Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatorul Gabriela Baltag, cere public demisia din functia de presedinte ICCJ a Liviei Stanciu in urma cazului Mariana Rarinca.

Iata ce scrie pe acest subiect publicatia Lumea justitiei :

Un prim judecator ii cere demisia presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, in contextul cazului Mariana Rarinca, femeia impotriva careia sefa ICCJ a facut plangere pentru santaj, dar care a fost achitata definitiv, dupa 6 luni in care a fost tinuta in arest. Este vorba despre judecatoarea Gabriela Baltag, de la Tribunalul Neamt.

Intr-o pozitie trimisa Lumeajustitiei.ro, judecatoarea Baltag precizeaza ca prezenta Liviei Stanciu in fruntea Inaltei Curti de Casatie si Justitie pune in pericol credibilitatea magistratilor, astfel incat aceasta ar trebui sa isi dea demisia de onoare. In ceea ce priveste cazul Mariana Rarinca, Gabriela Baltag arata ca Justitia a castigat respectul independentei si al impartialitatii „prin forta solutiei pe care nu o comentam, care nu a fost intimidata de puterea functiei ‘partenerului de nadejde’”.

Prezentam pozitia judecatoarei Gabriela Baltag de la Tribunalul Neamt:

Zilele acestea testul de incredere in puterea exemplului indicat cu atata suficienta, in orice imprejurare, de judecatorul Stanciu, care nu uita sa ne aminteasca permanent cine este, a fost picat chiar de protagonista!

Muntele de moralitate, pana mai ieri victima, se ascunde astazi după o alta victima care a platit, in schimb, spre deosebire de cea dintai, cu o privare de libertatea usturatoare, timp de 6 luni.

Justitia a castigat respectul independentei, al imparțialitatii prin forta solutiei pe care nu o comentam, care nu a fost intimidata de puterea functiei „partenerului de nadejde”, avand ca izvor doar legea, fiind supusa constiintei celor care au pronuntat-o, cu demnitate, asa cum trebuie sa se intample intr-o stare de normalitate, intr-o societate care-si respecta, fara nicio discriminare, cetatenii.

Daca sistemul judiciar e mai vulnerabil acum ar trebui sa fie preocuparea care sa nu va dea in niciun fel liniste zilele acestea doamna judecator! Prezenta dumneavoastra in fruntea celei mai reprezentative instante, un etalon al dreptatii, pune in pericol credibilitatea magistratilor, iar in ochii unui observator obiectiv sunteti o persoana care nu mai poate beneficia de respectul acestei inalte demnitati!

Dovediti onoare doamna judecator, asteptam demisia dumneavoastra!

Baltag Gabriela

judecator, Tribunalul Neamt

13 COMMENTS

 1. Antena 3 sa organizeze “o plimbare” .. noi suntem RARINCA…
  LUMEA TREBUIE SA IASA NU TREBUIE SA RAMANA TOTUL ASA…

  • Marii luptatori de dreapta care si-au luat tara inapoi sa rezolve situatia , sau poate asa e bine , cine spune ceva care nu convine organelor de partid si de stat adica Securitatii sa fi inchis !

  • BRAVO, dna judecator Baltag! Unde sunt ceilalti judecatori? Unde sunt barbatii judecatori? Nu mai exista? Iesiti la iveala pana nu ne termina SRIul cu totul!

