Home Articole Republica Sârmei Ghimpate a Ungariei

Republica Sârmei Ghimpate a Ungariei

1998
11

În imensa criză a refugiaţilor, ţările europene au încercat să gestioneze marea încercare cu sentimentul că ajută nişte năpăstuiţi ai soartei.

Grecia, care traversează un deşert economic şi politic fără precedent, a primit pe teritoriul său zeci de mii de refugiaţi din Orientul Mijlociu. Superba Italie, care nu poate invoca lipsa durerilor de cap în economie, a primit, hrănit şi îngrijit zeci de mii de imigranţi disperaţi. Macedonia şi Serbia i-au lăsat să treacă prin teritoriile lor, Turcia le-a devenit gazdă primitoare, iar numărul lor din singurul stat musulman al NATO este uriaş: 2 milioane!

În toată Europa civilizată şi spălată pe cap, singura ţară care s-a comportat sălbatic, mongoloid şi ne-european a fost Ungaria. Sârmă ghimpată peste tot, bătăi administrate acelor nefericiţi, gaze lacrimogene, bastoane pe spinare. Completarea la acest comportament de maidanez politic au reprezentat-o declaraţiile belicoase, de tip galerie de fotbal, adresate de puştanul care conduce diplomaţia ungară multor omologi de-ai săi.

Lipsa de civilizaţie, toleranţa şi spiritul de tip asiatic au răzbătut nu de puţine ori din partea regimului Viktor Orban. Acum însă e mult prea târziu pentru o iertare. S-a mers mult prea departe.

Ungaria trebuie pusă pe lista neagră a statelor care pur şi simplu nu se pot comporta civilizat în faţa oamenilor disperaţi, aflaţi în mari dificultăţi, aşteptând o mână de ajutor, nu un baston pe spate şi un spray lacrimogen în faţa copiilor ţinuţi în braţe.

Ca să le completăm hatârul asiatic, haideţi să înconjurăm noi toată Ungaria cu sârmă ghimpată. E cea mai blândă şi decentă soluţie. Şi să o numim Republica Sârmei Ghimpate a Ungariei!

http://jurnalul.ro/editorial/republica-sarmei-ghimpate-a-ungariei-697099.html

11 COMMENTS

 1. :)citisem cîteva materiale din Europa dar şi din ”vestul sălbatic”, concluzia e crîncenă: toţi cu garduri şi betoane, nemţii îi bagă pe refugiaţi în fostele închisori dar mai renovează destule, austria la fel dar îi bagă in vila lu’ criminalul despre care s-a vorbit cel puţin o săptămînă pe micile ecrane şi vila fusese scoasă la vînzare dar nu e nimeni intersat! Refugiaţii habar nu au a cui a fost viloiu! Am înţeles că amricaţii îi vor trimite la luptă în curînd la fel şi premierul marii brit. ultimul e hotărît să-i returneze în ţările de origine, nea hollande face mişmaşuri(că tot africa în mare parte era sub mantia franţei, dar franţica va fi iar sub papucul africii cum era cîndva: roata se cam învîrte în cerc) prin africa şi vor fi mult mai mulţi refugiaţi. Vedeţi că toţi vesticii adună creştini albi din est mai ales de la noi? Deja se văd semnele privind împingerea ciocolatei spre albire:)

 2. Nu inteleg ce intelegeti prin “spiritul de tip asiatic” si “hatarul” asiatic. Japonia si Corea de Sud sunt modele de urmat nu de criticat. Aveti ceva cu asiaticii?

  Ungaria este obligata prin tratatul Schengen sa isi protejeze granitele si sa impiedice intrarea ilegala prin granite. Daca Germania vrea sa primeasca acesti imigranti care oricum nu vor sa ramana in Ungaria de ce nu trimit niste autocare sa ii transporte pe toti din Turcia, Grecia Serbia… Multi nu vor primii statutul de refugiati si doar o treime din ei sunt femei si copii.

