Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a vizitat, joi, Centrul NATO de Excelenţă HUMINT de la Oradea, ocazie cu care a arătat că, în domeniul informaţiilor pentru apărare, MApN este contributor major atât în cadrul NATO, cât şi al UE, precizează un comunicat de presă al ministerului. ‘Cu cât incertitudinile mediului internaţional cresc, iar capacitatea noastră de predicţie pare să scadă în proiecţie temporală, cu atât trebuie să fim mai uşor adaptabili oricărei situaţii. Cred cu tărie că folosirea inteligentă a informaţiei poate aduce avantaje strategice mai mari în apărare decât o divizie de tancuri. De aceea, se impune să continuăm să reflectăm serios şi curajos la priorităţile şi programele noastre pentru viitor’, a declarat Motoc.
Conform MApN, Centrul de Excelenţă HUMINT, inaugurat în anul 2010, are o dotare ‘de excepţie’, săli de clase moderne, săli de conferinţe, facilităţi de cazare, poligoane şi spaţii de instruire adaptate diferitelor activităţi.
‘Misiunea NATO în domeniul HUMINT este de a furniza un punct unic de referinţă în domeniul creşterii capacităţii de intervenţie în teren a specialiştilor Alianţei în domeniul informaţiilor, atât prin instruire, cât şi prin dezvoltarea de politici şi proceduri standardizate pentru sprijinirea Alianţei şi prefigurarea evoluţiei capabilităţilor de obţinere a informaţiilor din surse umane’, precizeaza MApN.

Leave a Reply