Mafia CNADNR-CNAIR este dezvaluita de Lia Olguta Vasilescu, vicepresedinte PSD :

“De 30 de ani, indiferent de guvernări nu s-au construit foarte mulţi km de autostradă. Tot plătim bani pe studii de fezabilitate, pe firme care nu lucrează şi vin după. Se plătesc bani pe autostrăzi neconstruite”, a spus Vasilescu intr-o interventie televizata.

La CNAIR (fost CNADNR) se aloca anual intre 1 si 2 miliarde de euro, fara sa apara vreo autostrada functionala de 10 ani de zile. In musuroiul de acolo nimeni nu vrea sa faca ordine.

Romania are la dispozitie 3 surse de finantare si cu toate astea nu da in functiune nici o autostrada de 20 de ani :

1. bugetul national, ce are in plus anual cu miliarde de euro, pe fondul celei mai bune cresteri economice din UE

2. fondurile europene, unde Romania a lasat neatrase peste 2 miliarde de euro pentru Transporturi, proiectele majore nefiind depuse

3. parteneriatul public privat, care trebuie sa functioneze cu prioritate in infrastructura, nu in domeniul medical sau turistic. Cine are masina isi permite sa dea 2 euro pe suta de km de autostrada ca taxa, in domeniul medical inseamna costuri suplimentare semnficative pentru pacienti

Fara autostrazi si cai ferate moderne, Romania este mare pericol pentru dezvoltarea economica pe termen mediu si lung.

Nici un premier sau presedinte din ultimii 27 de ani nu si-a stabilit ca prioritate dezvoltarea infrastructurii.

 

4 COMMENTS

 1. Asta n-ar fi nimic! Se platesc bani frumosi pe avioane care la minus 8 grade dirdiie de frig si se pitulesc prin hangare. Vorba poetului: “Se ascund in ramurele / Noapte buna, noapte buna!” 🙂 🙂
  Avioane de lupta, care n-aveau alt inamic decit ciorile Bucurestiului, au pierdut batalia inainte de a o incepe.
  Pui pariu ca ORICE AVION RUSESC, ultimul jaf, se ridica de la sol, fara nicio problema, la minus 15 grade? F16 astea sint construite sa lupte in Africa? Pentru astea plesneai de mindrie ca au intrat in dotarea FAR, ducindu-ne “acolo unde ne e locul”?
  Ei bine, poti sa fii mindru: ne-au dus!
  Am convingerea ca aceste avioane, daca nu s-ar fi gasit Romania sa le cumpere, AR FI FOST CASATE! Dar cred ca despre asta n-ai voie sa vorbesti, avind in vedere “inaltele comandamente bla bla bla”

  • Mai adaugam si corvetele luate la “mana secunda”…niste tunuri si cam atat( rachete si torpile nexam) ! Da de aceste realitati Dl Tudor nu are voie sa vorbeasca/scrie( probabil din prea mult patriotism)

 2. Asta face parte din hora patriotilor vestici, de care este plina Romania! Se mai mira c-o duc rau si nu-i respecta nimeni. Cind vesticii au de aruncat gunoaie, le dau romanilor, pe miliarde. Altii, pe care sa-i poata pacali, intr-un asemenea fel, n-au gasit! De ce nu vorbeste nimeni despre tepile vestului, care, la total, in toti acesti 30 de ani, inseamna niste munti de bani?! Cine nu crede sa-si ia un economist, sa-l puna sa numere si va ajunge, fara probleme, la asemenea sume. Cei care fac asemenari intre romanii care emigreaza in tari europene si altii, de pe alte continente si mai tine si prelegeri despre toleranta, nu stie despre ce vorbeste!
  Ceausescu, care a distrus satele romanesti, prin industrializarea fara rost pe care a initiat-o, la sfatul unor straini, carora le era f clar ce fac, le-a pus la dispozitie acestora o masa de menevra pe care, astazi, o pot minui impotriva intereselor romanesti dupa bunul plac. I-au si impartit in tabere adverse, menite sa le sporeasca cistigurile: tefelisti, ong-uri, pseodo-elita intelectuala, partide politice, cu agenda antiromaneasca, jurnalisti activisti etc.
  Asa ceva nu s-a intimplat nicaieri pe aceasta planeta, indiferent de timp si continent! Cu alte cuvinte romanii fac pionierat in materie de manipulari pe grupe sociale alcatuite pe principii antagonice.
  Unii chiar ar trebui sa se intrebe unde erau familiile lor in 1938, cu ce anume se ocupau, care le era nivelul educational si cum se face ca, la un moment dat, o mina nevazuta le-a inlesnit asa un urcus in societate, practic, la gramada?! Asta trebuie luata de-o data cu faptul ca adevarata elita romaneasca a fost eliminata in inchisorile anilor 50. Cei onesti si sinceri vor intelege despre ce este vorba si nu se vor mai mindri cu “realizarili”. Poate constiinta ii va determina sa-si faca datoria fata de tara si natia lor. Ma indoiesc f tare ca asa ceva s-ar putea intimpla, dar, poate, se vor gasi 2-3 insi exceptionali, printre putinii romani care au mai ramas, pierduti printre milioanele de patriotii vestici.

  Am vazut ceva din concurs! O tragedie unde am fost impinsi si ce-am ajuns! Nu va dati seama ce se intimpla si nici motivul. Daca elita noastra ar fi ramas intacta, tot ce se vede astazi n-ar fi putut exista! Au avut nevoie de oameni noi, lipsiti de experienta si fara trecut. I-au gasit!

 3. OK, a recunoscut. Si ce urmeaza, domnule Tudor?
  Tocmai am vazut o emisiune la TVR 1, cu domna Vasilescu invitata. Spunea ca e singura care poate face autostrazi. Panelul ii dadea dreptate si lasa sa se inteleaga ca, deocamdata, nu o lasa Klaus, Soros, Cretu, UE… De indata ce scapam de ei va face doamna autostrazi. Discutia era serioasa pentru ca in platou l-am zarit si pe domnul Cristoiu.

Leave a Reply