Cei peste 200 de pensionari militari care au pichetat, luni, sediul Guvernului pentru a cere majorarea salariului minim şi pentru a contesta ordonanţa care a modificat baza de calcul pentru pensiile militare au încheiat protestele după trei ore, ameninţând că revin în stradă în 24 ianuarie.

 

9 COMMENTS

 1. :)))))) copia perfectă a parlamentarilor care au şi nu se mai satură.
  În categoria menţionată nu sînt incluşi cei care au plecat de bunăvoie în afara ţării în scop guvernamental”fac prin tine pentru mine)

  • Cei 200 de pensionari militari au solicitat majorarea salariului minim pentru 1,5 milioane de români care muncesc în toate sectoarele de activitate, nu au cerut pensii mai mari pentru ei!
   Ordonanţa de urgenţă 57 din 2015 a fost contestată pentru că este abuzivă! Guvernul avea dreptul să stabilească nişte măsuri pentru cheltuirea banilor publici în anul următor, dar a întocmit un act normativ cu efecte dincolo de anul 2016, unele cu termen permanent, modificând 6 legi organice, ceea ce nu mai este corect, mai ales că s-a angajat să respecte legile votate în Parlament până la instalarea sa.

 2. Domnule daca aproba pensii speciale pentru toti care au muncit in Romania sa le de-a si asa zisilor militari care au iesit la pensie la 50 ani si vorba Basescului au facut armata in lanul de porumb. Domnule Tudor cu ce sunt mai presus acesti zisi militari fata de un inginer chimist sau alt inginer ce lucreaza in mina , sau profesor care ies totusi la pensie la 60 ani sau 63. Guvernul Boc a taiat pensiile speciale ca nimeni in tara asta nu-i mai special ca altu si uite ca pesedeul in frunte cu ponta vor sa-si asigure victoria in alegeri in 2016 cu masuri populiste distrugand economia.

  • Tare Boc asta, nu? Ovidiu, ai grija ca pici in capcana manipularii si javrele se distraza. In loc sa dai de pamant cu militarii, maine poate cu doctorii sau cu profesorii, alatura-te lor chiar daca nu esti direct interesat. Pentru ca asta se vrea, dezbinarea si sa se ajunga la ura si conflicte intre romani. Iti place ca poporul tau sa fie “saracul Europei”, umilit si batjocorit? Romanii trebuie sa munceasca pentru aceiasi bani ca si germanul, englezul, danezul, francezul. M-ai bagat in Uniune cu preturi, reguli si obligatii vreau si salariu. Nu sunt bani?
   Dar miile de miliarde de euro care se scurg in afara tarii, de unde sunt mai, cine ii produce? 1200 lei era salariul unui necalificat in anii 70-80.
   Analize, dezbateri, mitinguri, certuri, atacuri pentru un c….t de bani? Cred ca rad cu lacrimi asasinii care au concertat totul. Cereti mai fratilor audit de tara de la momentul 1989 si-o sa aflati ca inca din 1990 salariul putea fi la nivelul celui din Austria cel putin. Tocmai de aceea s-au adaugat patru “0000”, ca sa nu fie!

 3. Intelegeam sa protestreze cei cu pensii la limita de supravietuire nu cei care au beneficiat numai de privilegii toata vioata.Sa beneficieze de pensii speciale doar aceia care au luptat in teatrele de razboi cu risc maxim.Nimeni in plus.

 4. Este trist cand vezi ca oameni care tin mapa sub brat si sezutul pe scaun hotarasc viitorul celor care si-au riscat viata pentru tara ( sa nu uitam ca in rezervisti sunt si cei care au venit mutilati din teatrele de razboi ).

  • Pensia unui invalid care a luptat pentru tara in primul sau al doilea razboi mondial este de 300 Ron…luptatorii in razboaie nu sunt speciali ! numa generatia perfizilor si nesatuilor lu’ dogaru!

 5. Nu stiu de ce dar am un deja vu. Parca ca la un semn au fost reluate vechile subiecte de pe vremea lui Basescu. La fel am impresia ca-l vom regreta amarnic pe dl. Ponta. Acest “guvernul meu” va face prapad pentru singurul motiv ca nu-si va gasi cadenta iar vor da Romania inapoi si iar, o luam de la capat pana ne trec vietile. cu asemenea ministrii … “se poate trai pe 2 lei”.
  In privinta rezervistilor nu cunosc prea bine subiectul ca sa ma pronunt, nu cunosc ce contine ordonanta asa ca eu mucles.

Leave a Reply