Mariana, în vârstă de 55 de ani, a venit tocmai din Italia pentru o problemă care o chinuia de o lungă perioadă de timp. Prezentând un calcul coraliform enorm, cu o supurație ce afectase mare parte din rinichiul stâng, Mariana a necesitat intervenție chirurgicală de urgență.

„Problema era confuză la mine, de mulți ani mă luptam cu o litiază renală, iar la ultimele două ecografii efectuate am remarcat că ceva nu era în regulă și am decis să consult un specialist. Despre Conf. Dr. Marcian Manu știam din auzite, din recomandări ale altor pacienți, căci doctorii buni se știu în piață. Am mers la un consult, iar prima impresie a fost că dă dovadă de un extraordinar profesionalism, mi-a oferit un diagnostic clar, fără nicio urmă de ezitare. Mi-a spus că rinichiul meu nu arată bine deloc și că trebuie intervenit chirurgical de urgență. Următoarea decizie a fost să fac o urografie, care a confirmat în totalitate ceea ce domnul doctor deja îmi spusese. Apoi, la sfatul dânsului, fără niciun dubiu, am ales să fac operația”, povestește pacienta.

Litiaza renală este o afecțiune a aparatului urinar care se manifestă prin formarea și depunerea de material cristalin și săruri oriunde la nivelul tractului urinar, de la rinichi până la vezica urinară. Litiaza renală este relativ frecvent întâlnită în România, estimându-se că una din 20 de persoane suferă de această afecțiune.

Calculii coraliformi reprezintă un subgrup aparte de litiază renală: sunt calculi de dimensiuni mari, ramificați, care ajung să umple parțial sau complet sistemul pielo-caliceal (sistemul colector al rinichiului). Tratamentul calculilor coraliformi constă în îndepărtarea chirurgicală completă și reprezintă adesea o provocare pentru urologi, deoarece acești calculi ajung să „îmbrace” pe interior căile urinare de la nivelul rinichiului.

Mariana povestește emoțiile trăite postoperator: „În momentul în care m-am trezit din anestezie, domnul doctor a venit la patul meu – eu probabil că încă eram sub efectul anesteziei, dar dânsul parcă era mai bucuros decât mine că mi-a putut salva rinichiul. Îi doresc să fie sănătos, ca să poată vindeca și alți pacienți, căci suntem mulți care avem nevoie de dânsul.”

La Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital multidisciplinar privat din Romania, pacienții beneficiază de tratament sigur și eficient pentru litiaza renală, cu aparatură de ultimă generație. P

Echipa de medici urologi condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției de Urologie din Spitalul Clinic SANADOR, asigură pacienților cele mai avansate tratamente, cu accent, de câte ori este posibil, pe metodele minim invazive endourologice sau chirurgicale.

 

Leave a Reply