 2. RUSINE acestui ,,monument de moralitate ”.Ca sa te pretezi la asa o josnicie sa profiti de faptul ca ocupi functia respectiva si sa-ti bati joc de un om care nu-ti cerea decat dreptul lui este de-a dreptul scandalos ,Rusine sa fie si CSM-ului ,dar probabil ca si ei sunt parteneri de nadejde ai DNA.Pana si jigodia de Basescu aduce injurii ,,inculpatei”,tocmai el care este in aceeasi postura de cercetat pentru santaj .isi da cu parerea ca de fapt lui inca nu i-a iesit din cap ca nu mai este ce a fost cand si el era ,,un munte de moralitate” sau trebuia sa fie .D-le Tudor cine se aseamana se aduna ,si vestitul CSM chiar nu-si da seama ca presedinta ICCJ s-a facut singura de ras?prin ceea ce a facut s-a discreditat singura ,nu o discrediteaza Tariceanu ,Mare rusine . Asta nu se vede in strainatate ,nu-=i e teama lui Johannis ca Europa ne va arata obrazul ,ca slava D-lui de cand cu arestarile sefilor DIICOT ,sefului ANI si a altor persoana marcante din politica romaneasca au tot dreptul sa ne arate obrazul .Monica Macovei nu mai are tupeul sa vorbeasca tara de rau sau este direct interesata sa ajunga sa puna treburile la punct si in Bulgaria ?CSM-ul nu are nimic mai bun de facut decat sa admonesteze pe cei care ii deranjeaza ?Johannis de ce evita comentarii la adresa acestor porcarii care se petrec in tara ?

 3. dar zdrentele acelea oribile de procurori, gunoaiele care au ignorat dovezi, inca mai lucreaza in sistem ???

 4. Dacă suntem obiectivi şi analizăm ori ne uităm prin ţară pe la parchete sau tribunale ori poliţie, nu e nicio diferenţă între Bucureşti şi provincie! Peste tot se cam practică metodele de la Bucureşti, deh, acolo mulţi şi-au făcut un mic stagiu pe funcţie numită şi practica s-a întins la nivel naţional! cu scuzele de rigoare dar este realitatea din provincie, nu ştiu dacă peste tot, dar este!

