Marile agenţii internaţionale de presă au publicat articole despre protestele de duminică seara din Bucureşti şi alte oraşe din România. Relatările agenţiile au fost preluate de alte publicaţii cunoscute, cu tot cu o serie de informaţii false lansate de Associated Press.

Dacă Reuters şi France-Presse au furnizat relatări destul de exacte, The Associated Press a inserat în articolul preluat, printre alţii, de New York Times, Washington Post şi Fox News, o serie de informaţii care nu reflectă realitatea.

1. Uniunea Europeană a criticat proiectul de modificare a legilor justiţiei. NU este adevărat! Urmează discuţii oficiale pe proiect. Anterior, doar reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti s-a exprimat vag în legătură cu o serie de propuneri ale ministrului Toader, care nu se mai regăsesc în proiectul depus la Camera Deputaţilor.

2. Printre modificările care au generat protestul se numără şi oferirea posibilităţii unei persoane condamnate să candideze la preşedinţie. NU este adevărat! În legislaţia autohtonă există deja această posibilitate. Un proiect care ar interzice acest lucru a primit doar un aviz negativ în Comisia juridică din Senat.

3. Proiectul ar oferi ministrului Justiţiei prerogativa numirii procurorilor de rang înalt. NU este adevărat! Preşedintele este menţinut în schema numirii procurorilor şefi, fiind eliminat doar din procedura de revocare. Chiar şi în proiectul iniţial, modificat între timp, numirea o făcea secţia de procurori a CSM.

4. O comisie parlamentară a aprobat deja proiectul şi urmează votul în plen. NU este adevărat! Proiectul abia a fost înregistrat la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Informațiile au fost prezentate de Alessandra Stoicescu, luni seară, la emisiunea „100 de minute”.

https://www.antena3.ro/actualitate/ce-manipulari-au-ajuns-in-presa-straina-despre-protestele-fata-de-legile-justitiei-441117.html

Foto Dan Balanescu

 

11 COMMENTS

 1. 1. Proiectul lu dorel a reușit performanța să aibă doar avize negative din partea tuturor instituțiilor dar și revoltă a mii de magistrați care au semnat chiar o petitie de respingere. A ținut seama dorel de la justiție de acest aspect ? NU ! A predat imediat proiectul lui iordache … UE a reacționat doar ca nu vreti sa vedeti acest aspect.
  In rest la toate punctele sunt îngrijorați din partea tuturor. Jurnaliștii marilor agentii de presa se informeaza foarte bine înainte de a scrie articole ca nu au nici un interes sa manipuleze!

  • Ai singe in instalatie sa ne spui cite procente din numarul total de magistrati din Romania au semnat respectiva “petitie”? Hai, uimeste-ne!
   Daca n-ai, atunci nu esti decit un pinocchio tras de sforicele de un securist jegos!
   La atita minte ce aveti, voi incercati sa salvati nu Romania, ci pe natingul ala de Ciolos care era pe deficit si facea rectificare pozitiva. Asta vreti voi sa salvati, uniti.
   Ei bine, GHINION! Nu salvati nimic! Much ado about nothing! Sinteti praf, #papagalilor!

   • Sa incerci sa-i explici unei “lozinci”, asta da rabdare si tenacitate:)) Mai ales cand “lozinca” nu prea stie “sa vorbeste romaneste” (cazul primei propozitii din paragraful doi, la care nici “lozinca” nu cred sa fi inteles mare lucru… cum ar veni, nu e sigur ca e in acord el cu sine !)
    Personal, chiar n-am ce sa discut cu monoarticulati; daca “lozinca” e incantata ca UE ne spune cum e bine, atunci… bine, pa ! Apropo, unde-or fi fost, totusi, jurnalistii aia de la marile agentii in 2012, cand bassescu ramanea, cu multe milioane date peste bot !? Atunci, UE si _UE n-a mai fost ingrijorata, ca s-a dus dreacu’ democratia de nici n-aparuse !?

 2. vad ca nu vreti sa intrebati nimic despre cum vor fi afectati cei din IT… in schimb iti aduci aminte ca pib-ul a crescut cu fro 1,2% din cauza lor. io mai astept…

  • ce conteaza cei din IT? important e ca prin noile norme sunt avantajati cei cu profesii liberale si cei platiti pe drepturi de autor. Adica si jurnalistii. Asa incearca PSD sa cumpere tacerea presei pe subiectul modificarilor fiscale. Cei din IT da-i in masa, cine-i pune sa protesteze impotriva marelui pescar?

