spatii de vindut flori, icoane si alte acareturi si mai ales sa se faca o comisie parlamentara lentru acodarea numelor aleilor: aleea ANAF, aleea ISU, aleea MF, aleea UE, NATO, aleea Senatului, aleea ANRE si enorm de multi altii asemenea.
  Cam asta e sistemul. Mult succes, mai ales la raporterea cheituielilor care sigur ca rezolva problema.

 3. Ma mir ca doctorul Arafat rezista la tot acest asalt la baioneta asupra sa din interiorul sistemului cat si din exterior.
  Pentru multi dintre noi trebuie sa fie un exemplu si-un model.
  Nu vreau sa spun cuvinte mari insa fara aportul dansului cu certitudine am fi fost in urma in aceste domenii sensibile, oricum nu eram la acest nivel.
  Cutremure si alte cataclisme mai devreme sau mai tarziu vor avea loc in Romania. Este important ca la orice nivel sa fim pregatiti cu tehnica si tot ce decurge din acestea. Sincer nici nu vreau sa ma gandesc la vreun cataclism in ziua de azi, mai ales c-am apucat cutremurul din ’77 cat si pe celelalte.
  Nu pot sa-i doresc d-lui doctor Arafat decat multa sanatate, tarie si putere in fata tuturor, in continuare un inalt profesionalism, multa luciditate si sa ne bucuram mult timp de serviciile dansului cat si de Omul Raed Arafat.

 4. Da. ”Raed Arafat : “Vom cheltui zeci de milioane de euro pentru salvare in caz de cutremur””
  Mi se pare normal să gîndeşti în perspectivă un proiect pentru tot ce au făcut ”scursurile” perindate în politică în cei 26 ani de democraţie. Cînd au fost puşi în faţa faptului împlinit privind vadurile apelor care au inundat masiv(au investit cît s-a putut pentru inundaţii) în loc ca guvernanţii să întărească digurile şi să adîncească rîurile obligatoriu prin lege! Doar primăriile şi consiliile judeţene nu au nicio atribuţie în culegerea de impozite şi taxe! De asta nici nu se implică?
  Observ că se preferă investiţii pentru salvare în caz de cutremur, dar niciunii care sunt în slujba poporului nu schimbă legislaţia în construcţii de blocuri şi case! Totul e construit superficial conform legilor aprobate de politicieni tacit sau nu!
  De unde le mai cumpăraţi?
  Al cui buzunar îl îngrăşaţi?
  Din ce ţară sunt ”impuse” cumpărăturile?
  🙂 🙂 Ce să mai zic. Nimic împotriva celui care încă mai gîndeşte în viitor şi destule împotriva celor care au făcut şi fac legi superficiale de moment împotriva propriului popor şi ţară! Totul pentru ei şi nimic pentru noi poporul!

 5. Cîtă demenţă pe subiectul actual: 2 maşini şi inecaţi în aceeaşi albie a unui rîu din cauza unor mentalităţi ”idioate”!
  – Podul respectiv e în Bulgaria, Rusia, America sau în România?
  – Podul respectiv e construit de un proprietar cu banii lui din buzunar ca persoană fizică?
  – Podul respectiv e construit cumva pe proprietatea unui posesor de acte legale privind proprietatea?
  Dacă e pe tărîmul acestei ţări numită România şi nu e proprietate a unei persoane fizice, dacă e pe domeniul statului Român,
  Întrebări:
  – De ce nu se face ceea ce trebuie ca să se evite accidentele şi incidentele cu inec, unindu-se pentru ţară şi popor?
  – De ce se practică ura gen ”e zona lui, sau, zona lor” pe mine nu mă interesează?
  – Se procedează identic cu construcţia de drumuri,autostrăzi, blocuri şi case: superficial şi neinteresant privind consecinţele grave în viitor?
  Dacă ar fi amendaţi ca individ pe funcţie toţi primarii pentru că fac discriminare între localităţi(linia despărţitoare e doar pe hîrtie şi hartă, dar nu şi cînd e vorba de lucrări şi investiţii pentru binele comunităţilor din ţară, poate greşesc dar cam aşa trebuie pus în practică) şi fără drept de recurs/apel în instanţă, ştiţi ce rapid s-ar uni să facă treabă?
  Amenzi de ochii lumii se dau peste tot dar se anulează în instanţe!

 6. Mă tem că boicotul vizează toată publicitatea de pe micile ecrane şi nu doar pentru Antena3! De-aţi şti cîtă scîrbă şi rîs îmi provoacă acest vocabular! Oricum îi respect gîndirea: tot sau nimic pe micile ecrane! Da?
  :))))) dar nu spune nimic despre whisky sau alte băuturi alcoolice???
  :))) după alcool nu-ţi trebuie pastă de dinţi să speli cariile,” te ştergi la gură pentru inspecţia” deodorantelor peste limita bunei funcţionări a creierului :)))
  http://www.antena3.ro/actualitate/traian-basescu-loveste-din-nou-in-antena-3-cum-raspunde-mircea-badea-343414.html
  🙂 🙂 e ultima dorinţă?

Leave a Reply