Mesajul Ambasadei SUA la Bucuresti drept raspuns la postarea de catre autoritatile locale din Sfantu Gheorghe a fotografiei cu drapelul secuiesc :

“Ambasadorul Hans Klemm este Ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti. În calitate de aliat şi partener strategic al României, Statele Unite sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii.”

Biroul de Presa al Ambasadei SUA.

32 COMMENTS

 1. si ce au raspuns ?!?! barem sa fi incercat sa-l scoata pe ambasador ca a crezut ca`i steag de la municipalitate sau chestii de-astea …

  • Poza lui Klemm cu steagul secuiesc este o palma la adresa Romaniei si a romanilor, la fel ca si interventia nepermisa a acestui ambasador in elaborarea legilor si a functionarii institutiilor statului. In orice alta tara din lume acest ambasador care isi depaseste atributiile si jigneste poporul si tara unde este trimis ar fi fost chemat la MAE si in parlament sa dea socoteala…

 2. Uraaaa !!!! Uraaaa !!!! Ca pe vremea lui Ceaușescu. Limbajul de lemn al Ambasadei SUA e mai performant decât cel comunist. Ca să vezi…se fotografiază cu steagul unei entități teritoriale care nu există ! Nici pe vremea comuniștilor un ambasador nu- și permitea să facă așa ceva ! Deci am ” progresat” din toate punctele de vedere : un limbaj de lemn mai perfecționat si o atitudine mai umilă decât pe vremea comuniștilor. Și ne întrebăm de ce sunt nostalgici printre noi…ne facem că nu înțelegem.

 3. Daca am avea un ambasador in SUA si nu o “mamaie de paie” ar trebui sa se duca la David Duke si sa aiba steagul confederat in spate si sa indemne pe cetatenii americani de origine romana sa voteze cu ala si sa spuna ca ala reprezinta America. Apoi sa vedem cum reactioneaza Departamentul de Stat !

 4. Fratilor no hai sa facem noi o petitie sa i-o trimitem lui Obama sa-l recheme la Washington.Ce pacaliciu asta ne invata pe noi ce sas facem,noi eram ca popor cand ei nici nu erau pe harta lumi ca SUA

  • I o fi dat Soros ceva…I o fi zis Soros ceva…Nu cred ca ambasada USA ne confunda cu lumea a III a…

 5. Dar chiar avem bafta la ambasadori americani,unul si unul!La ei e ceva normal sa faci o poza cu un steag,mi-as fi dorit un selfie cu steagul pe cap sa fie treaba oabla!Raspunsul ambasadei este sablon, ne intalinim ca sa ne cunoastem,bla,bla!Asta nu-si da seama cata apa la moara baga si cat rau pot face!Bad boy mister Klemm!

 6. nu inteleg tov ambasador klemm dupa limbajul de lemn practic e cumva ambasadorul unei tari comuniste? si raspunsul la fotografia cu steagul secuiesc care este? si apropo se practica cumva cenzura pe acest blog ?spune frate ca nu avem voie sa ii criticam in mod meritat pe americani sichiar pe posesorul blogului care tine fatis parte americanilor indiferent de tampeniile pe care acestia le fac si atunci promit ca in fiecare postare voi aduce laude si americanilor si lui r.t. e a doua oara in ultimele zile cand un comentariu mai mult decat decent nu e publicat. cumva pentru ca i-am reprosat lui rt ca a tacut atunci cand micutul ambasador american la chisinau ne-a taxat de pana si mae a luat pozitie ce e drept la vreo doua saptamani distanta?

 7. In acceptiunea d-voastra, dle Tudor, toti cei care nu sunt de acord cu aceasta mizerie sunt rusofili, nu? Incredibila atitudinea d-voastra! Nu am evoluat deloc. Sunt curios cat de rusofili ar fi fost spaniolii, daca ambadadorul SUA la ei s-ar fi pozat cu steagul catalan…..