 3. https://www.youtube.com/watch?v=vacdGPAZLyM
  New arrived Migrants angry Demand central housing
  “Mohammad Khaled was one of thousands of Muslim migrants to arrive to Sweden and he and others was unhappy with what he was offered. The housing was not central enough, too far to schools and hospital for them.”

  D-nele neveste sunt prea departe de shopping mall. Rusine, Europa!

 4. Du-te sa traiesti 6 luni in Ungaria si vei realiza ca sunt mai civilizati decat noi. Nu poti critica o tara intreaga pentru deciziile liderilor ei. S-au trezit cu Orban la putere cum noi ne-am trezit cu Basescu. Ghinion

 5. o eroare: “spiritul de tip asiatic” trebuie inlocuit cu “spiritul de tip arab” desi, evident, in ambele cazuri generalizarea nu e corecta.
  Adica, n-am auzit de violuri oficiale in Asia, n-am auzit de aruncat homosexualii de pe bloc in Asia, n-am auzit de taiat miini, urechi si capete in Asia…

  Lumea e suparata pe Ungaria pentru ca aratat adevarata fata a UE: ipocriti, neputinciosi, birocrati, totalitari.
  Putem sau nu sa fim cu de acord cu politica de la Budapesta (eu, de data asta, sunt) dar macar aia au o politica, au niste vertebrate vorbitoare – spre deosebire de molustele noastre translucide, cam mute si amorfe. Intregii noastre clase politice actuale nu li se potriveste decit povestea bataliei de la Turtucaia, cam aia e masura competentei si a capacitatii lor.

  Totusi, sa remarcam ca nu Ungaria a creat o divizie destinata explicit unui razboi cu Romania….

 6. Mai putini cetateni africani in Romania? Vezi Eurema Project 2009:

  http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/mandatory-refugee-quotas-failed-once-in-past-czech-analysis/1260990
  Mandatory refugee quotas failed once in past – Czech analysis
  “(…)a model that the EU applied when it attempted to solve a Malta crisis(…)
  The Eurema project of solving the Malta crisis of 2009 was to be participated in by 15 EU countries that offered to take a total of some 600 migrants. However, they refused to go to countries like Slovakia, Hungary or Romania. The migrants (about 480 people) were eventually accepted by some ten countries.”

