Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că dreptul legal, democratic şi constituţional al PSD de a depune moţiune simplă împotriva ministrului Florin Cîţu a fost calificat drept ”golănesc”. ”Golăneală este să ajungi să guvernezi o ţară fără să stăpâneşti lucruri de bază şi proceduri elementare în relaţia cu Parlamentul”, a transmis Ciolacu.
Acesta afirmă, de asemenea, că ”«golănesc» mai este când Guvernul cere Parlamentului să poată da ordonanţe pe domenii generice, deşi legea te obligă să spui clar ce vrei să faci”
”În sfârşit, «golănesc» să ajungi să guvernezi o ţară fără să stăpâneşti lucruri de bază şi proceduri elementare în relaţia cu Parlamentul. Sau eşti doar un amator. Şi te cheamă Ludovic Orban!”, a mai scris Ciolacu.
Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi, întrebat dacă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, ar trebui demis după adoptarea moţiunii simple împotriva sa, că moţiunea nu a fost altceva decât ”o golăneală a PSD”, despre care a afirmat că a fost ”o golăneală intenţionată”.
Senatorii au respins, miercuri, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, dar forul decizional este Camera Deputaţilor.
Dl Radu Tudor,
Eu l-am criticat pe dl L. Dragnea când îi chema la raport pe membrii Guvernului. Din nefericire, dl K. Iohannis face la fel (cenzurează autoritatea Premierului dar și a miniștrilor). Alta este să te consulți și alta este să dai ordine în fiecare zi Guvernui / Nu văd nici o diferență între Dragnea și Iohannis.
Ca sa-l parafrazez pe Ciolacu: “golănesc e când” președintele unui stat adopta limbajul mahalalei sau al penitenciarelor naționale pentru a se adresa cetatenilor statului pe care-l conduce, mai ales ca retorica nu se potrivește imaginii de domn, la propriu și la figurat, pe care actualul președinte al României, numitul Klaus Werner Johannis, se straduieste s-o impună pe plan international. Basescu, predecesorul sau, era un produs de cazarma—mai mult sau mai puțin “secreta” unitatea militară de care va fi aparținut nu poate fi propusă ca model de civilizatie—și nu-și ascundea rădăcinile cazone decât in măsura in care acestea i-ar fi dăunat in civilie dar apetența profesorului de liceu, Johannis, pentru jargonul străzii zgârâie la auz și, pe deasupra, insulta inteligenta auditoriului prin lipsa de autenticitate a discursului sau politic. Din păcate, urmează cinci ani de “golaneala” de la tribuna Cotrocenilor așa ca ori surzim, ori stingem televizoarele ca pe vremea lui Ceaușescu, alta soluție nu cred sa existe pentru a stăvili valul de vulgaritate ce începe sa inunde mijloacele de comunicație din epoca Johannis..