Site-ul stiripesurse.ro relateaza ca jurnalistul Hotnews Dan Tapalagă a luat foc după ultimele dezvăluiri ale lui Dan Andronic, publicate în Evenimentul Zilei. Concret, Evenimentul Zilei a publicat astăzi un document care aduce acuzaţii grave la adresa fostului ministru Monica Macovei şi a fostului său consilier, actualul jurnalist Dan Tapalagă.

http://evz.ro/macovei-tapalaga-arhiva-sipa.html

În acest context, jurnalistul Hotnews reia precizările cu privire la Arhiva SIPA, punctând că sunt „ultimele” pe care le va mai face, și amenință că îl va da în judecată pe patronul EVZ, Dan Andronic.

„Sunt ultimele precizari pe care le voi face pe tema arhiva SIPA. Tot ce am avut de spus, am spus deja acum o saptamana. Acum nu fac decat sa reiau precizarile si sa clarific niste aiureli vehiculate de Andronic&Basescu. Vad ca insista, se taraste practic in genunchi sa-l dau in judecata. Ti-am tot explicat, Dane, de ce te prefaci ca nu pricepi. Cand ne vom judeca noi, exista o buna posibilitate sa zaci inchis, condamnat intr-unul din cele trei dosare (trei pana acum). Inca o data, pana iti intra in cap: nu te voi scoate cu mana mea din puscarie la plimbare, la fiecare termen de judecata. E un rasfat pe care ti-l vor oferi oricum Danilet si Macovei. Eu nu voi fi atat de generos, la cate porcarii, ineptii, minciuni ordinare, calomnii si injurii ai ventilat in ultimele zile.

Repet si subliniez:

– Am asistat la intr-o singura seara la masuri de securizare a arhivei SIPA la inceputul lui 2005 in calitate de consilier al Monicai Macovei. N-am avut acces la dosare, nu le-am vazut, nu le-am rasfoit in viata mea, cu atat mai putin copiat vreodata. A se vedea pe larg articolul meu din 24 mai (Cum am asistat la masuri de securizare a arhivei SIPA)
– Totul a durat maxim o ora, in prezenta conducerii SIPA, in nici un caz sase. Pur si simplu nu aveam ce face sase ore, era o vizita inopinata pentru a verifica o informatie primita la minister referitoare la posibile actiuni de distrugere a arhivei. Cu asa ceva nu te joci. S-au sigilat niste intrari, aia au balbait niste explicatii si toata lumea s-a carat acasa exact asa cum a venit.
– Exista un proces verbal semnat de toti cei prezenti in seara respectiva. Documentul poate fi cerut, consultat si acolo scrie exact ce s-a intamplat, cat a durat etc.
– Nici ministrul Macovei, nici eu n-am plecat cu vreu registru, document, CD sau capat de hartie din arhiva SIPA. Este o aberatie si o inventie usor de demontat. Din nou, exista un proces verbal in care s-a consemnat tot ce s-a intamplat.
– Nu-mi amintesc sa fi cerut cineva certificat ORNISS, mie sau ministrului. Daca n-as fi avut acces sau cineva mi-ar fi pus in vedere ca nu pot intra acolo, n-as fi facut-o.
– A existat separat o actiune de sigilare a tuturor fisetelor din minister, repet, din cadrul ministerului nu din alta parte, in cadrul procesului de predare – primire. Aceasta actiune absolut fireasca, obligatorie pentru orice ministru responsabil care preia un minister de importanta justitiei, n-are nici o legatura cu arhiva SIPA. Mai ales cand noua putere se instala dupa o putere corupta si abuziva, pe care Dan Andronic o slujise in calitate de consultant al fostului premier Adrian Nastase, platit regeste la fel ca acum, sa abureasca publicul cu tot felul de diversiuni.”, scrie Dan Tapalagă, pe Facebook.

PS : Dan Andronic si Dan Tapalaga au sustinut din toate puterile regimul lui Traian Basescu. Au fost in aceeasi tabara. Acum se razboiesc pe viata si pe moarte in fata opiniei publice. Din aceste conflicte gen Ghita-Coldea, Ana Maria Patru-Irina Socol si altele ies la iveala aspecte extrem de grave petrecute intre 2005 si 2014. Nu-mi permit sa spun cine are dreptate, insa faptele penale dezvaluite sunt de o gravitate fara precedent dupa decembrie 1989. Iar aceste fapte au fost savarsite de oameni angajati ai statului si de institutiile reprezentate de acestia. Gravissim !

9 COMMENTS

 1. Statul paralel exista…si menestreli lui de asemenea…tapalaga..hmm ce gluma de om…păcat daca s-ar fi nascut in timpul anei pauker ar fi facut cu adevarat i mare cariera…si asa unu din idolii lor Monica Macovei a fost procuroare comunista (gurile rele spun ca era un om cumplit de rau si foarte răzbunător)tovarasa Raluca P

 2. Realizati cine ne a condus ?
  Cine si a batut joc de ” secretele de stat “?
  Cat de vulnerabil a fost Statul Roman, sub conducerea lor ?

 3. Astia doi, acoperiti cu patalama, unul tampit si pupincurist iar, altul istet de bubuie, escroc si el.

 4. Se sfarteca acum intre ei ,la final tot unii dintre ei vor conduce ,măcar sa iubească și sa respecte mai mult aceasta tara

 5. Cand 2 securisti sau acoperiti se bate?O raza de soare imi bate’n carare un strop de lumina in suflet anima ,o floare pe masa bucurie aleasa un zambet pe fata de minune rasfata.

 6. Nu-nteleg cum “nu va permiteti sa spuneti cine are dreptate” dar dati totusi dreptate ca sunt “faptele penale dezvaluite sunt de o gravitate fara precedent”. Ori sunt fapte ori sunt minciuni ale unora ?

  “fara precedent dupa decembrie 1989” pe bune ? De mineriade ati auzit ? De guvernarea PDSR ? De guvernarea Nastase ? SIPA aia a functionat intre 1991 si 2005 ! Lumea uita ca acum la ANP nu sunt decat dosare dintre 2001-2004.

  Mai scoateti din arhiva Antena1 si Tuca Show si vedeti acolo “fapte fara precedent” sau s-a ars si aia ca arhiva SIPA din ’91 pana in 2001 ?

Leave a Reply