 7. POPOARELE CARE DAU DOVADA DE CIVILIZATIE IN 2015 SUNT DE PESTE 2000 DE ANI IN EUROPA GRECII, ROMANII, DACII AU O ISTORIE, AU TRADITII PACAT CA ANUMITI CONCETATENI DIN ”ROMANIA???”SPER CA NU AU VENIT ACUM DE PE MARTE???NU CUNOSC DOAR UN PIC DE ISTORIE PRIVIND ORIGINA POPORULUI MAGHIAR ?CARE SUNT UN POPOR MIGRATOR VENIT DIN MONGOLIA(ASIA)ACUM 1000 DE ANI PARJOLIND INTREAGA EUROPA ASEZATI IN CAMPIA PANONICA ACTUALA UNGARIE CU O DORINTA NESTAVILITA DE EXPANSIUNE PRINTRE VECINI PENTRU CA ZONA PE CARE SI-AU ASEZAT ACUM 1000 DE ANI CORTURILE ”IURTELE”NU ESTE APROAPE SPRE DELOC BOGATA ACESTA ESTE SI MOTIVUL PENTRU CARE VOR TRANSILVANIA NOASTRA FRUMOASA SI BOGATA ACESTI HUNI NEEDUCATI SI NEO-FASCISTI SUNT POFTICIOSI DAR MAI ALES OBRAZNICI PRIVIND ROMANIA ”TRANSILVANIA A FOST ESTE SI VA FI PAMANT ROMANESC” SA NU UITE ACESTI HUNI CA PESTE TOT IN ROMANIA SE VORBESTE O LIMBA NEO-LATINA FARA DIALECTE CA IN ALTE TARI EUROPENE(ITALIA ANGLIA )DOAR CU REGIONALISME DAR,DIN PACATE CULTURA ESTE PRECARA IN RANDUL MAGHIARILOR ,NOI ADEVARATI EUROPENI NU AVEM CUM SA LE FACEM EDUCATIE?ASTA E???( BASE DIXIT? )
  NEO-FASCISTII VIKTOR ORBAN SI INDIVIDUL CARE SE ZICE CA AR FI MINISTRUL DE EXTERNE RECUNOSC CA SUNT NUMAI DE 1000 DE ANI IN EUROPA SI MINT CA AR FI APARAT EUROPA IN TOT ACEST RASTIMP ?DACA NU ERAU STEFAN CEL MARE ,VLAD TEPES , MIHAI VITEAZUL UNGARIA ERA PASLAC TURCESC DECI MUSULMANI ==SA TRECI DE LA ”IURTA”=CORT= UNDE CRUZIMEA A FOST SI ESTE ACUM ASOCIATA MAGHIARILOR DE FACTURA NEO-FASCISTE ESTE GREU SA ACCEPTI CIVILIZATIA EUROPEANA PE CARE EI NU O AU PRIN FILON GENETIC, HUNII(MAGHIARII) NU AU CUM SA FIE EUROPENI DECI POATE CA MASURA LOR DE A ISI PAZEASCA TOATE GRANITELE CU ==SARMA GHIMPATA== ESTE ABSOLUT NECESARA NUMAI ASA SE POT SEPARA APELE CINE ESTE SAU NU EUROPEAN????? IN ACESTE CONDITII POATE CA AR FI BINE CA UNGARIA VOR FI DATA AFARA DIN UNIUNEA EUROPANA DACA? ACEASTA UNIUNE MAI EXISTA ? AVAND IN VEDERE CA MOTORUL EUROPEI??? GERMANIA ESTE INTR-O SITUATIE MAI MULT DECAT JENANTA CU INDUSTIA LOR DE BAZA ”INDUSTIA AUTOMOBILISTICA”CHIAR SI NEMTI FURA SI MINT PROBELE SUNT CLARE CONCLUDENTE IAR, DOAMNA ??? MERKEL AR TREBUI SA RASPUNDA SI SA NU MAI DEA LECTII ALTOR TARI SAU SA FACA EXPERIENTE DE AUSTERITATE PE SPINAREA ROMANIEI PANA ACUM UN AN PRIN HOTUL,MICINOSUL SI TURNATORUL DE BASESCU TRAIAN CONTINUAND CU PARVENITUL DE K.W JOHANNIS CARE EA HERR MERKEL LA NUMIT LA CORTOCENI ACEST JOHANNIS== NU== A FOST ALES DE POPORUL ROMAN== GATA JOHANNIS ==CU PIRUETELE TALE CU K.KOVESI NU MAI MIMA ”’JUSTITIA INDEPENDENTA”AI INCEPUT SA ITI INLATURI ADVERSARI POLITICI CU SLUGILE DE LA ”DNA” EXACT CA PRIETENUL TAU BASESCU SI ===MAFIA LUI===CARE A TRECUT DE LA EL LA TINE HERR JOHANNIS SE VEDE SI DE MARELE ”ZID CHINEZESC ” NU NE MAI ABURI PENTRU CA ROMANI CHIAR NU TE MAI VOR

 8. Nu cred ca in U.E. vom vedea o atitudine atat de transanta in privinta Ungariei. Dimpotriva ! Din cate vad eu reactiile sunt mai mult absente si daca exista unele, acestea reprezinta mai mult o biata formalitate…ca sa nu fie ungurii deranjati prea mult. Sa nu ne facem iluzii crezand ca Europa o sa-i puna la zid pe unguri. Imaginati-va ca Romania ar fi facut asa. Era un scandal intercontinental…nu ???

 9. Am avut alte pareri decat cea acceptata aici, astfel nu a aparut ceea ce am scris. Nu am folosit cuvinte triviale, nici macar “injurii fine”.
  Exista o zicala romaneasca care spune: “cine nu linge zboara”, e valabil si aici.
  Chiar daca nu va apare comentariul meu stiu ca macar o persoana il va citi.

Leave a Reply