 8. Asta e o transcriptie a unei convorbiri radio reale intre un vas din Armata Statelor Unite si autoritatile canadiene de coasta din Newfoundland in octombrie 1995.
  Americani: Va rugam, schimbati directia voastra cu 15 grade la nord cu motivul de a evita ciocnirea.
  Canadieni: Recomandam ca DV sa schimbati directia VOASTRA cu 15 grade la sud ca sa evitam ciocnirea.
  Americani: Aici capitanul vasului Armatei SUA.
  Repet: schimbati directia.
  Canadieni: Nu, repetam: voi trebuie sa schimbati directia.
  Americani: AICI SUNTEM PORTAVIONUL ABRHAM LINCOLN, AL DOILEA VAS IN DIMENSIUNI AL FLOTEI STATELOR UNITE ALE AMERICII IN OCEANUL ATLANTIC. NE INSOTESC TREI DISTRUGATOARE, TREI CRUCISATOARE SI NUMEROASE VASE DE SPRIJIN. CER CA DV SA VA SCHIMBATI DIRECTIA CU 15 GRADE LA NORD, SAU VOM LUA MASURI PENTRU A GARANTA SECURITATEA ACESTUI VAS.
  Canadienii: Noi suntem un far. Voi hotarâti.

  Banc:
  Un cioban ardelean stătea pe iarba, in apropierea unei fântâni. Îl vede pe un om cum se duce la fântână cu intenţia de a bea.
  – Nu bea, omule, e otravită !
  – Nem to dom.
  – Apoi bea, dar incet, că-i rece.

 9. tipic yankeilor..aroganti..atitudine de “jandarm”…sa isi vada de problemele diplomatice..fara amestec in problemele interne..asa aliati..halal, mai bine lipsa…aliati cu trupe de ocupatie..se poarta ca stapani in colonie…si reactia ministrului de externe roman?? acest ambasador credeti ca a mers la “secui” fara sa stie?? cum..ei care le stiu pe toate??

 10. Well, diplomația americană e cam pe ducă de cand cu soluțiile militarizate pe care SUA le aplica automat, de ceva timp încoace,in orice situație “delicata”. Iar nea Klemm vine exact dintr-o astfel de zona, din Afganistan, unde diplomația joaca rolul frecției la celebrul picior de lemn; ce nu pricep eu, si probabil nu pricepe nimeni, e poziția consilierilor romani din ambasada, sunt ei tot asa de prosti (iertare! Asta-i cuvântul potrivit) ca si omologii americani de l-au lasat pe Hansel (fara Gretel) sa alerge zburdalnico-diplomatic prin secuime? Sau e vreo manevra ca sa se “denigreze” toata clientela respectivei ambasade, in frunte cu madam anti-corupție Koveși? Ca văz ca iar scoate capul, cu breton cu tot, pe chestiunea Black Cube: cică arestuieste un fost ofițer SRI foarte “corupt” care i-a angajat pe bambilicii ( aia prinși la Mariott) israelieni pe banii “mogulilor” din pușcării, s-o “denigreze” pe ea (Koveși) si familia ei (sursa Hotnews). Ferească-ne Sfântul de “prostovani din toate țările, uniți-va!” E o lozinca la fel de fatala ca si cea pe care o parafrazeaza.

 11. Nu i-a spus nimeni ambasadorului ca pe teritoriul Romaniei nu poti promova alt drapel? sau poate era intr-o confuzie totala si credea ca se afla in alta tara mai ales ca nu se vorbea romaneste!!! Dle ambasador, va desfasurati activitatea pe teritoriul Romaniei nu al Tinutuli Secuiesc! Ce naiba trebuie sa va desenam drapelul ? In Dobrogea ati fost ? Si acolo traiesc tatari, turci, lipoveni, asa ca ar fi bine sa salutati democratia si de pe acele meleaguri , tot romanesti!!! De ce tocmai in Transilvania ? Aveti sa ne transmiteti ceva dar fara cuvintele dvs? Vizitati, vizitati , dar sa ramaneti la vizite si sa nu complotati cu ungurii impotriva noastra ! JOS MAINILE DE PE TRANSILVANIA NOASTRA!!!!

