Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat la Osaka pentru summit-ul G20, a declarat că nu este „deloc de acord” cu declaraţiile preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, care a spus pentru Financial Times că valorile liberale sunt învechite, informează France 24, preluata de Mediafax.

Putin declarase că, în opinia sa, valorile liberale sunt învechite deoarece sunt deja respinse de majoritatea populaţiei din ţările occidentale.

„Trebuie să spun că nu sunt deloc de acord cu argumentul potrivit căruia liberalismul este învechit”, a spus Tusk.

„Cine spune că democraţia liberală este învechită spune şi că libertăţile sunt învechite, că statul de drept este învechit şi că drepturile omului sunt învechite”, a adăugat preşedintele Consiliului European.

Ceea ce mi se pare cu adevărat învechit este autoritarismul, cultul personalităţii şi legile făcute de oligarhi, chiar dacă, uneori, acestea par eficiente”, a adăugat Donald Tusk.

Cei doi lideri ar urma să se întâlnească în cadrul summit-ului G20, desfăşurat în perioada 28-29 iulie în oraşul japonez Osaka.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Financial Times, că valorile liberale sunt învechite deoarece sunt deja respinse de majoritatea populaţiei din ţările occidentale, potrivit Reuters.

De asemenea, Putin a declarat că, în opinia sa, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a făcut o greşeală majoră atunci când a adoptat o poziţie liberală faţă de imigranţii din Orientul Mijlociu.

„Ideea liberală presupune că nu trebuie făcut nimic. Migranţii pot ucide, jefui şi viola fără să fie pedepsiţi pentru că drepturile lor ca migranţi trebuie protejate. Care sunt aceste drepturi? Fiecare infracţiune trebuie să fie pedepsită”, a spus liderul de la Kremlin. „Aşadar, ideea liberală s-a învechit. Ea intră în conflict cu interesele majorităţii covârşitoare a populaţiei”, a adăugat el.

PS : Dovedind ca este cel mai mare fabricant de fake-news din lume, Putin minte sovietic, stalinist, gretos, cum ca un migrant care ucide nu e pedepsit in Europa. Excesiv de vomitos, generalul KGB.

2 COMMENTS

  1. https://twitter.com/Frontex/status/1142373176615276546

    Frontex a filmat un “trauler de pescuit” traficand migranti clandestini din Africa in Europa:

    Priviti cum apar ca din neant 81 de “refugiati” in barca pe care apoi o timit pe capul Italiei (fara teama de repercusiuni, toti judecatorii sunt scoliti si platiti de Soros si stapanii acestuia).

    2. “Ideea liberală presupune că nu trebuie făcut nimic: Migranţii pot ucide, jefui şi viola fără consecinţe pentru că drepturile lor ca migranţi trebuie protejate. Care sunt aceste drepturi?! Fiecare infracţiune trebuie să fie pedepsită. Aşadar, ideea liberală s-a învechit. Ea intră în conflict cu interesele majorităţii covârşitoare a populaţiei.”

Leave a Reply