Ministerul Apărării Naționale publică, pe Facebook, un mesaj ce-i este dedicat veteranului Emil Vețeleanu, bătrânul de aproape 101 ani care a fost ignorat de Ziua Națională a României de oficialii prezenți la depunerea de coroane de la Statuia Libertății din Vâlcea.

MApN îi mulțumește veteranului pentru serviciul său și publică o fotografie în care acesta apare alături de doi militari.

”Veteranii sunt stâlpii ţării noastre, chiar dacă acum bătrâneţea i-a slăbit. Nimic nu e mai frumos decât sprijinul dintre generaţii. Mulţumim, nea Emil, pentru serviciul tău şi mulţumim că alegi să fii alături de noi de fiecare dată, cu drapelul în mână şi în suflet.

Emil Vețeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supraviețuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide. La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostașilor căzuți în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea.

O fotografie cât o mie de cuvinte! O poveste a întregii generaţii de veterani, cei nelipsiţi, cei care au răspuns mereu “Prezent”! Un singur cuvânt pentru nea Emil: Respect!”, se arată în mesajul MApN.

Veteranul de război nu a fost salutat de nimeni, deși avea mâna întinsă și merita cele mai multe felicitări.

Jurnaliștii de la gazetavalceana.ro au publicat numele participanților de la ceremonie care l-au ignorat pe veteranul Emil Vețeleanu. Din zecile de persoane care trec prin fața bătrânului, doar primarul de la Păușești Măglași, Alexandru Dediu, și Constantin Stoian, simplu activist, l-au salutat.

Imaginile au fost postate pe Facebook și s-au viralizat rapid.

https://www.antena3.ro/actualitate/mesajul-mapn-dupa-umilinta-suferita-de-veteranul-emil-veteleanu-de-ziua-nationala-549033.html

Ministerul Apararii Nationale deruleaza un programul multianual prin care toti veteranii Armatei Romane cu merite deosebite sunt felicitati de ziua lor, primesc diplome, flori si vizite din partea camarazilor activi.

 

1 COMMENT

  1. Interesant articolul! Daca priviti atent filmul o sa vedeti ca langa Domnul Vețeleanu se afla un figurant care nu scapa nimic si incaseaza cu entuziasm toate toate felicitarile (el nu a luptat pe frontul de rasarit) Nu vad o reactie de indreptare a mitocaniei politice. Sau poate ne inselam acesti domni si doamne au o cultura politica si istorica dobandita la scolile de partid comunist din valcea. Pcerestii din pnl si psd asteptau fasole cu carnat laterminarea festivitatii. Nimic nou doar alti actori. A Visarion ii poate acuza de plagiat pe acesti actori de ocazie. Daca vreti o reactie invitati pe toti care au organizat sa vizioneze filmul ,, Inghititorul de sabii” al lui Alexandru Visarion si sa isi vada moacele in oglinda. Pe presedintele Ccj .Prefect Primar sa ii intrebati ce monument au ridicat in cinstea eroilor din al doilea razboi mondial. Pai Domnule Tudor credeti ca acesti comunisti cu secera si ciocanul pe celulele lor vor felicita un veteran care a luptat pe frontul din rasarit?

Leave a Reply