   • Vasile, da’ aia din “aiti” au mai multe d-alea-n pantaloni !? De ce sa platesc eu impozit, si ei nu !? E penurie de ospatari – v-a spus-o basssescu; pai, sa nu plateasca nici ospatarii !
    Las-o dreacu’, orice exceptie de la lege lasa portite prin care unii se strecoara.
    Pib-u’ a crescut si datorita mie – nu din cauza mea, ca nu e o vina (de, fiind cu IT, nu mai e timp si de gramatica); si eu muncesc, un banut, acolo, si eu l-am pus in PIB. Tu ai vreo vina in asta cu cresterea Pib-ului ?! Asteptare placuta, ia-ti si seminte !
    D5n (probabil, drum national) : la momentul asta, profesiile liberale sunt impozitate din greu; platesc impozit venit, CASS – peste 21 %, la care se adauga si CAS. Tu dai d-alea, sau vrei egalitate, da’ sa fie unii mai egali ca altii…
    Tu stii cati din “profesii liberale” migreaza in societati comerciale, pe motiv de fiscalitate !? ‘Oi fi tu vreun Bill Gates local, da’ la d-astea fiscale dai cu mucii de asfalt…
    Apropo, jurnalistii nu sunt in mod obligatoriu profesie liberala; cum nici medicul nu e; si nici contabilul. Toti pot lucra pe SRL, si se inchide ecuatia.
    Si nici motivul scutirii de impozit in IT nu l-am inteles niciodata; banuiesc ca e ceva ascuns, un algoritm, o teorema…
    Da’ asa e cand va pricepeti toti, la toate : vedeti umbre, auziti voci…

 3. Vedeti bai ca presa “libera” e cu mine ?
  Daca mananc sorici la vila SRI cu Dragnea ( penalul Dragnea cum i-ar spune propaganda noastra) o agentiile de presa or sa scrie: Sefa DNA n-a cedat presiunilor sefului psd urmasul partidului comunist roman.
  Asta cu urmasul PCR le place mult la agentiile de presa si o spun numai in legatura cu PSD si nu cu PDL care se tragea si el din acelasi partid. Acum ascuns in PNL ca incultii care nu citesc istorie sa creada ca e PDL partid istoric.

 4. Este evident faptul ca, spre deosebire de primele mișcări ale Străzii din frebruarie trecut, coverage-ul mediatic, in afara granițelor, a scăzut simțitor; televiziunile nu s-au mișcat, ceea ce a însemnat o gravă lipsa de imagini care sa “bată” in ochiul spectatorului, ziarele mari n-au deplasat reporteri la fata locului, firmele de PR n-au produs nici o campanie noua. Totul a rămas pe mâna corespondenților locali și-a agențiilor de știri care preiau comunicate pe care nu le verifica—sorry—pentru ca le considera “oficiale”, lucru care se întâmpla, de regula, in doua situații: atunci când evenimentele prezintă un interes moderat sau in cazul in care nu s-au băgat bani in campania de presa susținută in plan extern. Cu alte cuvinte, “marea” demonstrație pașnica de ieri, 5 Noiembrie, din București & provincia românească n-a stârnit nici suficient interes intelectual, nici n-a servit intereselor materiale ale redactiilor de știri de pe mapamond, fie ca organizatorii n-au știut sa prezinte “proiectul” intr-o forma atrăgătoare, fie pentru ca aceiași organizatori n-au mai avut fonduri sa pornească mașinăria informației. Personal, tind sa cred ca e vorba de o combinație de motive: s-au cheltuit toți banii pe butaforie in februarie trecut și nu s-a mai putut face altceva decât sa se recicleze câteva stegulețe și pancarte rămase prin dulapuri, proiectul, repetitiv, n-a stârnit nici un interes și mai era și-o chestiune de timing la mijloc, anume, coincidenta cu mitingul de la Moscova, cu o miza enorma—nu se revolta lumea oricând împotriva unui dictator precum Puțin, in fata căruia lumea “civilizata” tremura in papuci—și consecințe sângeroase ușor de imaginat. Deci, cine-a ținut sa provoace, din nou, uimirea și sprijinul “popoarelor” pentru #rezistenta împotriva “ciumei roșii” de la București a dat-o-n bara—ciuma adevarata era ocupată in Est, presa era ocupată cu ciuma și Improvizatia de la București un fapt divers, in cel mai bun caz. Un lucru e sigur: fără profesioniștii de PR și advertising, fără butaforia de carnaval desfășurată in la prima apariție a Străzii in peisajul românesc, spectacolul “noii revoluții” romane n-are nici o șansa sa atragă atenția “internațională” din simplul motiv ca actorii, devla președinte pana la șefii opoziției și intelectualii de serviciu sunt niște amatori lipsiți de talent, figurația neplătită e jalnica, iar spectatorii, mulțimile adunate in iarna trecută, s-au plictisit și s-au mutat la televizor.

 5. Chiar ieri Presedintele Curtii de Justitie a Uniunii Europene a declarat la Bucuresti ca infractiunea de abuz in serviciu nu ar trebui sa depinda de dimensiunea pagubelor deci nu trebui impus un prag asa cum vrea dragnea. Ce mai vreti domnule Tudor, MCV critica, ieri asta critica, magistratii nostri critica, avize negative de peste tot…chiar vreti sa deveniti penibil sa tot tineti partea hoardei de hoti pesedisti? tariceanu acuzand-o ieri pe Tarcea IN HALUL CUM A FACUT-O a pierdut increderea totala nu numai pentru mine dar si pentru altii care il mai credeau cerebral pe tariceanu. Statul paralel de care vorbeste a fost constituit de politicienii corupti care au furat totul iar cand Kovesi a pus piciorul in prag oprindu-i , isi pierd acum hotii mintile nascocind tot felul de povesti incredibile!

Leave a Reply