Corina Creţu a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un eveniment festiv de Ziua Naţională a României, că apartenenţa României la familia europeană nu are doar o încărcătură simbolică privind identitatea europeană, ci este şi o garanţie a progresului nostru economic, social şi politic.

„România împlineşte 100 de ani de la Marea Unire, este un moment poate mai important decât oricare. Este vorba de 100 de ani încărcaţi de istorie, de suferinţe, dar în care am avut, ca popor, speranţe pentru o viaţă mai bună. România se află pe drumul cel mai bun pe care l-ar fi putut alege în această lungă călătorie. (…) Mesajul meu este acela că nu avem voie să ieşim de pe acest drum european indiferent de greutăţile pe care le întâmpinăm. Apartenenţa noastră la familia europeană nu are doar o încărcătură simbolică privind identitatea noastră europeană ci este şi o garanţie a progresului nostru economic, social şi politic. Am regăsit tot acest set de valori pe care totalitarismul ni le-a interzis, libertatea de exprimare, democraţia şi solidaritatea”, a spus Creţu.

„Ştiu că politica de coeziune funcţionează prin instrumente complexe pentru a oferi românilor şansa la o viaţă mai bună. Nu trebuie să uităm că în anii de apartenenţă la UE şi în perioada de preaderare, România a beneficiat din partea UE de 45 de miliarde de euro ca sprijin în dezvoltarea economiei naţionale, contribuţia fiind mai mică de 15 miliarde de euro. Beneficiul apartenenţei noastre din punct de vedere financiar este foarte clar”, a afirmat comisarul european.

Corina Creţu consideră că regiunea Ardealului este „campioană în atragerea banilor europeni”, lucru care se datorează spiritului antreprenorial.

„Vă asigur de tot sprijinul meu până în ultima zi a mandatului european pentru că avem nevoie disperată de proiecte noi pentru a nu pierde aceşti bani care sunt alocaţi României. Am vorbit cu domnul Boc despre proiectul trenului metropolitan pentru Cluj. Luni voi fi la Oradea, avem un proiect de moderrnizare a oraşului, vom inaugura podul peste Criş în valoare de 5 milioane de euro. Este meritul dvs, pentru că aveţi cele mai multe realizări şi, din păcate, în alte părţi nu prea am ce inaugura. Sunteţi un exemplu pentru întreaga ţară de bune practici şi avem nevoie de a ne lupta pentru a ne apăra apartenenţa la acest proiect unic în istorie, în care 28 de state au ales să muncească împreună pentru un viitor mai bun”, a mai spus Corina Creţu.

La manifestare au mai fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, fostul premier Victor Ponta, fostul ministru al Educaţiei, Sorin Câmpeanu, primarul Emil Boc, parlamentari, primari din judeţul Cluj, scrie Mediafax.

 

4 COMMENTS

 1. Dubla masura ! In Romania, se ancheteaza actiunea de “domnisoare” a jandarmilor, de catre Sorosisti ! Cata nesimtire, in Franta, Belgia (vor urma si altele) ! Nu lasa in pace protestantii care nu vor altceva decat un trai mai bun, dupa introducerea si la ei a “Reformelor lui Base si Merkel” !
  Reuniune de urgenţă la Elysée după scenele de război civil de la protestul „vestelor galbene“. Instaurarea stării de urgenţă, o posibilitate
  2 decembrie 2018, deViorica MarinDevino.
  Vestele galbene au devastat Parisul sambata. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a convocat, duminică dimineaţă, o reuniune de urgenţă la Elysée, la care vor fi prezenţi premierul Edouard Philippe, ministrul de Interne, Christophe Castaner, şi „serviciile competente”, pentru a găsi o soluţie după violenţele extreme din ultimele zile de la protestele „vestelor galbene”, care sâmbătă seara au dus la devastarea centrului Parisului şi arestarea a peste 100 de persoane. Reuniunea va avea loc imediat ce preşedintele francez va sosi de la summit-ul G20 din Argentina, transmite AFP. Ciocniri violente între forţele de ordine şi sute de protestatari au izbucnit sâmbătă pe bulevardul Champs Elysees din Paris, pe marginea celui de-al treilea protest naţional al ”vestelor galbene”, francezi modeşti care se revoltă împotriva politicii fiscale şi sociale a guvernului, în special faţă de creşterea preţurilor la carburanţi, relatează AFP. Maşini incendiate, bariere rupte, bucăţi de caldarâm aruncate: scene de o „violenţă rar întâlnită” au avut loc în capitala franceză, a denunţat prim-ministrul Edouard Philippe, care s-a declarat „şocat”. Ministrul de interne Christophe Castaner a denunţat într-un tweet prezenţa a „1.500 de perturbatori” veniţi să se confrunte cu poliţia, mobilizată în număr mare. La capătul unuia dintre cele mai turistice bulevarde din lume, Arcul de Triumf era înecat într-un nor de ceaţă, în timp ce poliţia încerca să evacueze zona cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă. Într-o atmosferă foarte tensionată, protestatari cu cagule şi mascaţi s-au adunat în cursul dimineţii sub Arcul de Triumf şi au cântat o Marsilieză lângă flacăra Soldatului Necunoscut. Pe monumentul napoleonian au fost pictate cuvintele „vestele galbene vor triumfa”, au constatat reporterii AFP. Sâmbătă seara, când în centrul Parisului maşinile erau incendiate, Emmanuel Macron a declarat de la Buenos Aires că ”nu va mai accepta violenţa”. În opinia sa, aceasta ”nu are nimic de-a face cu exprimarea unei supărări legitime”, a ”vestelor galbene” care au protestat faţă de creşterea accizei la carburanţi şi a puterii de cumpărare scăzute. Amploarea violenţelor, în urma cărora o sută de persoane au fost rănite, a determinat anularea vizitei premierului Edouard în Polonia, unde urma să participe la un summit pe tema schimbărilor climatice. „Vinovaţii de aceste violenţe nu vor o schimbare, nu vor nicio îmbunătăţire, ei vor haos. Aceştia vor fi identificaţi şi vor răspunde pentru actele lor în justiţie”, a susţine preşedintele Macron, în timp ce ministrul de Interne, Christophe Castaner, a vorbit despre posibilitatea instaurării stării de urgenţă.

 2. Trebuie pusi si banii din evaziune (avertizarea Irimescu: numai o trasa cu camionul ce a fost mentionata, 35 miliarde euro), plus contracte preferentiale, ilegale, “Ciolos”, cu Achizitii, cu Multiationalele…).

 3. Se pare ca Ardealul este ocolit de DNA ,are chiar intrdictie de a executa o actiune de amploare in acea zona( Napoca,Sibiu,Arad,Timisoara,etc…acolo toti sunt curati ca lacrima !)…La o gandire aprofundata,asta i perceptia ! Apropo: tanti europarlamentara isi face campanie penyru,viitoarea alegere !

 4. Tara este condusa de transilvaneni de ani buni in folosul exclusiv al acelei regiuni, continuind sa jigneasca romanii si dezbinindu-i prin tot felul de vorbe aruncate aiurea. Este deja clasica impartirea intre imperialii destepti si harnici si regatenii mizerabili.
  Sa nu uitam ca toate functiile principale ale statului sint ale lor si tot asa abuzurile si nenorocirile!
  Sper ca nu este nevoie sa le scriu numele! Ce nu se intelege este motivul pt care toti tac si nu vobesc despre aceasta evidenta! In plus multi dintre ei sint minoritari care desfid si batjocoresc romanii prin ceea ce fac si spun! Sa nu-si inchipuie ca nu observa nimeni!

Leave a Reply