 12. Cu tot respectul, nu putem vorbi la nesfarsit de dictatura, de comunism, de rusi doar ptr ca ‘indraznim’ sa nu fim de acord cu gestul amb. Cred ca putem critica, fara a fi aduse imediat in discutie argumente de genul ” ne intoarcem la dictatura” “Moscova” samd.

 13. o dovada in plus ca am fost deja dati,impartiti in cazul de fata.macar cu rusul nu ai asteptari. mai sunt unii care asteapta sa fie salvati de americani,dar e normal ca fiecare neam sa aiba pe unii care sa faca sluj,dar sa spuna ca ei fac bine!stapanii sa traiasca ptr ei,ca de restul o avea grija Dumnezeu!

 14. Astia ne cred retrardati. Pai atunci, sa mergem si noi in America lui cu ambasadorul nostru si sa arboram in zonele unde sunt comunitati imense de latino-americani steagurile lor, apoi sa dam explicatii tot la fel….punand in fata ca scuza…. “democratia !”

 15. In logica raspunsului ambasadei SUA, si ambasadorul american in Turcia este ambasador pentru intreaga Turcie. Cu toate astea n-am auzit si in mod sigur nu vom auzi ca el s-a fotografiat zimbind alaturi de lideri si de drapelul PKK, care reprezinta o comunitate de doar vreo 20 de milioane de suflete, comunitatea kurda. Oare de ce acolo nu-si permit sa faca asemenea gesturi?

 16. Domnul Tudor, ca şi alţi vectori de opinie, dă ştirea fără comentariu. Faptul că niciun vector de opinie, nici măcar unul, nu comentează este incredibil. Îl psihanalizăm pe Boureanu, naţiunea are alte probleme… Dacă ambasadorul român în SUA se întâlnea şi se fotografia cu membrii Mişcării Naţionaliste Texane, mai era astăzi ambasador? Domnule ambasador, Texas nu este SUA, are şi o istorie comună cu Mexicul…. Ce spuneţi de asta? Potrivit lui Nathan Smith, numărul trei în Mişcarea Naţionalistă Texană, statul Texan nu mai vrea sa finanteze un buget militar enorm, cum este cel al Statelor Unite, si sa ”tolereze” dictatura presedintelui Barack Obama. ”Avem nevoie sa fim independenti pentru ca noi suntem diferiti (…) Noi nu suntem de acord cu politica guvernului federal american(…) Pentru ce texanii trebuie sa finanteze un buget militar astronomic, cum este cel al Statelor Unite? Nu suntem de acord cu aceasta politica, a indicat Nathan Smith, aflat intr-o vizita la Moscova, urmare a invitatiei lansate de Alexandr Ionov, conducatorul Miscarii antimondialiste din Rusia. Noi suntem diferiţi, spune texanul. Texasul nu este SUA? Cum este, domnule ambasador? Eu sunt sigur că în timpul vieţii mele, Transnistria va fi pământ rusesc, Ţinutul Secuiesc va obţine autonomia şi Moldova va rămâne un teritoriu la răscruce de vânturi, dar suntem datori să ne susţinem interesele. Având în vedere tăcerea de astăzi, eu zic să nu-l mai condamnăm pe Carol al II-lea de laşitate după Dictatul de la Viena. Astăzi am luat act de un alt dictat, pas cu pas. Politicienii şi vectorii de opine au tăcut … Acest fapt trebuie consemnat de către istorici.

 17. Ma bucur ca Majestatea Sa the USA exprima clar cum sta treaba! In acest fel se poate prezenta un UE lor fata remuscari! UE USA, felicitari labagiilor.

 18. In UNGARIA UNDE SUNT COMUNITATI ROMANESTI
  sunt arborate steaguri romanesti si nu le este frica de FURT HOTUL SE TEME DE HOT NU INTELEG DE CE ROMANII IN SPECIAL NON ARDELENI SE TEM DE FURT

Leave a Reply