În legătură cu informațiile vehiculate în mass-media, doresc să fac următoarele precizări:

 1. Până la această oră, nu am primit nici o comunicare oficială, referitoare la începerea urmăririi penale într-un dosar al DNA;
 2. În legătură cu informațiile vehiculate de presă, referitoare la presupuse ilegalități în dosarul Microsoft, menționez:
 • Pe timpul mandatului meu de Prim-Ministru, Guvernul nu a efectuat nici o plată în contul licențelor Microsoft;
 • Hotărârile de Guvern care au fost adoptate în acea perioadă au avut drept scop inventarierea licențelor Microsoft folosite în instituțiile publice;
 • Reamintesc că acest contract a fost semnat și pus în aplicare, în baza unei Hotărâri de Guvern, adoptată în 2004;
 1. Este ciudat faptul că la peste 10 ani de la terminarea mandatului și la 3 ani după prima vehiculare a numelui meu în acest dosar, se reia această temă pe care o consider o reacție în plus față de atitudinea mea de combatere a abuzurilor și exceselor din justiție. Demersurile mele,  în mod evident deranjează pe cei care au acaparat în mod ilegitim puterea în Statul Român. Având în vedere dosarul de mărturie mincinoasă în care am fost achitat, pare că din nou asistăm la un alt produs FABRICA DNA de dosare.

 

Președintele ALDE,

Călin Popescu-Tăriceanu

5 COMMENTS

 1. Cred ca e momentul sa vină grefiera lui Lazar sa explice cum de s-a dat mită premierului Tariceanu pentru a influența guvernul Boc in favoarea Microsoft! Lăsând gluma laoparte se pare ca era timpul sa înțelegem noi, publicul larg, ca Johannis nu uita si nu iartă pe oricine i se pune in cale pe drumul catre cel de-al doilea mandat; in aceeasi ordine de idei, vad ca s-a reactivat si celula de criza numită conspirativ “Sufrageria”—tot a unui Gabi, de la SIE, de data asta, si cu o vedeta feminină, Alina Gorghiu, mult mai sofisticată decat Koveși, protagonista primei versiuni—la care invitații au venit, probabil, legati la ochi si n-au plecat până nu au semnat contractul de confidențialitate care ii obliga acum sa dea răspunsuri inepte presei cum ar fi: nu pot sa spun locul întâlnirii, întrebați gazda câți invitați a avut pe listă, etc. sau perlele rare scoase de duetul Gorghiu -Cazanciuc, prima declarând c-a fost la petrecere “cu soțul” iar cel din urmă precizând ca “nu e decent” din partea lui sa dezvăluie locul întâlnirii! Alessandra Stoicescu e o sfânta, eu, una, nu m-as fi abținut sa remarc faptul ca, după spusele distinselor personaje politice, locul acțiunii trebuie sa fi fost un bordel —de esanjisti, din moment ce Madam PNL s-a dus acolo “cu soțul” iar dl Cazanciuc -PSD, diplomat cum il știm, a facut aluzie la “decenta” care-l împiedică sa dea detalii despre eveniment. Istoria se repetă, deci, tot in decor de cazarmă, tot cu starlete judiciare (Gorghiu si Cazanciuc sunt avocați de meserie) amestecate cu spioni, puciști eșuați de prin partide, trădători si intriganți de toate culorile si, bineînțeles, un dosar de corupție pentru rivalul cel mai periculos al “generalului” Johannis, lansat cu foc de artificii in curtea Senatului. Ferește-ne Doamne de prosti, ca de ticăloși putem învața sa ne ferim si singuri!

 2. Nu vad nicio problema in faptul ca la 3 ani de la “vehicularea” numelui sau dosarul a fost terminat. Faptul ca timp de 3 ani nu s-a mai facut “justitie” la TV seara de seara este un lucru bun. Justitia se face in sala de judecata ulterior marii specialisti de la luju sau de la Realitatea incep sa-si arate ce vor sa arate…. Dar parca DNA-ul era decapitat, nu mai este Kovesi, procurorii stiau ca oricum e posibil sa fie schimbati, erau cu un picior in afara DNA-ului… De unde pana unde iar “stat paralel” ? Un dosar nu poate sa iasa fara sa inceapa nebunia asta, victimizarea asta pusa seara de seara pe sticla? Daca ar fi sa speculez si eu nu pot sa nu vad ca dosarul Microsoft – “Spaga” pentru Tariceanu a aparut exact in momentul in care acestuia “i-a cam ajuns” de PSD si a dat semnalele publice cele mai evidente in acest sens. N-a spus-o inca public, direct “bai baieti, pe mine nu prea mai are rost sa contati, de acum cam sunteti pe cont propriu”. Exact acum a aparut dosarul, gata finalizat. Mai sa fie. Cineva vrea sa-si depuna candidatura la conducerea institutiei si tocmai i s-a ivit cel mai bun prilej, mai ales ca Toader nu prea mai are multi purici de facut pe acolo? INTREBAREA ESTE, I S-A PROPUS POSTUL IN SCHIMBUL UNUI MIC SERVICIU? Suspansul ma omoara.

 3. Dl. Tariceanu trebuie sa se astepta la un tir sustinut din partea statului paralel care stie de foarte mult timp cat de “periculos” poate fi acesta.
  Justitia si alte institutii de forta tac dupa ce a iesit la iveala urmarirea si mandatele de ascultare pe sigunata nationala timp de 8 ani si nimeni nu este tras la raspundere, nu plateste pentru aceste ilegalitati.

 4. In primul rand, nu am o problema cu acuzarea d-lui Tariceanu, ma intereseaza modul in care se va actiona, respectiv daca primeaza prezumtia de nevinovatie, daca se respecta dreptul la un proces echitabil, etc pentru ca sansele sunt ca de acum procurorul care va intocmi rechizitoriul va raspunde pentru nerespectarea celor mai sus amintite – desi este inca neclar cum. Si eu cred ca este un dosar politic – istoria recenta asta indica – dar asta nu inseamna ca si este.
  In al doilea rand, efectul acestui demers va fi exact invers decat cel asteptat, in sensul ca ii va aduce extrem de mult capital electoral pentru ca romanii – nu toti, dar intr-o majoritate covarsitoare – empatizeaza deja cu victimile acestui mod de a face justitie.

Leave a Reply