 5. in frumoasa noastra tara avem o socoteala interesanta pe nume JUSTITIA ROMANA !
  ei , in mod normal , aceasta socoteala ar trebuii sa fie compusa din persoane cu CARACTER ,
  persoane PROFESIONISTE
  persoane RESPONSABILE
  si mai ales PERSOANE CU FRICA DE DUMNEZEU !
  DEOARECE JUSTITIA TREBUIE SA FIE O INSTITUTIE CARE TREBUIE SA APLICE LEGEA IN MOD OBIECTIV
  SI NU PE INTERESE PERSONALE ORI DE GRUP !
  numa ka in practika aceste institutii sunt populate de niste JALNICE PERSONAJE care
  in loc de CARACTER prezinta INBTERES MAXIM PENTRU KAPATUIALA PRIN ORICE TIP DE METODE AJUNGAND PANA ACOLO INCAT O SERIE ALARMANTA DE JUDECATORI SI PROCURORI SA SE ASOCIEZE IN SCOPURI INFRACTIONALE CU TRUPE DE INFRACTORI DIN CADRUL MINISTERULUJI DE INTERNE , A SERVICIILOR SECRETE SI A FRIPTURISTILOR DE PE SCENA POLITIKA !
  ACESTE TRUPE DEINFRACTORI IN LOC SA SERVEASCA LEGEA AU AJUNS PANA ACOLO INCAT ELIMINA CU MAXIMA LEJERITATE ORICE PERSOANA DERANJANTA !
  ADICA IN LOC DE APLICAREA LEGII ACESTE PERSONAJE AU AJUNS SA OMOARE OAMENI PRECUM PE NISTE MUSCULITE DE OTET !!
  DE PESTE NOUA ANI DE ZILE O TRUPA DE ASEMENEA CRIMINALI MI-AU PUS GAND RAU SOCOTINDUSE SA MA ELIMINE IN STIL DISTRACTIVO-MAFIOT !
  ADIKA NISTE LUCRATORI PLATITI SA APLICE LEGEA AU ZIS ! ASA KA ACESTI CRIMINALI IMI SCOSERA CHILOTII IN PUBLIC TRANSFORMANDU-MI VIATA INTIMA IN SPECTACOL DE INTERES PUBLIC !
  APOI ACESTI CRIMINALI EXTREM DE PERICULOSI AU TRECUT LA O MONITOTRIZARE ABUZIVA A UNUI OM CINSTIT CARE DIN INTAMPLARE SAU CHIAR CU INTENTIE A DERANJAT ACEST MUSUROI DE CRIMINALI CU PRETENTII DE !
  DE PESTE NOUA ANI DE ZILE ACDESTI CRIMINALI SE FOLOSESC DE IMPRESIONANTE RESURSE PUBLICE IN SCOPUL IZOLARII PERSOANEI MELE DE ORICE ALTA PERSOANA !
  DE PESTE NOUA ANI DE ZILE ACESTI CRIMINALI CHELTUIE ZILNIC IMPRESIONANTE RESURSE PUBLICE IN SCOPUL DISCEDITARII UNUI OM CINSTIT !
  DE PESTE NOUA ANI DE ZILE ACESTI CRIMINALI CHELTUIE ZILNIC IMPORTANTE RESURSE DE LA BUGETE IN SCOPUL PREZENTARII UNUI OM CINSTIT CA FIIND BANDIT !
  A UNUI MARE IUBITOR AL FRUMUSETRII FEMININE CA FIIND HOMOSEXUAL !
  A UNUI OM DEMN CA FIIND FARSEUR !!
  A UNUI OM DESTUL DE CAPABIL CA FIIND NEBUN !
  A DESCENDENTILOR UNUI FOST MARE PROPRIETAR DE TERENURI CA FIIND TIGANI !
  DE PESTE NOUA ANI DE ZILE ACESTI CRIMIANLI CULTIVA SUSPICIUNEA SI TOT FELUL DE ALTE CHESTIUNI NEGATIVE ,MAI SUS AMINTITE , PE BAZA DE INTERCEPTARI A ORICAREI SURSE DE FACUT ZGOMOT DIN PREAJMA MEA ,RESPECTIV DACA URMARESC ,CU INTENTIE SAU DIN GRESEALA , O EMISIUNE DE STIRI LA TELEVIZOR , CALCULATOR , RADIO SAU ORICE ALTA SURSA DE FACUT ZGOMOT ACESTI CRIMINALI AUTOMAT LANSEAZA ZVONURI CUM CA EU , ADICA UN OM CINSTIT , AR FI IMPLICAT IN TOT CE SE PREZINTA DE DOMENIUL INFRACTIONAL LA EMISIUNEA RESPECTIVA DE STIRI !
  AZI DE EX FIIND IN MASINA LA ORA 12 LA EMISIUNEA DE STIRI S-A PREZENTAT CAZUL UNUI TALHAR , RESPECTIV SPARGATORT DE CASE DE PRIN PITESTI !! ASA CA UN OM CINSTIT DEVINE SUSPECT DE TALHARIE SI DE SPARGERI DE CASE PE BAZA SUPARARII UNOR CRIMINALI DIN INTERNE , SERVICII SI JUSTITIE ,DEOARECE LA RADIOUL MASINII DE SERVICIU IN CARE ERAM LA ACEEA ORA A FOST PREZENTATA O ASEMENEA STIRE !!
  ADICA IN ROMANIA SECURISTA EXISTA O TRUPA DE CRIMINALI DIN CADRUL MINISTERULJUI DE INTERNE , SERVICII SECRETE SI JUSTITIE CARE PE BAZA DE INTERESE PERSONALE ORI DE GRUP DECIDE CINE TREBUIE EXECUTAT !
  IAR DACA ACESTI CRIMINALI DECID SA EXECUTE O PERSOANA AUTOMAT ACEEA PERSOANA ,INDIFERENT CAT DE CINSTITA AR FI, DEVINE INFRACTOR !!
  AVAND DE A FACE CU ASEMENEA SITUATII DEPLASATE AM APELAT LA SEFII ACESTOR INFRACTORI ADICA CSM,CSAT,CONDUCEREA MINISTERULUI DE INTERNE , CONDUCEREA MINISTERULUI DE JUSTITIE , CONDUCEREA SERVICIILOR SECRETE , ETC !
  DAR DESI ACESTE PERSOANEJ ,RESPECTIV INSTITUTII, TREBUIESC SA AIBA MECANISME DE PREVENIRE SI DE COMBATERE A ACESTOR ABUZURI IN REALITATE ACESTE MECANISME NU FUNCTIONEAZA ORICE AI FACE !
  IN ACEIASI IDEE O PERSOANA PE NUME RARINCA CATALOGATA CA FIIND NEVINOVATA PRIN DECIZIE JUDECATOREASCA ESTE BAGATA LA ZDUP SI MOTROSITA IN STIUL CRIMINAL DE CATRE ACELASIU TIP DE CRIMINALI CARE ORCHESTREAZA ACTIUNI CRIMINALE IMPOTRIVA MEA SI A FAMILIEI MELE DE PESTE NOUA ANI DE ZILE !!
  DECI O PERSOANA PUR NEVINOVATA ESTE EXECUTATA IN STIL MAFIOT DE NISTE CRIMINALI CU PRETENTII DE DAR PUSI IN FATA SITUIAITEI DE A FI TRASI LA RASPUNDERE ACESTI CRIMINALI SE MOBILIZEAZA IN SCOPUL ARANJARII IN STIL MAFIOT PANA LA CAPAT A MIZERIILOR FACUTE DE CATRE ACESTI CRIMINALI EXTREM DE PERICULOSI !!
  IN CAZUL MEU ACELAASI TIP DE CRIMINALI M-AU FACUT SUSPE4CT DE TOT CE CONTINE CODUL PENAL SI ASTA PE BAZA DE SUPARARI PROPRII !!
  DAR NIMENI NU MISCA UN DEGET IMPOTRIVA ACESTOR CRIMINALI !!
  IN CAZUL MEU ACESTI CRIMINALI AU CHELTUIT PESTE UN MILIARD DE EURO IN SCOPUL FINANTARII DE ACTIUNI PUR CRIMINALE !
  DAR NIMENI NU II INTREABA PE ACESTI CRIMINALI DESPRE SCOPURILE IN CARE SUNT FOLOSITI BANI PUBLICI !!
  DACA UN COMERCIANT NU PLATESTE O SUMA INFIMA CATRE STAT ACEST COMERCIANT AJUNGE SA RASPUNDA IN FATA LEGII PENTRU ACEST FAPT !!
  DAR DACA ACESTI CRIMIANLI CHELTUIE FONDURI IMESNSE IN SCOPURI INFRACTIONALE NIMENI NU INDRAZNESTE SA II TRAGA PE ACESTI CRIMINALI LA RASPUNDERE !!
  SI ASEMENEA CRIMINALI PRETIND CA AR FI OAMENI AI LEGII DESII ISI BAT JOC DE LEGE SI DE BANUL PUBLIC !!

