Gică Hagi a susţinut o nouă conferinţă că în care încercat să militeze pentru locurile pe care UEFA le acordă echipelor româneşti în competiţiile intercluburi. Conform patronului şi antrenorului Viitorului, campioana României ar trebui să meargă direct în grupele Ligii Campionilor, în timp ce echipa de pe locul secund direct în Liga Europa.

Hagi a privit către vestul Europei şi a observat cum diferenţa dintre echipele puternice ale continentului şi cele din estul Europei se măreşte. Astfel, Hagi a cerut ajutor din partea UEFA, atât din punct de vedere financiar, dar şi al locurilor disponibile din cupele europene: “Eu zic un lucru şi voi, românii, aţi trecut cu vederea şi chiar m-aţi criticat. De ce am zis? Că e denigrare. M-am întrebat de ce România nu are echipă în Champions League direct. Nu mi-e ruşine de ce zic. Eu credeam că aşa cum sunt eu român şi voi sunteţi români. Credeam că fac un bine ţării, că reprezint România. Dar voi aţi spus că nu am dreptate. Cum să nu am dreptate? România nu are o echipă direct calificată în Champions League sau în Europa League. De ce nu? Hai să facem o dezbatere să vedem dacă greşesc cu ceva. Dar mi-am dat seama că trebuie să tăcem din gură. 

Domnilor, suntem ţară care am jucat în Europa de când suntem noi. Echipele din Spania, Germania, Anglia, care sunt puteri ale fotbalului, au patru echipe! Patru! Noi cerem una! Campioana trebuie să se ducă direct în Champions League. Locul doi, în Europa League, ca să putem deveni şi noi competitivi. Mi-am spus o părere de-a mea despre fotbalul românesc, pentru că dacă noi nu ne batem, atunci ei nu ne dau nimic”, a declarat Hagi în cadrul unei conferinţe de presă.

Discursul fostului decar al naţionalei a continuat pe acelaşi ton: “Pentru mine e discriminare. Să iasă cineva la TV să-mi spună de ce nu e discriminare. Eu am fost coleg cu ei, am fost egal cu ei. Ne uităm cum ne tratează. Dacă Maradona spune ceva, atunci şi eu am părerea mea. Sunt în primii 100 de jucători din lume”.

“Domnilor, un român îşi spune părerea. Dar părerea asta trebuie susţinută, pentru că e pertinentă, elegantă, iar UEFA şi FIFA trebuie să se gândească la lucrurile astea, pentru că ei ne fac mici. Şi noi vrem să fim cu ei, să ne batem cu ei. Cerem o şansă, atât! Nu putem să dăm trei tururi de calificări. Nu, nu, nu! Direct! Stau în dezbatere cu cine vor ei, pentru că trebuie să-mi dea argumente.

Am zis-o cu gândul meu de a face bine. Mereu încerc să aduc un lucru bun, pozitiv, vreau să merg înainte, să mă lupt şi iubesc fotbalul. Chiar dacă mai ridic vocea, sunt abilitat să fac lucrul ăsta. E pasiune, iubesc fotbalul şi îmi doresc ca noi să ajungem foarte bine, să-i batem pe cei de afară. Dacă îl baţi, te respectă”, a adăugat Hagi, citat de Pro Sport.

 

7 COMMENTS

 1. Hagi este persoana cea mai autorizata sa se pronunte,are un cuvant greu si real,toata implicarea lui in domeniu dezvolta si impulsioneaza,se zbate cu fiecare particica din el pentru pozitia Romaniei in fotbalul mare,are dreptate ce-a spus!Respect!

  • Din pacate este aproape singur impotriva tuturor. Cu mentalitatea tinerilor si nu numai este greu sa razbatem din nou in fotbalul mare asa cum au facut-o cei doi Gica si compania.

   • Simt sa-ti spun,l-am vazut ceva timp in urma,cred ca anul trecut,la un antrnament cu Viitorul,facand demonstratii de joc,era la centru a primit pasa si a dat-o drept in plasa,fara niciun efort!Asta e HAGI si acum!Un “singur” cu astfel de identitate poate rasturna multe cand e motivat!

    • Hagi si compania, Tiriac si multi, multi alti mari campioni incearca sa faca ceva pentru revigorarea sportului romanesc, insa se lovesc de politic ca de un zid. Politicul se prezinta sub orice critica, de la cine nu poate da nu poti sa pretinzi.

 2. in spatele vorbelor frumoase ar trebui sa existe si o logica; eu nu o vad…
  adica, de ce ar trebui o echipa privata din Romania, care cistiga cum-necum un campionat submediocru, sa intre direct in grupele CL? Pai daca echipa aia are valoare, de ce e eliminata de alte echipe submediocre in tururile alea preliminare?

  Cam asa arata marxismul in sport… sa ne dea bogatii banii lor ca sa fim si noi un pic mai bogati. Dupa logica asta, ar trebui ca si in F1 sa participe de drept o echipa de la Dacia-Renault. Ce se intimpla dupa start, nu mai conteaza… important e sa participi 🙂

  Sunt curios care ar mai fi opinia dlui Hagi daca UEFA nu ar mai da nici un ban pentru simpla participare ci doar la victorie, la calificarea din grupe, la fiecare gol marcat… cu citi euro s-ar intoarce acasa campioana Romaniei? Probabil ca doar cu ce ii ramine din banii de pe bilete, poate net vine 1-2 milioane pe an. Mai nimic…

  Hagi, sentimental, pasional, are dreptate, dar logic nu. Fotbalul romanesc este perfect inadaptat acestor vremuri. Chestiunea e iremediabila in viitorul previzibil deoarece tine de economic, nu de sport. Iar economic suntem colonie de exploatatie si desfacere…

 3. Hai, nu zau, serios ? Marele antrenor nu stie ca-campioana CFR a fost eliminata de amatorii de la Dudelange ( Luxemburg ) si nici mcar in UEFA League nu a ajuns ? Ce glume nationaliste ai in tine, Gica, taica…

 4. La noi detractorii au ajuns majoritate! Culmea este ca au pretentii de mai bine, cind ei fac tot posibilul sa raminem cit sa poate de jos!

Leave a Reply