 6. Faceti o plimbare Je suis Rarinca, dar nu doar in Bucuresti, macar organizati-o si in orasele unde mai aveti televiziune. Sau chemati la o aceeasi ora in toate orasele, cu pornire din fata primariei, prefecturii sau din piata centrala… sa vedem cati suntem, ca poate suntem cativa. Am ascultat-o aseara pe Oana Stancu la Sinteza, dezamagita ca nu iesim in strada. Pai noi romanii nu iesim cu pietre sau sticle incendiare si iesim la proteste decat daca ne scoate cineva. Am vazut cum a fost dupa referendumul din 2012 cand partidele din usl s-au dat la fund, la mine, intr-unul din cele 5 cele mai mari orase din tara, ne-am strans vreo 30, din care 10 erau niste ciudati, de mi-a fost frica sa nu ma filmeze (ca televiziunile erau mai multi decat noi, protestatarii) alaturi de ei. Ne scot insa serviciile secrete, ne scot oengeurile de mediu. Scoateti-ne si voi, sa ne numaram. Macar sa stim o treaba, cati suntem.

 7. Nu uitati sintem romani si am uitat ce este solidaritatea,cind se intimpla ceva rau vecinului ne bucuram,vai de noi si de mama noastra.Am creat un monstru Justitia Romana,cea de-a 3-ia putere in stat, defapt prima,si acum nu stim cum sa o dregem.In ani 1990-91 nu mai stiu precis ne uitam seara de seara la filmul ,,Caracatita”dar se pare ca nu am invatat nimic din el.IN 2015 constatam cu filmul defapt o fictiune, este o realitate in patria noastra,dar la dimensiuni monstruoase fata de ce am vazut in acel film

Leave a Reply